Hírmorzsák 2016-06-09 (21:00)

Clarksonra rá akar menni a Knicks. Jeff Teague úgy játszotta végig az idényt, hogy volt egy szakadás az egyik térdszalagjában. A Cavs másodedzőjének kirohanása segített a csapaton? LeBron szerint a negyedik meccs is élet-halál számukra. Love már edz, de még mindig nem ment át az agyrázkódás-protokollon. A Cleveland történelmet írt. Steph Curryt nem érdekli a Finals MVP trófea, csak a végső siker. Morey mesélt a Rockets edzőkereséséről (miért nem nem Jeff Van Gundy lett a kiválasztott), arról, hogy win now módban vannak, illetve hogy szerinte az első körös pickek kétharmadától szabadulna gazdájuk. Deron Williamst megműtötték (sportsérv). Vince Carter még két évet játszana az NBA-ben. A Thunder Adrian Griffinnel pótolja Monty Williamst.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks a nyáron rá fog menni Jordan Clarksonra, legalábbis a csapat kinézte magának a Los Angeles Lakers hátvédjét - mivel Clarkson az aranysárga-lilák korlátozott szabadügynöke, így minden ajánlatot tarthat a Lakers, és jó eséllyel tartani is fogják Clarksont. A Knicks GM-je, Steve Mills azt nyilatkozta, hogy szükségük van egy vezérhátvédre, aki minden mérkőzésen a hátán tudja cipelni a gárdát. A szakvezető úgy érzi, erre van leginkább szükségük - mondjuk ezzel nem mondott újdonságot.

A New Yorkkal a deadline-kor szóba hozott Jeff Teague instagramján írta azt, hogy ezt az idényt úgy játszotta végig, hogy az egyik térdszalagjában volt egy szakadás - az üzenetet aztán törölte. Az Atlanta Hawks irányítójáról sok cserepletyka keringett a 2015/16-os szezonban, mivel a következő lesz szerződése utolsó éve, ráadásul játékban vissza is lépett egy szintet a korábbiakhoz képest. Teague azt is leírta, hogy alig tudott ugrani és normálisan megállni, de rendben lesz a nyár végére.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue a döntő második, 33 ponttal elbukott meccse után egy rövid beszédet tartott az öltözőben - ez általában nem szokás, Lue másnap szokott beszélni a játékosokkal, hogy átgondolhassa a történteket. Már hívta volna össze a játékosokat, amikor az egyébként halkszavú Phil Handy egy-két b*zmeggel megerősített mondókát adott elő - megkérdőjelezte a keménységüket, illetve azt, mennyire is akarják pontosan a végső sikert. Richard Jefferson elmondása szerint Handy oaklandi, így különösen rosszul esett neki, hogy két alkalommal is simán elpáholták őket, megalázó vereségeket szenvedtek. Állítólag Handy "motivációs beszéde" hatott a harmadik mérkőzésre.

A Cavs ikonja, LeBron James Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, hogy azt sem engedhetik meg maguknak, hogy 3-1-es hátrányban menjenek vissza a Golden State csarnokába az ötödik meccsre, úgyhogy a negyedik ütközet is élet-halál összecsapás lesz számukra. Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy Kevin Love már edzett ma, de a csapat szerint továbbra is teljesítenie kell még az agyrázkódás után kötelező protokollt.

A Clevelandhez tartozik egyébként egy rekord is: ők lettek az NBA történetének első csapata, amely legalább 30 ponttal győzött egy döntőbeli meccsen, miután előtte legalább 30 ponttal kikapott.

A Golden State Warriorsnél Steph Curry a harmadik meccs után elmondta, hogy egyáltalán nem érdekli a döntő MVP cím, amíg a csapatból kapja valaki, mivel ez azt jelenti, hogy ők nyertek. Csak a végső győzelem számít neki.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) podcastjében említett több dolgot is. Jeff Van Gundyval azért nem interjúztak, mert úgy érezte, hogy a szakkommentátor által korábban erőltetett stílus nem illik a kerethez. Később beszéltek volna az egykori trénerrel, de ahogy haladtak előre az interjúkkal, egyre inkább világossá vált, hogy nem működne, ha megint együtt dolgoznának. A szakvezető úgy gondolja, hogy "win now" módban vannak, tehát azonnal nyerni akarnak, márpedig egy teljes szemléletváltással nem igazán lehettek volna sikeresek rövidtávon. Morey szerint James Harden tapasztalt edzőt akart, Les Alexander tulajdonos pedig nem vett részt jobban az új tréner kiválasztásában, mint bármikor korábban. Morey egy érdekes dolgot említett még: szerinte a 30 első körös pickből 20-at inkább elcserélnének az azokat birtokló klubok, minthogy húzzanak velük.

A másik texasi együtteshez, a Dallas Maverickshez tartozik, hogy Earl K. Sneed (Mavs.com) értesülései szerint a csapat irányítója, Deron Williams megműttette a sportsérvét. Williams minden bizonnyal ki fog lépni szerződéséből, így szabadügynök lesz, ennek ellenére kés alá feküdt, hogy rendben legyen az idény kezdetére.

A tegnap Twyman-Stokes díjat nyerő Vince Carter azt nyilatkozta Fred Kerbernek (New York Post), hogy egyáltalán nem akar még visszavonulni, két évet szeretné még a ligában tölteni - a következő idényre csapatopciója van a Memphis Grizzliesnek Carterre, aztán viszont szabadügynök lesz.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder Adrian Griffint szerződteti majd Monty Williams helyére. Griffin több vezetőedzői poszttal kapcsolatban is szóba került, leginkább az Orlando Magicnél, ahol az előző idényben segédedző volt. Mint ismert, Monty Williams felesége autóbalesetben elhunyt az idény közben, a tréner otthagyta a csapatot, hogy a családjával lehessen, Billy Donovan vezetőedző pedig múlt héten mondta el, hogy Williams nem tér vissza az együtteshez a következő szezonban sem. A védekezőspecialista Griffin két hónapot játszott még az újonc Kevin Duranttel is 2007/08-ban, a franchise utolsó Seattle-i évében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus