Hírmorzsák 2016-06-11 (10:15)

Westbrook és Harden is visszamondták a riói olimpián való részvételt, Isaiah Thomas szívesen lenne válogatott, Cousins pedig helyet kapott az utazókeretben. Wiggins a kanadai válogatottat hanyagolja idén nyáron. Steph Curry pocsékul festett a bemelegítésnél, Kerr örül, hogy játékosa önmaga maradt a kritikák után is. JR Smith szerint LeBron az MVP, de ha nem ő, akkor Westbrook. Cuban a Clevelandnek drukkol. Jamal Murray arról beszélt, szerinte miért ő a draft legjobb játékosa. Dan Gilbert 5 milliárd dollárt ajánlott a Yahoo-ért. Andrew Bynum kint volt a ma hajnali meccsen.

A Team USA idei riói keretével kapcsolatban több info is napvilágot látott tegnap éjszaka és ma hajnalban. Az Oklahoma City Thunder hátvédje, Russell Westbrook és a Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden is visszamondta a szereplést az ötkarikás játékokon. Előbbi közleményében annyit írt, hogy beszélt a családjával, azután döntött így, Harden pedig a családja mellett a Rockets-cel és tanácsadóival konzultált, mielőtt kihúzatta volna a nevét - az okokról nem írt részletesebben egyikük sem. A sok visszamondás és sérülés miatt az eredeti, 30-as keretből már csak Kyrie Irving, Damian Lillard és Mike Conley maradtak irányító posztra, Isaiah Thomas twitteren jelezte is, hogy szeretne esélyt kapni legalább.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins már az utazókeretben is bebiztosította a helyét, vele állítólag közölték is ezt - ő az első, akiről ezt hallani. 

A kanadai válogatottnál eldőlt, hogy Andrew Wiggins nem vesz részt az olimpiai kvalifikációs tornán a Fülöp-szigeteken. A Minnesota Timberwolves kiscsatára azt írta közleményében, hogy tudja, mekkora szerep hárul majd rá klubcsapatában, erre pedig szeretne teljes erőbedobással felkészülni a nyár folyamán. Nem volt egyszerű a döntés, de a Minnesotánál szeretnének bajnokesélyes kaliberű alakulatot felépíteni - ettől függetlenül persze a legjobbakat kívánta a nemzeti csapatnak.

A döntő ma hajnali, negyedik meccse előtt Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy Steph Curry pocsékul festett a bemelegítésnél - már akkor szólt neki Tracy McGrady és Vince Carter, hogy ez egyáltalán nem biztos, hogy baj, mert a meccsen sokkal jobban fog koncentrálni minden kis részletre. A kétszeres alapszakasz MVP aztán 38 ponttal első jó meccsét hozta a szériában, csapata pedig a címvédés kapujába lépett. Vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta a találkozó után, hogy Curry önmaga maradt, a saját játékára támaszkodott irányítója, ennek pedig nagyon örül. Kerr szerint Currynél jobban senki nem tudja, mekkora felelősséggel jár, hogy ő a franchise arca, így ha nem mennek jól a dolgok, ő kapja a legtöbb kritikát, főleg most a döntőben.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith még a mérkőzés előtt mondta el Michael Singernek (USA Today), hogy LeBron Jamesnél lenne szerinte a legjobb helyen az MVP cím. Csapattársa mindent megtesz az ohióiakért, pontokat szerez, védekezik, lepattanózik, labdát szerez, blokkol, ha arra van szükség. Smith szerint nincs nála értékesebb játékos, úgyhogy ő az MVP. Ha saját csapatából nem választhat senkit, akkor Westbrookot mondaná amiatt, amennyi energiával játszik minden egyes mérkőzésen, és ő is mindent tud a játékról. Curryről azt mondta, hogy Top5-ben lenne nála, mert ő is nagyon értékes a Warriors számára, és ha kivennénk a játékmestert a Golden State-ből, akkor egy teljesen másik csapatot kapnánk.

A fináléhoz kapcsolódik, hogy a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a TMZ Sportsnak azt nyilatkozta, hogy követi az idei döntőt is és a Cavaliersnek drukkol. Tavaly náluk játszott Richard Jefferson, Mo Williams Dallasban él, plusz a clevelandi drukkerek nekik szurkoltak a 2011-es döntőben.

Két napja volt már szó a Top5-be várt Jamal Murray-ről, aki a jól sikerült, Boston Celticsnél töltött privát edzése után azt nyilatkozta, hogy ő az idei draft legjobb játékosa. Murray Chris Forsbergnek (ESPN) elmondta, hogy már egészen kicsi korától kezdve mindenben a versenyt látta - ő ette meg az ételt a leggyorsabban, ő ért oda először az ajtóhoz. Senkit nem akar lenézni azzal, hogy azt mondja, ő a legjobb ebből a draftosztályból, csak egyszerűen tudja, mennyi munkát rakott ebbe bele, hogy milyen hosszú utat járt be, hogy milyen gyorsan tanul, hogy milyen gyorsan hozzá tud szokni a megváltozott körülményekhez, és hogy milyen egyszerűen be tud illeszkedni egy csapatba. Hiszi, hogy ő a legjobb, de minden csapatnak más szükségletei vannak, ezt ő is kiemelte.

Egy kicsit más: Brian Womack és Alex Sherman (mindketten Bloomberg) információi szerint a Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert 5 milliárd dolláros licitet tett a Yahoo-ért, a cég szabadalmi jogaiért, illetve ingatlanjaiért - az AT&T Inc. is ugyanilyen ajánlattal rukkolt elő, úgyhogy ez az ár megy majd még feljebb is.

A végére pedig Andrew Bynum maradt, aki kint volt a ma hajnali meccsen, tényleg "él" tehát:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus