Hírmorzsák 2016-06-12 (22:00)

Draymond Green egymeccses eltiltást, LeBron technikait, Lue 25.000 dolláros büntetést kapott. Barkley szerint morális kötelessége volt Greennek ágyékon vágni Jamest. Steve Kerr szerint nincs mit tenni, Klay Thompson azért beszólt kicsit Jamesnek - szerinte ez a férfiak sportja, aminek része a trash talk. Steph Curry mindkét vállával és mindkét térdével vannak gondok - lehet, hogy nyáron műteni kell majd. Magic Johnson kérte a Lakerst, hogy vegyék le a "stáblistáról". A Pistons hosszabbított Bowerrel. A Nets ideiglenes vezetőedzője, Tony Brown a Wizardsnál folytatja. A Clippersnél Lawrence Frank a vezetőségbe kerül, Brendan O'Connor veszi át a helyét a kispadon.

Mint arról beszámoltunk külön is, a liga utólag Flagrant 1-et ítélt meg Draymond Greennek a LeBron James-es kakaskodásért, ami miatt automatikus egymeccses eltiltással is sújtották, mivel kigyűltek a Flagrant pontjai. LeBron technaikait kapott az eset miatt, a Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue pedig 25.000 dollárral lett szegényebb, mivel azt mondta, hogy James sosem kap fújásokat - kritizálta tehát a játékvezetőket, amit nem szabad.

A TNT szakkommentátora, Charles Barkley azt nyilatkozta az esetről, hogy ha valaki átlépi a másikat, az mindig direkt van, és ilyenkor annak, akit átlépnek, morális kötelessége "tökön vágni" az ellenfelet.

A Golden State Warriorstől többen is megszólaltak az üggyel kapcsolatban. Steve Kerr vezetőedző azt nyilatkozta Marc J. Spearsnek (The Undefeated, Yahoo Sports), hogy teljesen mindegy, mit gondolnak, elfogadják a döntést és továbblépnek. Klay Thompson szerint Greenért is játszanak majd - az erőcsatár egyébként nem lehet a csarnokban a találkozó idején, de ha győz a Warriors, és ezzel megnyerik a bajnoki címet, akkor az ünneplésnél már ott lehet. Thompson számára meglepetés, hogy ennyire mellre szív valaki egy beszólást, mikor egy csomó ilyen eset van egy-egy találkozón. A trash talk a kosárlabda része, ez meg elvileg férfiak sportja - egy kicsit beszólt tehát Jamesnek a dobóhátvéd.

Szintén a bajnokhoz tartozik, hogy Mark Heisler (Los Angeles Daily News) értesülései szerint Steph Currynek mindkét vállával és mindkét térdével gondjai vannak. Tud játszani, de vannak olyan sérülései, amik miatt lehet, hogy a nyáron kés alá is kell feküdnie majd a kétszeres MVP-nek.

Reggel volt arról szó, hogy a Los Angeles Lakers megfosztotta tiszteletbeli alelnöki pozíciójától Magic Johnsont - állítólag a legenda maga kérte, hogy tegyenek így, hogy ne vegyék az ő megnyilvánulásait a csapatéval egyenértékűnek.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Detroit Pistons többéves hosszabbítást kötött Jeff Bowerrel - a GM jelenlegi kontraktusa utolsó évébe lépett. Mint ismert, Stan Van Gundy elnök és vezetőedző hoz minden fontos döntést az együttesnél, de Bower segít neki a mindennapos dolgokban, és a Tobias Harris-, valamint a Reggie Jackson-féle tranzakciókban is fontos szerepe volt.

Szintén Wojnarowski jelentette, hogy a Brooklyn Nets ideiglenes vezetőedzője, Tony Brown Scott Brooks szakmai stábjához csatlakozik, az utolsó simításokat végzik már új szerződésén, a Washington Wizards segédedzője lesz.

A Los Angeles Clippersnél váltás lesz a kispadon, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Lawrence Franket a vezetőségbe szeretnék ültetni a kispadról, helyét pedig Brendan O'Connor venné át a szakmai stábban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus