Hírmorzsák 2016-06-14 (10:15)

A Timberwolves cserélni akar Jimmy Butlerért. Kidd 3 évre 18 millióért hosszabbított a Bucksszal. Rondo szerint nagy problémák voltak a Kingsnél, Cousins önző játékos, olyan feszültséget pedig nem is látott még profi pályafutása alatt, mint ami a center és a szakmai stáb között volt. Bogut bal térde megsérült, MRI ma várható. Isaiah Thomas szerint Klay Thompson a világ legjobb shootere. Thompson, LeBron, Curry és Kerr beszéltek a döntő ma hajnali meccse után - James Irvinget dicsérte, Kerr szerint még mindig jobb helyzetben vannak, mint a Cavs. Buddy Hield 100-ból 85 hármast dobott be a Celticses privát edzésén.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves meg akarja szerezni a Chicago Bulls swingmanjét, Jimmy Butlert - mint ismert, a Bulls nem árulja Butlert, de meghallgatják a rá érkező ajánlatokat. Nem meglepő egyébként a hír, hiszen Tom Thibodeau lett a Minnesota elnöke és vezetőedzője, Butler pedig Joakim Noah mellett a másik kedvence volt az egykori chicagói mesternek - már a szabadügynökké váló centerrel is szóba hozták a Minnyt. A Timberwolves az 1/5 köré épülő csomaggal fog próbálkozni Butlerért - Chad Ford (ESPN) értesülései szerint a Chicago érdeklődik Kris Dunn iránt, akit ilyen magasságban lehet majd kihúzni.

Tegnap este volt róla szó, hogy a Milwaukee Bucks közel áll a megegyezéshez Jason Kidd-del - végül 3 évre 18 millió dollárért állapodtak meg egymással a felek Stein és Ohm Youngmisuk (ESPN) információi szerint, az új szerződés pedig a 2017/18-as idényben, tehát Kidd jelenlegi, következő szezonra 5 millió dollárt fizető kontraktusának lejárta után lép érvénybe. Ez sem meglepő döntés, miután az egyik társtulajdonos, Marc Lasry áprilisban, a Bucks szezonjának lezárultával elmondta, hogy Kidd az edzőjük, meg vannak elégedve vele és munkájával.

A Sacramento Kings szabadügynökké váló irányítója, Rajon Rondo az ESPN The Jump című műsorában elmondta, hogy rengeteg probléma volt a kaliforniai együttesnél a pályán és azon kívül is. Szerinte nem alkottak egységes klubot - szerinte egy franchise-on belül mindenkinek a legjobbat kell akarnia a másik számára is, de a Kingsnél nem ez volt a helyzet. A DeMarcus Cousins és a szakmai stáb közötti feszültségről azt mondta Rondo, hogy 10 éves profi pályafutása alatt soha nem látott még hasonlót. Rondo kiemelte, hogy Cousins nagyon önző, neki valahogy változtatni kell a játékstílusán. Azt is hozzátette a játékmester, hogy szívesen játszik együtt a centerrel, de ehhez közös nevezőre kell jutnia Cousinsnak és az új szakmai stábnak, el kell dönteniük, tudnak-e együtt dolgozni. Ő olyan helyre akar kerülni, ahol a játékosok fejlődni akarnak - azt nem szeretné, ha ő lenne a legkeményebben dolgozó az egész keretben.

A döntőhöz tartozik, hogy a Golden State Warriors centerének, Andrew Bogutnak megsérült a bal térde a finálé ma hajnali, ötödik mérkőzésén, miután a harmadik negyed elején JR Smith dobását blokkolta, a dobóhátvéd pedig nekiesett a lábának. Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a probléma, ma lesz MRI-je az ausztrál játékosnak, utána lehet többet tudni arról, hogy játszhat-e Bogut a hatodik összecsapáson. Csapattársa, Shaun Livingston Diamond Leungnak (Bay Area News Group) elmondta, hogy Bogut tud járni és súlyt is helyez a lábára, ezek jó jelnek számítani.

A Boston Celtics hátvédje, Isaiah Thomas is nézte a döntő ma hajnali felvonását, az első félidő után pedig volt is egy erősebb kijelentése twitteren: szerinte a világ legjobb shootere Klay Thompson. Steph Curry mellett azért ez így erős, de az tény, hogy Thompson csak az első két negyedben 26 pontot szórt 6/8-as triplamutatóval, újfent kiválóan játszott.

A mérkőzés után az érintettek is elmondták véleményüket. Klay Thompson szerint otthon mindennél jobban szeretnének nyerni, mert a közönségük megérdemli, és így duplán fáj is nekik a vereség, de ettől a kudarctól is erősebbek lesznek. A 41 pontig jutó LeBron James úgy fogalmazott, hogy amikor az ember befejezi a pályafutását, akkor az ilyen estékre emlékezik vissza szívesen, az ilyen pillanatokat sírja vissza leginkább. Végre nem adta el a labdákat, a kedvenc helyeiről tudott dobni, illetve a társait is kiszolgálta jó passzokkal. James a szintén 41 pontos Kyrie Irving teljesítményéről annyit mondott, hogy az egyik legjobb volt, amit valaha látott.

Steph Curry szerint néhány nehéz dobást is értékesített a Cavs, de több üres helyzetet is, ami az ő hibájuk volt, mert nem volt jó a kommunikáció köztük védekezésben - ellenfelük megtette, ami szükséges volt a győzelemhez. Steve Kerr szerint védekezésben mondtak csődöt, és előre tudták, hogy nem játszhat majd Draymond Green, úgyhogy ezzel kár takarózniuk - jobban kellett volna játszaniuk, nem tették. Kerr azt is elmondta, hogy még mindig sokkal jobb helyzetben vannak szerinte, mint a Cleveland. Ugyanabban a szituban vannak, mint tavaly - 3-2-es vezetéssel mehetnek idegenbe, a hatodik találkozóra, márpedig ha ezt valaki felajánlja neki a sorozat előtt, elfogadta volna, úgyhogy nincs gond. A Cavs jobban játszott náluk, megérdemlik az elismerést, de felfognak javulni a továbbiakban.

A drafttal kapcsolatos, hogy a Boston Buddy Hieldet és Marquese Chrisst is megnézte tegnap Kaliforniában - mindkét játékost szóba hozták az 1/3-mal kapcsolatban, de mint arról volt szó tegnap, a Boston árulja is azt a picket. Különösen Hieldről érkeztek jó infók, aki állítólag 100-ból 85 triplát bevert a tréningen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus