Hírmorzsák 2016-06-13 (10:15)

LeBron szerint nem csak a bajnoki cím megszerzése miatt tért vissza Clevelandbe. James kiröhögte Klay Thompson tegnap esti kommentjeit a Draymond Green-féle balhéról (videó), szerinte nem szándékosan lépett át Greenen. Ayesha Curry, Speights, Steph Curry, Bogut, Frye és JR Smith is beszálltak a kommentháborúba. Green próbálja elérni, hogy ott lehessen az ötödik meccsen a csarnokban. Durantnek pozíciót ajánlottak az oklahomai kormányzatnál, amennyiben marad a Thundernél. A nyár első igazolását a Bucks hajtotta végre (Ronald Roberts Jr.). Bővül a Lakers szakmai stábja.

A tegnapi sajtótájékoztatón a Cleveland Cavaliers sztárjától, LeBron Jamestől kérdezték az újságírók, hogy milyen sorozatban másodjára is a döntőbeli vereség előtt állni, miközben 2014 nyarán úgy tért vissza az együtteshez, hogy bajnokságot akar velük nyerni. James azt válaszolta, hogy kosárlabda szempontból ez volt az egyik indoka, de nem az egyetlen és nem a fő oka annak, hogy újra a Cavsben játszik. Azzal, hogy visszatért Clevelandbe, a közösségen és főleg a helybéli fiatalokon tud nagyon sokat segíteni - persze ha máshol játszana, akkor is megtehetné, de szerinte így sokkal jelentőségteljesebb a dolog, például hogy minden, a programjában résztvevő fiatalnak egyetemi ösztöndíjat tudott felajánlani. Ha csak a sportot nézzük, akkor egyértelműen az aranygyűrűk megszerzése a célja a Cavsnél. Mióta draftolták, 2003 óta ez lebeg a szeme előtt, és ez nem változott azóta sem - sőt, középiskolában sem érdekelte már más, csak a végső siker.

A tegnap este nagy híre volt, hogy a Golden State Warriors erőcsatárát, Draymond Greent eltiltották, mert kapott utólag egy Flagrant 1-et a Jamesszel folytatott kakaskodásért. Írtunk róla, hogy Klay Thompson beszólt LeBronnak - azt is elmondta többek között a dobóhátvéd, hogy lehet, hogy Green megbántotta James érzéseit. Erre reagált LeBron:

Azt is hozzátette James, hogy nem fogja kommentálni Thompson szavait, mert tudja, hova fajulhat ez a dolog. 13 éve próbálja a legetikusabb, legdiplomatikusabb válaszokat adni akkor is, amikor egyáltalán nem úgy ítélik meg vagy bánnak vele, ahogyan kellene, de most is ezt teszi, úgyhogy inkább hallgat.

A "take the high road" kifejezést használta ehhez James, amire Steph Curry felesége, Ayesha Curry csapott le twitteren, aki felhívta a figyelmet, hogy jó lehet ez a "high road", miközben az egész pálya üres volt, lehetett volna balra és jobbra is menni nyugodtan. Ezt sérelmezik egyébként a Warriorsnél, mert szerintük direkt lépett át James Greenen - ezt egyébként LeBron kategorikusan letagadta a médiának -, Marreese Speights szerint csak azért, hogy eltiltassa csapattársát. Steph Curry nem tudja, mi volt James célja, de valószínűleg ugyanez lett volna a reakciója, ha őt lépi át James. Andrew Bogut annyit mondott, hogy érezhető volt már Green eltiltása a negyedik meccs után, amennyit sírt Tyronn Lue és James a sajtótájékoztatón. Az ausztrál szerint maximum egy-egy technikait érdemelt volna a két fél, LeBronra meg négy faultot lehetett volna fújni abban az egy labdabirtoklásban. Bogut azt is hozzátette, hogy Green hiányában minden nyomás a Cavsen van.

Erre reagált a túloldalról Channing Frye, aki elmondta, hogy ekkora baromságot még nem hallott, hiszen nyerniük kell egyébként is, különben vége a szezonjuknak. Frye azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem érdekli, mit mond, csinál vagy sír a Golden State a sajtóban, nem foglalkozik ezzel, csak a következő találkozóval. Az érdekli, hogy a csapattársai, a szurkolóik és a családja mit gondolnak, de van egy munkája, amit el kell végeznie, ez pedig az ötödik mérkőzés megnyerése, csak ez jár az eszében. JR Smith annyit tett ehhez hozzá, hogy olyat mondott Green Jamesnek, amit férfi ember nem mond a másiknak, de vannak, akik nem ilyen erkölcsi normák szerint élnek.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Green a ligával és a Játékosok Szakszervezetével azon dolgozik, hogy ott lehessen a helyszínen a döntő ötödik mérkőzésén - elvileg nem lehetne jelen a csarnokban sem. Ha ott lesz az erőcsatár, akkor alapból elég komoly bírságot kellene fizetnie, de valószínűleg ezen is dolgoznak az érintettekkel. Green az ünneplésen már ott lehene a többiekkel, ha a Golden State behúzná ezt a találkozót és ezzel a bajnoki címet is, de úgy tűnik, hogy ő magát az összecsapást is az Oracle Arenában akarja végigizgulni.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant lesz a nyár leginkább reflektorfényben lévő szabadügynöke, ez pedig az érte folytatott versenyből is látszik. Mint arról volt szó pár napja, az egyik bostoni étteremlánc végtelen mennyiségű rákot ajánlott fel a kiscsatárnak, mivel az a kedvenc étele, amennyiben a Boston Celticshez igazol. Most Oklahoma kormányzója, Mary Fallin mondta el egyik beszédében, hogy imádják Durantet, a játékos pedig Oklahomát, ezért ha KD úgy dönt, hogy maradt a Thundernél, akkor helyet kap Fallin kormányában, mint az egészségügyért felelős "miniszter".

Több forrás is megerősítette, hogy Jesse Mermuys csatlakozik Luke Walton szakmai stábjához a Los Angeles Lakersnél. A 35 éves szakember 20 esztendősen, 2001-ben kezdte segédedzői karrierjét egy középiskolás csapatnál. 2008 óta dolgozik az NBA-ben - négy évet lehúzott a Denver Nuggets videóelemzőjeként és játékosmegfigyelőjeként, 2012/13-ban a Houston Rocketsnél kapott munkát, 2013 óta pedig a Toronto Raptors alkalmazásában állt. Két évig Dwane Casey segédedzője volt, az előző idényben pedig a Raptors 905 D-ligás együttes vezetőedzője és segéd GM-je. Mermuys vezette többször is Walton fiataloknak szervezett táborait, valószínűleg jól ismerik tehát egymást.

A Milwaukee Bucksé az idei első igazolás, igaz, ez egyelőre még nem hivatalos, és nem is fogja megrengetni a ligát - Ronald Roberts Jr.-ral jutottak egyezségre a wisconsiniak. A 24 éves, alulméretezett erőcsatár az előbb említett Raptors 905-nél 18.1 pontot és 12.1 pattanót átlagolt az előző idény során, majd meghúzódott az egyik térdszalagja, ami miatt idő előtt be kellett fejeznie a szezont. 2014-ben nem kelt el a St. Joseph's egyetemről kikerülve, és bár leigazolta őt a Philadelphia Sixers és a Toronto is, mindkét gárda kivágta keretéből, még mielőtt egyetlen mérkőzésen is pályára léphetett volna az NBA-ben. A megállapodást jelentő Gery Woelfel (The Journal Times) forrásai szerint a nyári ligában akarja használni Roberts Jr.-t a Bucks.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus