Hírmorzsák 2016-06-13 (21:45)

A Boston cserélné az 1/3-at, sztárjátékost akarnak. A Philly inkább Okafort cserélné Noel helyett. Steph Curry tagadta, hogy műteni kellene a nyáron. Draymond Green az Oracle Arena szomszédságában nézi majd a döntő ötödik meccsét. Love szerint az átlépés általában a tiszteletlenség jele, de az ágyékon ütésnek nincs helye a sportban. Mychal Thompson szerint LeBron nem élte volna túl az NBA-t a 80-as években. Jason Kidd 3 évre 15 millióért hosszabbít a Bucksszal. David West kilép szerződéséből, gondolkodik a visszavonuláson is. Nate Robinson a Seattle Seahawksnál vesz részt próbajátékon.

A. Sherrod Blakely (CSNNE) információi szerint a Boston Celtics mindent megtesz annak érdekében, hogy az 1/3-as draftjogukat egy olyan játékosra cseréljék, aki azonnal komoly befolyással tud lenni a játékra - Blakely szerint a csapat ezt a picket több más draftjoggal és esetleg játékosokkal is összerakná egy komolyabb játékosért. Blakely úgy tudja, hogy Kevin Durant, Jimmy Butler, ez a szint, amit kinézett magának a Celtics, és egészen addig ilyen céljaik lesznek, amíg ezek a játékosok vissza nem utasítják őket - Butlerért cserélniük kell a Chicago Bullsszal, Durant pedig valószínűleg csak akkor igazol hozzájuk, ha tudnak szerezni más sztárt is mellette.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) lehozta azt, amit már pár hete tudni: a Philadelphia Sixers inkább Jahlil Okafort cserélné el, mint Nerlens Noelt. Mint ismert, mindkét játékost áruba bocsájtották most, hogy Joel Embiid közel van a felépüléshez, Dario Saric valószínűleg átteszi a székhelyét Európából, a drafton pedig jó eséllyel Ben Simmonst fogják kiválasztani.

Tegnap este volt róla szó, hogy a Golden State Warriors MVP-jének, Steph Currynek a vállaival és a térdeivel is gondjai vannak, és lehet, hogy nyáron műteni kell. Az irányító a mai napon tagadta, hogy az off-szezonban kés alá kellene feküdnie - szerinte mindenkinek vannak kisebb sérülései, de mindenki jól van a körülményekhez képest, ő is.

A fináléhoz tartozik, hogy Draymond Green az ötödik meccset az Oracle Arena szomszédságában lévő O.co Coliseumban fogja nézni - ez a stadion az MLB-ben szereplő Oakland Athletics baseballcsapat otthona. A két arénát egy alagút köti össze, és ha győz a Warriors, akkor az erőcsatár ott lehet a többiekkel az ünneplés alatt - csak a találkozó idejére lesz kitiltva a csarnokból, illetve a feldobás előtt 2 órával már nem lehet majd az Oracle-ben.

Klay Thompson édesapja, Mychal Thompson egy rádióadásban azt nyilatkozta, hogy LeBron James nem élte volna túl a 80-as évek NBA-jét a fizikális játék és azok miatt a szavak miatt, amiket akkor használtak egymásra a játékosok - mint ismert, James kapott Greentől egy "picsa" jelzőt, ettől ment fel az agyvize a negyedik összecsapáson. Thompson szerint mindannyian tisztelik LeBron képességeit, de néha úgy csinál, mintha mindent meg kellene kapnia, amit akar, "mert az neki jár" alapon.

Ugyanezzel a témával kapcsolatban szólalt meg Kevin Love is. A Cleveland Cavaliers erőcsatára azt mondta, hogy nehéz megmondani a konkrét esetről, hogy mi miért történt, de általában az átlépés valakin a tiszteletlenség jele a kosárpályán, viszont ha megütnek valakit a férfiasságán, az változtat a dolgokon. A fizikális játék, az ütközések, az, hogy valaki a földre kerül, benne vannak a játékban, de az ágyékon ütésnek nincs helye a pályán.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Milwaukee Bucks közel áll a megegyezéshez Jason Kidd-del - a vezetőedző 3 évre 15 millió dollárért hosszabbít majd a wisconsini alakulattal, amelyet az elmúlt két esztendőben irányított.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a San Antonio Spurs veterán erőcsatára, David West kilép 1.55 millió dolláros szerződéséből, és átgondolja, hogy folytatja-e egyáltalán pályafutását.

A végére pedig egy kis érdekesség: Nate Robinson a Seattle Seahawks NFL-csapatnál próbajátékon vesz részt Defensive Backként, tehát a védelembe próbál bekerülni a többszörös zsákolókirály.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus