Hírmorzsák 2016-06-16 (10:15)

Draymond Green szerint ha játszik az ötödik meccsen, nyertek volna, de cserben hagyta csapattársait. LeBron szerint Love-tól több kell. Még mindig 86% esélye van a Warriorsnek a végső sikerre. Craig Sager életében először a döntőben is dolgozni fog. JR Smith kilép szerződéséből. Jordan Adams térdét megint műteni kell. A Sixers gondolkodik még Ingram kiválasztásán is. Bemutatták a Kings új mezeit. Segédedző-jelöltek a Clippersnél, a Knicksnél, a Wizardsnél és a Magicnél, hivatalos változások a Pistonsnál.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green a tegnapi sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy úgy gondolja, ha játszani tud az ötödik mérkőzésen, akkor lezárták volna a párharcot és megnyerik az idei bajnoki címet is, nem lenne már hatodik meccs. Green szerint azzal, hogy nem tudott ott lenni a többiekkel a pályán, mert eltiltották, rossz csapattárs volt. Egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ne legyen ott Curryékkel, mert utcai ruhában semmilyen segítséget nem tud nyújtani az együttesnek. Tartozik annyival a társainak, hogy a tőle telhető legjobbat nyújtja innentől. Brutálisnak nevezte az érzést, hogy TV-n keresztül kellett néznie a meccset egy baseball-stadionból, és élete egyik legfurcsább élménye volt.

A Cleveland Cavaliersnél LeBron James kapott egy kérdést Kevin Love-ról, amire azt válaszolta, hogy egyértelműen több kellene az erőcsatártól, mert túl fontos láncszem ő az együttesnél.

Ha már a finálé, akkor itt érdemes megjegyezni, hogy a Warriors 86%-os esélyes a bajnoki cím megszerzésére az ESPN BPI-je (Basketball Power Index) alapján - még mindig két esélyük van a végső győzelemre, amiből egy otthoni meccs lesz. A matek alapján a Cavsnek 14% sansza van arra, hogy megnyeri mindkét hátralévő összecsapást, a Golden State-nek 46% esélye, hogy már a hatodik találkozón lezárja a kérdéseket, és 40%, hogy otthon, a hetedik mérkőzésen fejezik be győztesen az idényt.

Szintén a döntővel kapcsolatos, hogy Craig Sager a ma éjszakai hatodik felvonáson életében először ott lesz pályaszéli riporterként egy fináléban. A legendás TV-s személyiség egyébként egyszerű indok miatt nem volt jelen eddig egyetlen ilyen eseményen sem: ő a TNT-nél dolgozik, a döntőket pedig az ESPN adja, most azonban megegyezett a két csatorna, Doris Burke-kel együtt fogja ellátni a teendőit Sager a rövidebb-hosszabb szünetekben.

Chris Haynes (Cleveland.com) értesülései szerint Mo Williamsszel ellentétben JR Smith kilép szerződése következő, 5.4 millió dollárt biztosító, játékosopciós évéből. A dolog az emelkedő sapka miatt nem meglepő, Smith azonban azt nyilatkozta, hogy maradni szeretne Clevelandben, mert a szurkolók imádják, ő pedig szintén nagyon szereti őket és csapattársait is.

A szakmai stábokkal kapcsolatban több információ is napvilágot látott Marc Stein (ESPN) "tollából". Washington Wizards Tony Brownt, Chad Iske-t és Sidney Lowe-t nézte ki Scott Brooks segédedzőinek. A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek Kurt Rambis mellett Andy Greert és Jerry Sichtinget akarja még a szakmai stábba - Greer jelenleg a Toronto Raptorsnál dolgozik, és a Minnesota Timberwolves is szeretné megszerezni. Az Orlando Magic Chad Forciert szeretné Frank Vogel első számú segédedzőjének - ő Rick Carlisle idején dolgozott az Indiana Pacersnél, azóta a San Antonio Spurs alkalmazásában áll. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint John Welch a Los Angeles Clippershez szerződik.

A Detroit Pistonsnál több hivatalos bejelentés is történt: Quentin Richardson személyes indokokra hivatkozva elhagyta a csapatot (2014 óta dolgozott az autóvárosiaknál, a játékosok fejlesztésével foglalkozott), Bob Beyer lett az első számú segédedző, Pat Garrity-t segéd GM-mé léptették elő, Stan Van Gundy orlandói főnöke, Otis Smith pedig bekerült Q-Rich helyére, mint segédedző és "játékosfejlesztő".

A Memphis Grizzlies dobóhátvédjét, Jordan Adamst megint műteni kell a jobb térdével. Adams két év alatt mindössze 32 mérkőzésen szerepelt a csapatnál, de ez már nem az első problémája a jobb térdével, a pályafutása is veszélyben van a hírek szerint.

Volt arról szó tegnap, hogy Ben Simmons egyetlen csapathoz sem megy el privát edzésre, márpedig az ESPN úgy tudja, hogy a Philadelphia Sixers többek között emiatt is gondolkodik azon, hogy Brandon Ingramet válasszák ki inkább az 1/1-gyel - Ingram volt tréningen a Sixersnél, majd együtt vacsorázott többek között Brett Brownnal, Joel Embiiddel és Jahlil Okaforral. A Philly elnöke, Bryan Colangelo azt nyilatkozta, hogy Ingram pontosan az a játékos, akinek gondolták - bár egy 1-1 elleni edzésen nem tudhatnak meg mindent egy kosarasról, de ezért figyelnek mindenkit év közben is, ezért néznek róluk sok videófelvételt. Colangelo sokoldalú játékosnak tartja Ingramet, aki jól kezeli a labdát és jól is dob. Rákérdeztek nála, hogy van-e esély arra, hogy Ingramet viszik Simmons előtt, amire azt mondta a szakvezető, hogy ez minden nap változik.

A végére pedig a Sacramento Kings maradt, akik bemutatták új mezeiket (ezen a linken megnézhetitek őket egyesével):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus