Hírmorzsák 2016-06-10 (10:00)

Love még mindig nem ment át az agyrázkódás-protokollon, ma kaphat zöld utat - a csapat tervei szerint játszani fog, csereként. Bogut szerint idióta, aki szerint Love puhány ebben az esetben. Anderson Varejao világbajnok sapkája. LeBron szerint arra a nap mint nap elvégzendő munkára senki nem számított, amit az ő visszatérése jelentett. Draymond Green és Klay Thompson szerint Kerrnek igaza van, fizikailag föléjük nőtt a Cavs az előző meccsen. Thompson átgondolta a Mozgov-esettel kapcsolatos megjegyzéseit. Brandon Ingram tegnap volt privát edzésen a Lakersnél, hétfőn megy a Sixershez. Paul George játszani akar az olimpián. Steph Curry új cipői nem kaptak jó kritikát. Keith Smart a Grizzlies segédedzője lesz. Dan Burke és Popeye Jones marad a Pacersnél. 

Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love tegnap nem kapott még engedélyt a finálé ma éjszakai negyedik meccsére. Love tegnap már részt vett az edzés nyilvános részén, de ma is tünetmentesnek kell lennie ahhoz, hogy átmenjen az ilyenkor kötelező agyrázkódás-protokollon - Tyronn Lue vezetőedző elmondása szerint 24 órának el kell telnie a tréning után, akkor adhatják áldásukat az orvosok. Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) forrásai szerint a csapat úgy számol, hogy Love játszhat majd és a padról érkezik.

Közben a Golden State Warriors centere, Andrew Bogut megvédte Love-ot - neki októberben volt agyrázkódása és két hétig nem játszhatott utána. Az ausztrál center szerint idióta, aki szerint Love puhány, mert az aggyal nem szabad játszani. Lehet, hogy 2016-ban NBA döntőt nyer valaki, 2021-ben pedig már szívószállal kell felszívnia az ételt - márpedig ilyen esetben marhára nem érdekelné az egykori bajnokot, hogy mit ért el 5 évvel korábban.

Csapattársát, LeBron Jamest kérdezték tegnap, hogy mit gondol, mennyire volt felkészülve Kyrie Irving arra, hogy 2014 nyarán visszatér az együtteshez. James szerint senki nem látta ezt előre és azt sem, ami ezzel együtt jár majd. Játszott már a Cavsnél korábban, a csapat pedig gyenge idényeket produkált, mielőtt visszatért volna, úgyhogy valószínűleg mindenki tudta, hogy egy jó játékos, egy nagyszerű vezér és egy jó ember érkezik majd a klubhoz, aki tökéletességet követel meg. Azt viszont szerinte senki nem látta előre, hogy ez nap mint nap milyen munkával fog járni. Mindenkinek fejlődnie kellett a csapatnál, hogy eljussanak erre a pontra, ő is sokat tanult a társairól és arról, hogyan legyen türelmesebb a fiatalokkal. Ha visszanéz az első napra, mikor újra elkezdték a közös munkát, akkor szerinte megállapítható, hogy Irving kitűnő vezér lett, folyamatosan, minden nap tanul új dolgokat, ez pedig jól látható volt a harmadik meccsen is.

A Golden State-től Draymond Green egyetértett vezetőedzőjével, Steve Kerr-rel abban, hogy puhányok voltak ezen a harmadik találkozón. Azt nem tudja, miért történt mindez, ha tudná, nem is így történtek volna a dolgok, de a lényeg, hogy fizikálisan agyonverte őket a Cavs. Green szerint ez volt a lényeg, ezért alakult úgy az összecsapás, ahogy, mert egyébként taktikailag semmit nem változtatott ellenfelük, nem a dobószázalék miatt kaptak ki, egyszerűen jobban akart ezúttal a Cleveland a feldobás pillanatától kezdve.

Klay Thompson is bólintott Kerr tegnapi szavaira, szerinte is igaza volt az edzőnek, mert ha 33-14-re vezet valaki ellenük az első negyedben, akkor egyértelmű, hogy nem teszik oda magukat rendesen, puhányok voltak. Thompson átgondolta egyébként a Mozgov-elzárással kapcsolatos gondolatait - tegnap még azt mondta, hogy szerinte elég mocskos, szándékos húzás volt ez az orosz centertől, de aztán megnézte a felvételeket, és azt mondta, hogy szerencsétlen eset volt az egész, mikor combon térdelnek valakit, az sosem jó érzés.

A Memphis Grizzliesnél újabb segédedző csatlakozik a szakmai stábhoz - Marc Stein és Marc J. Spears (mindketten ESPN) értesülései szerint Keith Smart is David Fizdale alatt folytatja edzői pályafutását. A dolog azért nem meglepő, mert a Golden State Warriors és a Sacramento Kings egykori vezetőedzője Fizdale-lel együtt volt segédedző a Miami Heatnél a legutóbbi két idény alkalmával, jól ismerik tehát egymást. Smart JB Bickerstaff és Nick Van Exel után Fizdale harmadik megnevezett segédedzője.

Az Indiana Pacers vezetőedzője, Nate McMillan Scott Agness-nek (Vigilant Sports) elmondta, hogy Dan Burke és Popeye Jones maradnak a csapatnál, ők ketten biztosan a segédedzői lesznek a következő szezonban.

Ha már a Pacers: sztárjuk, Paul George Nate Taylornak (Indianapolis Star) megerősítette, hogy szeretne ott lenni a riói olimpián - mint ismert, a kiscsatár két éve, a 2014-es vb-re készülő Team USA táborban szenvedett horrorisztikus lábtörést, amiatt kellett majdnem egy évet kihagynia.

A drafthoz kapcsolódik, hogy a most már napok/hetek óta 1/2-re várt Brandon Ingram tegnap volt privát edzésen a Los Angeles Lakersnél, jövő héten hétfőn pedig a Philadelphia Sixershez megy tréningezni. Bár a Sixers a hírek szerint egyre inkább hajlik Ben Simmons kiválasztása felé az 1/1-gyel, megnézik Ingramet is természetesen - ahogy még több más játékost is -, ráadásul Simmons egyelőre senkivel nem egyeztetett edzést. Ingram privát tréningje tegnap jól sikerült egyébként a Lakersnél, majd vacsorázott is egyet a csapattal. Jól érezte magát az aranysárga-liláknál, mert mindenki nagyszerű ember a klubon belül, nyáron pedig 10-15 font (4.5-7 kiló) izmot akar magára szedni.

Anderson Varejao sapkája üt:

A végére pedig Steph Curry új Under Armour cipői maradtak, amiket nem fogadott jó kritikával az internet. Meg is kapta az ilyenkor szokásos meme-et (kicsit a fejeteket jobbra döntve nézzétek a képet...)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus