Hírmorzsák 2016-06-08 (21:45)

Love nem játszhat a harmadik meccsen (agyrázkódás), ki is van bukva a Cavsre emiatt. Vince Cartert választották a legjobb csapattársnak. Danny Ferry a Pelicans tanácsadója lett. A New Orleans rá akar menni Bazemore-ra. Rambis a Knicks segédedzője lesz. A liga nem változtat az utolsó két percekre vonatkozó jelentéseken. Cuban szerint minden játékos azt hiszi, dőlni fog hozzá a pénz, de ő ebben egyáltalán nem biztos. Burks bal térdét és bokáját is megműtötték. Jamal Murray új triplarekordot állított fel a Celticses privát edzésén. A Spurs 2011-ben Klay Thompsont akarta draftolni.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love nem játszhat a döntő ma éjszakai, harmadik találkozóján, miután nem kapott zöld utat az orvosoktól, egyelőre nem ment át az agyrázkódás-protokollon. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy Love borzasztóan frusztrált amiatt, hogy a Cavs nem engedi játszani.

A Memphis Grizzlies swingmanje, Vince Carter nyerte az idei Twyman-Stokes díjat, ő lett a legjobb csapattárs. Carter nagyon simán nyerte a voksolást 65 első, 61 második, 45 harmadik, 39 negyedik és 29 ötödik helyes szavazattal, amivel 1448 pontot ért el. Hogy mekkora volt a fölénye, azt jól mutatja, hogy 916 ponttal Kevin Garnett lett a második, 799 ponttal Chris Bosh a harmadik, 777 ponttal Andre Miller a negyedik, 757 ponttal Caron Butler az ötödik, 731 ponttal pedig Ryan Anderson a hatodik - itt óriási volt a tülekedés, Carter viszont utcahosszal nyert.

Van egy nagy visszatérő, a rasszistának titulált kijelentései miatt az Atlanta Hawkstól 2014-ben távozó Danny Ferry a New Orleans Pelicansnél speciális tanácsadóként fog dolgozni a jövőben, Dell Demps munkáját segíti majd. A két szakember korábban már dolgozott együtt a San Antonio Spursnél, Demps pedig hivatalos közleményében leírta, mennyire várja már a közös munkát Ferryvel. Ferry egyébként a Hawks jelenlegi sikercsapatának felépítője volt, hiszen a tavaly keleti alapszakasz-első helyig jutó Atlantát még ő rakta össze.

Szintén a Pelicanshez tartozik, hogy Ferry nagy kedvence Kent Bazemore, akit még ő vitt két éve az Atlantához, úgyhogy Michael Scotto (Sheridan Hoops) értesülései szerint a New Orleans rá fog menni a swingmanre a nyár folyamán.

A New York Knicksnél úgy tűnik, hogy Kurt Rambis kapni fog állást, Jeff Hornacek is áldását adta arra, hogy Rambis segédedzőként maradjon a gárdánál. Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a csapat és a tréner már tárgyalnak is a szerződésről, és Hornacekre semmit nem erőltetett rá Phil Jackson elnök - arról tegnap este volt már szó, hogy Jackson jelezte, szerinte Rambis hasznára lehetne a klubnak többféleképpen is.

Szintén a tegnap esti hírekben olvashattatok arról, hogy a Játékvezetők Szakszervezete szerint el kellene törölni az L2M beszámolókat - ezek az utolsó két percre vonatkozó, bírói döntéseket elemző kiadványok. A sporik szerint az átláthatóság nem fogja megváltoztatni a meccsek kimenetelét utólag, viszont a haragot és az elégedetlenséget növeli a játékvezetéssel szemben. A liga szóvivője, Mike Brass azt nyilatkozta Ohm Youngmisuknak (ESPN), hogy megértik a Szakszervezetet, hogy meg akarják védeni a tagokat, de manapság minden cégnél fontos az átláthatóság, így az NBA-ben is, ők pedig megpróbálják megvédeni a feddhetetlenségüket.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a szabadügynökpiacról beszélt Tim MacMahonnak (ESPN). Cuban szerint a sapka ugrása miatt minden játékos azt hiszi, hogy most majd dőlni fog hozzá a pénz - sok az elkölthető sapka alatti hely, de nem ennyire. A tulaj szerint lesznek csapatok, akik spórolni fognak a következő nyárra, mert ott sokkal mélyebb lesz a merítés a jó, meghatározó játékosokból. Mindenki azt gondolja, hogy majd az összes játékost túlfizetik, de szerinte nagy kérdés, hogy ez így is lesz-e.

A Utah Jazz dobóhátvédje, Alec Burks kés alá feküdt, artroszkópos műtéten esett át, kitakarították a bal térdét és a bokáját. Azt nem tudni, pontosan mikorra épülhet fel, de a csapat tájékoztatása szerint az edzőtábor kezdetére készen fog állni.

Jeff Goodman (ESPN) jelentette, hogy a Top10-be várt Jamal Murray a Boston Celticsnél tett privát edzésén új rekordot állított fel: 100 triplából 79-et bevert az egyébként az egyetemen is jó kezű hátvédként ismert játékos.

A végére pedig Zach Lowe (ESPN) egyik története maradt - az újságíró forrásai szerint a San Antonio Spurs megpróbált felcserélni Klay Thompsonért a 2011-es drafton. Kétszer is megnézték a dobóhátvédet privát edzésen, mert elég ellentmondó információkat lehetett hallani Thompsonról, viszont a Spurs dobóedzője, Chip Engelland elmondása szerint már akkor látható volt, hogy olyan versenyszellem van Thompsonban, mint Manu Ginobiliben. Thompson aztán 1/11-gyel elkelt, viszont a San Antonio még talán jobban is járt így - ezen a drafton hozták el 1/15-ön Kawhi Leonardöt, miután George Hill segítségével felcseréltek az Indiana Pacers drafthelyére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus