Hírmorzsák 2016-06-15 (19:00)

A Bulls inkább Rose-t cserélné, nem Butlert. A Chicago Butlerért Wigginst akarja a Minnesotától. Bogut 6-8 hetes kihagyásra kényszerül (térd), a döntőben már nem léphet pályára. Mo Williams nem lép ki szerződéséből. A Grizzlies aggódik Conley miatt. Lillard még nem döntött az olimpiáról. Nem biztos, hogy Saric már idén nyáron átmegy a Sixershez. Ben Simmons egyik csapatnál sem fog privát edzésen részt venni. Zhou Qi idősebb, mint amennyinek mondják? A Suns a héten elkezd tárgyalni Bogdan Bogdanoviccsal.

Steve Kyler (Basketball Insiders) információi szerint az olaszországi EuroCampen az a hír járja, hogy a Chicago Bulls nyitott Derrick Rose elcserélésére, és inkább tőle válnának meg, nem Jimmy Butlertől. A rengeteg térdsérülése miatt Rose gyakorlatilag 4 éve csak árnyéka önmagának, és szerződése utolsó évébe lép, míg Butlerrel tavaly nyáron hosszabbított a klub 5 évre. Darren Wolfson (5 Eyewitness News) forrásai szerint egyébként Butlerért Andrew Wigginst kéri a Bulls a Minnesota Timberwolvestól - tegnap volt szó róla, hogy a Minny érdeklődik a swingman iránt.

A Golden State Warriorsnak tartalékosan kell megnyernie idén a bajnoki címet, több forrás, majd a csapat is megerősítette ugyanis, hogy csontzúzódás miatt Andrew Bogut 6-8 hetes kihagyásra kényszerül, tehát a finálé hátralévő meccsein már biztosan nem léphet pályára. Annyi a jó hír, hogy műteni nem kell az ausztrál centert, de Steve Kerr nem számíthat rá, ettől függetlenül a csapattal utazott Bogut Clevelandbe, a döntő hatodik összecsapására.

A Cavshez tartozik, hogy a Cleveland.com forrásai szerint Mo Williams nem lép ki szerződéséből, a következő idényre is marad az ohióiak játékosa.

Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a Memphis Grizzlies egyre jobban aggódik amiatt, hogy meg tudják-e tartani Mike Conley-t. A Memphis nagy előnye lehet, hogy 5 évre 124 millió dollárt ajánlhatnak maximum, más csapatok pedig 4 évre 92 milliót, viszont rengeteg kérője lesz Conley-nak, elég komoly kereslet lesz iránta.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard egyelőre nem döntött arról, hogy részt akar-e venni a Team USA-jel a riói olimpián - Lillard a Manila Timesnak elmondta, még nem gondolkodott a dolgon. Mint ismert, többen visszamondták már a részvételt.

A Philadelphia Sixershez több hír is kapcsolódik. Egyrészt Bryan Colangelo a már említett trevisói EuroCampen azt mondta, hogy az még mindig kérdéses, Dario Saric mikor teszi át székhelyét az NBA-be a török Anadolu Efestől. A Philly elnöke Keith Pompey-nek (Philadelphia Inquirer) elmondta, nem pesszimista, nem optimista, de továbbra is az a tervük, hogy a következő idényre áthozzák a horvátot. A másik hír az, hogy Joel Embiid már 3-a-3-ra is játszik, de csak kontrollált szituációkban.

A drafthoz kapcsolódik, hogy Ben Simmons sem a Sixersnél, sem más csapatnál nem fog privát edzésen részt venni a játékosbörze előtt. Az 1/1-re várt ausztrál Ohióban edz (a Klutch Sports képviseli az érdekeit, ezért nem meglepő a dolog), és a Sixers valószínűleg elutazik majd megnézni őt. Azért nem számít ez sokat, mert a Philly sem Joel Embiidet, sem Nerlens Noelt, sem Jahlil Okafort nem nézte meg külön tréningen a korábbi években, mégis ezeket a játékosokat draftolták.

A játékosbörzéhez tartozik, hogy Chad Ford (ESPN) információi szerint Zhou Qi életkorával kapcsolatban elég sok kérdés merült fel. A kínai center papíron 20 éves, de több gárda is úgy gondolja, hogy igazából 23-24 esztendős.

Saric mellett másik európai játékos is átkerülhet a ligába a nyáron, Paul Coro (Arizona Republic) jelentette ugyanis, hogy a Phoenix Suns még a héten elkezd tárgyalni Bogdan Bogdanoviccsal. Mint ismert, a szerb dobóhátvéd a török Fenerbahce játékosa, Ryan McDonough-ék akarnak is hagyni neki pár nap pihenőt a török bajnoki döntő után, viszont még ezen a héten tárgyalóasztalhoz ülnek vele és ügynökével, hogy a szerződéséről és a kivásárlási árával kapcsolatos, a csapat által nyújtott segítségről beszéljenek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus