Hírmorzsák 2016-06-12 (09:45)

A liga vizsgálja LeBron és Green balhéját, a Warriors egyre inkább tart Green eltiltásától. Green szerint összeakaszkodtak, de ennyi történt, nem több, James szerint viszont olyat mondott neki Green, ami már nem fért bele. Lue szerint LeBron soha nem kap fújásokat. Love szerint nem volt egyszerű beilleszkednie a Cavsbe, de úgy tűnik, bármit csinál, nem elég jó az embereknek. A Golden State minden ajánlatot tartani fog Harrison Barnesra. Mike Brown és Ty Corbin a legesélyesebbek arra, hogy átvegyék Walton helyét a Warriorsnél. A Rockets még mindig bízik abban, hogy találkozhatnak a nyáron Duranttel. A Lakers megfosztotta tiszteletbeli alelnöki címétől Magic Johnsont.

A liga vizsgálja Draymond Green és LeBron James esetét a döntő negyedik meccséről - a kakaskodás során, miközben felállt Green, volt egy ütőmozdulata James ágyéka felé, amit ha ennek ítélnek meg és utólag Flagrant 1 faultot kap miatta, akkor a Golden State Warriors erőcsatárát egy meccsre el is meszelik. Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) úgy tudja, hogy a bajnoknál egyre jobban aggódnak amiatt, hogy Green nélkül kell lejátszaniuk az ötödik meccset - a hírek szerint meg fogják hallgatni a feleket, de nincs időpont, hogy mikorra kell döntést hoznia a ligának a kedd hajnali következő találkozó előtt. Ha Flagrant 2-t kapna Green, akkor az 5. mellett a 6. összecsapáson sem játszhatna.

Green az ESPN Radiónak annyit mondott, hogy összeakaszkodtak, de ennyi volt. Nagyon tiszteli LeBront és azt, amit eddig elért, de szerinte a döntő negyedik meccsén senki nem várt ennél nyugodtabb dolgokat - ha mégis, akkor a várakozásokkal volt gond. James átlépett rajta, ezt pedig tiszteletlenségnek gondolta - ha ő nem csinál ilyet a pályán, vele se csináljanak. Ő is elmondta a magáét és LeBron is, szerinte túl kellene lépni a dolgon, ő biztos nem fog erről még napokig beszélni, hogy mi történt - egyébként tisztában van vele, hogy milyen helyzetben van a Flagrant faultokat nézve. Hogy mennyire fontos Green a címvédőnek: a döntő eddigi négy mérkőzésén 81 percet játszott Green centerben, ekkor +54 volt csapata (tehát 54 ponttal dobtak többet, mint amennyit kaptak), míg 111 percig nem Green volt az ötösük, ekkor azonban -24-et tudtak csak felmutatni.

Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint Green egy "bitch" odaszólással húzta fel a löködösődés után LeBron agyát. Bár ennél a "picsa" jelzőnél valószínűleg kapott már élesebb kritikát is James, a találkozó után elmondta, hogy számára Green átlépett egy bizonyos határt - valószínűleg hangzott ott el más is. Nincs baja a versengéssel, de a Golden State játékosának néhány szavát már soknak ítélte meg. Családja van, három gyerek, és büszke embernek tartja magát, így nem fért bele neki pár dolog. James azt mondta, hogy nem tudja, mit kellene csinálnia a ligának - majd megnézik a felvételeket, aztán döntenek, ők is visszanézték az öltözőben az esetet, nekik egyértelmű volt a helyzet. Szereti a Green elleni versengést, de ha ez már többről szól, mint kellene, akkor azért fel fogja emelni a hangját ő is.

Green mellett más is kaphat büntetést: a Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue a negyedik mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy szerinte LeBron egyáltalán nem kapja meg a fújásokat, márpedig az ilyen kijelentések általában 25.000 dolláros csekkek formájában köszönnek vissza. James el is mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón, hogy mindenről beszél, de a játékvezetésről nem, a pénzét és a véleményét inkább megtartja magának.

A Clevelandhez egy másik történet is tartozik, Kevin Love esete, aki McMenaminnek elmondta, hogy tudja, a nyáron a köré épülő cserepletykákkal lesz tele a sajtó, pedig a klub környékén mindenki tudja, mennyire közel állnak a játékosok egymáshoz a keretben. Más dolgokat kértek tőle, mint eddig, hiszen második, sőt, legtöbbször harmadik opció támadásban, úgyhogy egyáltalán nem volt a világ legkönnyebb dolga a Cavs játékába beilleszkedni, de nagyon egységes a csapat, úgyhogy egyáltalán nem érti, mikor az emberek azt mondják, hogy nem illik ebbe a gárdába. Volt néhány nagyon rossz meccse a Toronto Raptors elleni sorozatban, de mindent megtesz azért, hogy sikeres legyen a Cleveland a döntőben, de úgy tűnik, hogy bármit csinál, az mindig kevés.

Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a Golden State Warriors egyben akarja tartani a csapatot, ha nem tudják leigazolni Kevin Durantet - ez azt jelenti, hogy az összegtől függetlenül meccselni akarják a Harrison Barnesra érkező ajánlatokat, amik várhatóan 20-23 millió dollár közötti kezdőfizetésről indulnak majd. Egy rivális GM azt nyilatkozta az újságírónak, hogy ha nem esik össze most a döntőben az oaklandi alakulat, és nem kapnak ki a Cavstől, akkor meg fogják tartani Barnest - az is lehet, hogy ezzel próbálják távoltartani a többi klubot a kiscsatártól, illetve attól, hogy ajánlatot tegyenek neki, de jelenleg ez az "üzenet". Ha Barnes kéri tőlük, hogy engedjék el, mert nagyobb szerepet szeretne, akkor valószínűleg sign-and-trade üzletet akarnak kötni - az egyik pletyka szerint a Charlotte Hornets-cel Nicolas Batumért.

És az is a Warriors nyarához tartozik, hogy Mike Brown és Tyrone Corbin lettek a legesélyesebbek arra, hogy a Golden State kispadjára leüljenek segédedzőként Luke Walton távozását követően - mindketten voltak korábban vezetőedzők is.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Houston Rockets még mindig reménykedik benne, hogy találkoznak majd Kevin Duranttel július elején, mikor az Oklahoma City Thunder kiscsatára szabadügynökké válik, de Stein is úgy tudja, hogy a texasiaknak nincs reális esélyük leigazolni KD-t.

A Los Angeles Lakers visszavonta a tiszteletbeli alelnöki címet Magic Johnsontól, és nem tagja már többé hivatalosan a csapat vezetőségének. A franchise az ezzel kapcsolatos közleményben azt írta, hogy azért történt mindez, hogy tisztázzák, mennyi köze is van Magicnek a jelenlegi gárdához - a véleményeit nem a Lakers alkalmazottjaként teszi a médiában és a közösségi médiában, azok egyáltalán nem tükrözik a csapat menedzsmentjének álláspontját vagy véleményét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus