Hírmorzsák 2016-06-07 (22:00)

A Warriors GM-je szerint Klay Thompson olyan, mint az első Terminator. Mychal Thompson egyet ért fiával, szerint a mostani Golden State verné a Showtime Lakerst, Magic Johnson szerint nem. Shaq néha meztelenül jelent meg edzésen. Phil Jackson szerint Kurt Rambis sokféleképpen tudná segíteni a Knickst. Jeremy Lin kilép szerződéséből. Lue szerint nincs még vége a döntőnek, LeBron szerint sorsdöntő mérkőzés következik. Love optimista a csütörtök hajnali játékával kapcsolatban. Draymond Green szerint sokkal jobban fognak koncentrálni idegenben, mint otthon, Curry szerint van még miben javulniuk. Kijött a Team USA riói olimpiára készülő csapatával edző, fiatalokból álló keret névsora. A Játékvezetők Szakszervezete el akarja töröltetni az utolsó két percre vonatkozó nyilvános értékeléseket. 

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers érdekes hasonlatot talált Klay Thompsonra - szerinte a csapat dobóhátvédje olyan, mint az első Terminator, amelyik nem beszélt, csak elvégezte a feladatához szükséges számításokat a fejében. Annak a halálosztónak Sarah Connor megölése volt a célja, Thompsonnak pedig a győzelmek megszerzése.

Thompsonról volt szó tegnap este is, miután a Cleveland Cavaliers elleni második mérkőzés után szóba került, hogy jobbak-e a Showtime Lakersnél, ő pedig Draymond Greennel ellentétben kijelentette, hogy egyértelműen igen. Édesapja, az akkori Lakersben két bajnoki címet nyerő Mychal Thompson azt mondta, hogy egyetért fiával, mivel az aranysárga-lilák 8 triplával próbálkoztak meccsenként, ennyit meg a mostani Warriors negyedenként dob rá - nagyjából 50-15-re vernék őket a kintről szerzett pontokban. Magic Johnson azért twitteren jelezte, hogy egyikőjükkel sem ért egyet, szerinte a Showtime Lakers verné a mai Golden State-et.

Maradjunk még a Lakersnél: a gárda egykori sikeredzője, Phil Jackson egy promóciós rendezvényen azt nyilatkozta Hannah Stormnak (ESPN), hogy Shaquille O'Neal nem kevés alkalommal poénkodott a pályán, de többször előfordult az is, hogy edzésen meztelenül jelent meg, csak a cipője volt rajta. Shaq erre annyit mondott mosolyogva Charles Curtisnek (For the Win), hogy nem emlékszik. 2014-ben Alvin Gentry, a Phoenix Suns egykori vezetőedzője mondta el egyébként O'Nealről, hogy a center többször is meztelenül jelent meg az öltözőben és így hívta ki bírkózásra csapattársait heccből.

Ha már Jackson, akkor itt térjünk ki a New York Knicksre: nemrég volt róla szó, hogy a csapat új vezetőedzője, Jeff Hornacek választhatja ki, ki legyen a szakmai stábjában, és egyelőre nem döntött még arról, hogy Kurt Rambis ott legyen-e a segédedzői között, de Jackson nagyon szeretné, ha így lenne. Az elnök azt nyilatkozta az SNY.tv munkatársának, hogy szerinte Rambis többféleképpen is segítségére lehet az együttesnek, tudja, mit szeretnének elérni, és szerinte segíthetne Hornaceknek a klubon belül, illetve abban, hogy megtalálják a kerethez leginkább illő játékot.

Chris Haynes (cleveland.com) jelentette, amit egyébként is lehetett már sejteni és hallani is: a Charlotte Hornets hátvédje, Jeremy Lin kilép 2.2 millió dolláros játékosopciójából, a nyáron szabadügynök lesz.

A döntővel kapcsolatban a Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue azt nyilatkozta a mai sajtótájékoztatón, hogy egyáltalán nincsenek elkeseredve, nem ment el az önbizalmuk, nincs még vége a párharcnak, amíg az egyik csapat nem nyer négyszer. A gárda sztárja, LeBron James kijelentette, hogy ez sorsdöntő mérkőzés lesz a szempontjukból - vagy nyernek, vagy vége a szezonjuknak. Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, hogy bár Kevin Love kihagyta a mai edzést, optimista azzal kapcsolatban, hogy játszhat-e a csütörtök hajnali találkozón - mint ismert, tegnap hajnalban agyrázkódást szenvedett, ilyenkor pedig kötelező átmennie egy protokollon, mielőtt újra pályára engedik.

A Golden State-nél nem engedtek ki a játékosok, legalábbis a nyilatkozatok alapján. Draymond Green például elmondta, hogy a 2-0 ellenére idegenben sokkal jobban kell koncentrálniuk, Steph Curry pedig annyit tett ehhez hozzá, hogy jól érzik magukat, tetszik nekik a jelenlegi állás, de úgy érzik, vannak még olyan pontjai a játéknak, amelyben tudnak fejlődni a továbbiakban.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az 1/1-re legesélyesebb Ben Simmons közel áll ahhoz, hogy megegyezzen egy elég zsíros, többéves szerződésben a Nike-val.

A Team USA-nél kijelölték a 25 főből álló, ún. Select Teamet, amelyet fiatalok alkotnak, és amely az olimpiára készülő bő kerettel fog együtt edzeni július 18. és 21. között. A Select Team: Malcolm Brogdon (University of Virginia); Devin Booker (Phoenix Suns); Kentavious Caldwell-Pope (Detroit Pistons); Willie Cauley-Stein (Sacramento Kings); Kris Dunn (Providence College); Aaron Gordon (Orlando Magic); Jerami Grant (Philadelphia 76ers); Gary Harris (Denver Nuggets); Rodney Hood (Utah Jazz); Brandon Ingram (Duke University); Brice Johnson (University of North Carolina), Stanley Johnson (Detroit Pistons); Zach LaVine (Minnesota Timberwolves); CJ McCollum (Portland Trail Blazers); Doug McDermott (Chicago Bulls); Emmanuel Mudiay (Denver Nuggets); Jahlil Okafor (Philadelphia 76ers); Jabari Parker (Milwaukee Bucks); Julius Randle (Los Angeles Lakers); D’Angelo Russell (Los Angeles Lakers); Marcus Smart (Boston Celtics); Myles Turner (Indiana Pacers); Denzel Valentine (Michigan State University); Justise Winslow (Miami Heat) és Cody Zeller (Charlotte Hornets).

A végére pedig a Játékvezetők Szakszervezete maradt, amely azt szeretné a ligától, hogy töröljék el az utolsó két percekre vonatkozó utólagos kiadványokat - azt akarják, hogy a korábbi, házon belüli visszanézés, kiértékelés, szankcionálás legyen ezután. Ha az NBA ebbe nem megy bele, akkor az NBRA-nak olyan javaslata is van, hogy változtassák meg a jelenlegi rendszert, hogy pontosabb legyen és csökkentse a jelenleg okozott károkat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus