Hírmorzsák 2016-06-17 (10:45)

A Celtics cserélni akar Love-ért a nyáron? LeBron legjobb döntőjét produkálja eddig. Steph Curry hozzávágta fogvédőjét egy nézőhöz, de elnézést is kért (videó) - felesége szerint a finálé meg van bundázva. Kerr szerint Curry joggal lett ideges. Bogut szerint JR Smith nem éppen kosárlabdamozdulattal esett neki a térdének, Smith szerint egyáltalán nem akart sérülést okozni. Jamal Crawford maradni akar a Clippersnél, de minden ajánlatot meg fog hallgatni. Brandon Bass kilép szerződéséből.

Andrew Perna (RealGM) információi szerint a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge találkozott Jeff Schwartz játékosügynökkel. Schwartz képviseli Kevin Love, a korlátozott szabadügynökké váló Harrison Barnes, illetve a drafton Top2-be várt Brandon Ingram érdekeit is, de Perna úgy tudja, hogy kifejezetten Love-ról, illetve arról volt szó, reális lehet-e egy csere az erőcsatárért a Cleveland Cavaliersszel a nyár folyamán. Ez azért nem meglepő, mivel lassan két éve felmerül bizonyos időközönként Love a Celticsszel kapcsolatban, játékát nézve pedig lehet rá esély, hogy az ohióiak szabadulnának tőle a nyáron.

Ha már a Cleveland, akkor itt lehet megemlíteni, hogy sztárjuk, LeBron James négy legjobb PO-meccse közül kettőt az idei finálé ötödik és hatodik összecsapására tartogatott. James a teljes döntőben is nagyszerűen teljesít annak ellenére, hogy az elején a jó számai ellenére nem tudott faktor lenni: eddigi 35.1-es PER mutatója a legjobb, amit a hét fináléjában fel tudott mutatni (2014-ben 32.6-del fejezte be a San Antonio Spurs elleni vesztes döntőt).

A Curry-család ma inkább mással került reflektorfénybe. Steph Curry kipontozódott a hatodik mérkőzésen, ez pedig annyira felidegesítette, hogy kidobta a fogvédőjét a nézők közé, ami éppen a Cavs egyik kisebbségi tulajdonosa, Andrew Forbes fiát, Nate Forbest találta el. Curry valószínűleg pénzbírságot fog kapni ezért a mozdulatért, hiába mondta el, hogy természetesen nem akart eltalálni senkit - mentségére legyen mondva, utána szinte azonnal odament elnézést kérni az illetőtől.

Felesége, Ayesha Curry twitteren azért jelezte, hogy nem ért egyet a fújással: minden tiszteletét elvesztette a sport iránt, szerinte meg van bundázva a döntő a pénz vagy a nézettség miatt, és nem akar csendben maradni, mert élőben látta ezt. Azt is hozzá kell tenni, hogy csendben ugyan nem maradt, de később törölte a tweetet.

A Golden State vezetőedzőjének, Steve Kerrnek is jönni fog a büntetés, miután a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, minden joga megvan Currynek arra, hogy ideges legyen, mert ő a liga MVP-je, erre a hat kapott faultjából három egészen nevetséges volt. Kerr azt is hozzátette, hogy semmi baja nincs azzal, hogy az irányító fogta és kivágta a fogvédőjét a nézők közé. A tréner név szerint emelgette ki a játékvezetőket, úgyhogy jó eséllyel ez direkt taktika része a hetedik meccsre, nyomást akar gyakorolni a bírókra.

A Warriors ausztrál centere, Andrew Bogut is megszólalt, de ő még a sérülésével kapcsolatban. Az egykori 1/1-es Diamond Leungnak (Bay Area News Group) elmondta, hogy nem látta pontosan az esést, így nehéz róla beszélni, de blokkolta JR Smith dobását, aki valahogyan nekiszállt a sípcsontjának a vállával. Smith erre annyit válaszolt Marc Bermannek (New York Post), hogy "akkor most én vagyok a hibás a sérüléséért?". A Cavs dobóhátvédje szerint felugrott, Bogut blokkolta, ő lassan leesett a földre, a center pedig fájlalta a lábát. Szerinte ez teljesen kosárlabdamozdulat volt, egyáltalán nem ment Bogut lábára

A Los Angeles Clippers szabadügynökké váló hatodik embere, Jamal Crawford Alex Kennedynek (Basketball Insiders) nyilatkozott a nyárról. Crawford elmondása szerint nagyon várja már a júliust, mert szerinte most lesz jó FA-nek lenni, ahogy a liga pénzügyei haladnak. A Clippersnél szeretne maradni leginkább, de minden lehetőséget meg fog vizsgálni - minden hívást fogad majd, és minden ajánlatot át fog beszélni az ügynökével. Crawford szerint muszáj ezt megtennie, ez is azzal jár, hogy valaki szabadügynök.

Broderick Turner (Los Angeles Times) információi szerint Brandon Bass ki fog lépni szerződéséből, ő is szabadügynök lesz - tavaly 2 évre 6.1 millió dollárért írt alá az erőcsatár a Los Angeles Lakershez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus