Hírmorzsák 2016-06-17 (21:45)

Wojnarowski szerint is elhagyja LeBron Clevelandet, ha bajnoki címet nyer a Cavsszel. Blattnek fájt, hogy menesztették a Cavalierstől, szerinte nem bukott meg a munkájában. Irving bal lábfeje megsérült. Steve Kerrt és Steph Curryt is 25.000 dollárra büntette a liga fejenként. Cserélt a Bulls és a Pistons - Dinwiddie és Bairstow cseréltek helyet. Ben Simmons találkozott a Sixersszel. Cousins 10 kilót fogyott.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) is elővette azt, amit korábban már Stephen A. Smith (ESPN) pedzegetett: amennyiben LeBron James bajnoki címet nyer a Cleveland Cavaliersszel, akkor elhagyja az együttest, és melegebb éghajlatra, Miamibe vagy Los Angelesbe teheti át székhelyét, hogy a barátaival játsszon. Wojnarowski szerint a csapatok is figyelik LeBront ilyen szempontból, mert tudják, hogy újra "a piacon" lehet - állítólag James tanácsadói köre nem szól ebbe bele, de LeBron korábban már nyíltan kimondta, hogy a barátaival akarja befejezni a karrierjét. Az újságíró szerint részben ezért köt 1+1 éves szerződéseket James, hogy mindig nyitva legyenek az opciói, másrészt azért, hogy Dan Gilbert tulajdonossal éreztethesse, hogy nála van az erőfölény.

Tyronn Lue vezetőedzőt nagyon kedveli, David Griffin GM-et tiszteli, de Gilberttel maximum munkakapcsolata lesz mindig is, nem több. Wojnarowski szerint elképzelhető, hogy hosszabbít a Cavsszel James, hogy megvédje bajnoki címét, amennyiben idén nyernek, aztán jövő nyáron áll össze Kevin Duranttel és Chris Paullal. Várhatnak 2018-ig is, amikor Carmelo Anthony is oda igazol, ahova akar, de az is elképzelhető, hogy most a Golden State nyer, akkor jövőre akar végső győztes lenni, és ezt követően dönt majd. A lényeg az, hogy a Sports Illustratedben a visszatérésekor megjelent levelet nem használhatják fel ellene, ha döntőt nyer, hiszen 52 év után hozna major sportban bajnoki címet Clevelandnek. Ilyenkor annyit tethetnek maximum, hogy megköszönik neki az eddigieket, majd sok sikert kívánnak neki a továbbiakhoz.

Volt edzője, David Blatt is nyilatkozott, ő az Ynet.com-nak mesélt a clevelandi időkről, méghozzá nem a legpozitívabban. Blatt azt mondta, nem tudja, miért menesztették, talán a csapat úgy gondolta, hogy nem ő a megfelelő arra, hogy az együttest vezesse, de nagyon fájt ez neki, és meg is lepte kicsit a dolog. Ettől függetlenül úgy volt vele, hogy tovább kell lépni, mert az ember kap pofonokat az életben, de az az igazán nagy kérdés, ki hogyan reagál ezekre. Ő úgy érzi, nem a munkájában bukott meg, hanem inkább abban, hogy megtartsa a munkáját. Jamesről annyit mondott, hogy meg kell tanulni az ilyen emberekkel együtt dolgozni, mert nem ugyanaz a struktúra egy európai csapatnál, mint a játékosuralom alatt álló NBA-ben. Időbe telik átszokni, de sok mindent másképpen csinálna most már. Az szerinte egyértelmű, hogy a Cavsnél LeBron van a középpontban, ő a csapat alapja, és világos volt, hogy sokkal fontosabb a klub számára James, mint ő.

Még mindig a Cavshez tartozik, hogy Kyrie Irving bal lábfeje megsérült a döntő hatodik meccsén, amikor Festus Ezeli rálépett a második félidőben. Irving maga nyilatkozta le, hogy jól van, természetesen játszani fog a hetedik, mindent eldöntő ütközetben.

A Golden State Warriorsnél Stephen Curryt és Steve Kerrt is 25.000 dollárra büntették fejenként - Curryt azért, mert hozzávágta az egyik nézőhöz a fogvédőjét, a trénert pedig azért, mert kritizálta a játékvezetést. Délelőtt volt arról szó, hogy Kerr szerint az irányítóra befújt faultok fele nevetséges volt - hozzátette, hogy nem emiatt veszítettek, a Cavs teljesen megérdemelten győzött, mert föléjük kerekedtek, de ezek a fújások mindenki ellen röhejesek lettek volna, pláne a liga MVP-jén egy döntőben. Az ő támadójátékuk a sok mozgásra épül, márpedig engedték a játékvezetők, hogy Curryt és Klay Thompsont folyamatosan rángassák, aztán olyan személyi hibákat fújtak be nekik, amikből egy támadás alatt van számtalan, így megértette, hogy miért volt ideges az irányító.

Cserélt egymással a Detroit Pistons és a Chicago Bulls: Spencer Dinwiddie került a Szeles Városba, míg az ausztrál Cameron Bairstow tette át székhelyét a Pistonshoz. Dinwiddie-t a 2014-es draft 38. helyén választotta ki a Detroit, két év alatt pedig 46 mérkőzésen szerepelt az irányító a nagycsapatban. Bairstow ugyanezen a drafton, a 2014-esen kelt el a 49. helyen, és két esztendő alatt 36-szor került pályára a Chicago színeiben.

Megvolt a találkozó Ben Simmons, illetve ügynöke, Rich Paul, valamint a Philadelphia Sixers képviselői között - mint arról volt szó, az 1/1-esnek várt ausztrál játékos nem megy el egyik csapathoz sem privát edzésre, de a Sixers elutazott Ohióba, hogy beszélgessenek a fiatal sztárjelölttel. Marc Stein (ESPN) információi szerint a Philly szakvezetésének összes kulcsfigurája ott volt ezen a meetingen - többek között az elnök, Bryan Colangelo, valamint a vezetőedző, Brett Brown is. A hírek szerint a Sixersnek tetszett, hogy Simmons 9 kiló izmot szedett magára az egyetemi szezon vége óta.

Ha már súlyok, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins a Sacramento Bee munkatársának elárulta, hogy majdnem 10 kilót fogyott a szezon vége óta. Cousins azt mondta, hogy gyorsult a játék, neki pedig alkalmazkodnia kell ehhez, és a Team USA-ben is más lesz a szerepe, erre is fel akarja készíteni a testét. Mindkét lábfejével voltak egyébként gondjai ebben az idényben, azt is hozzátette, hogy ez is közrejátszott a fogyásban, mert így sokkal kisebb lesz a nyomás a lábán, így remélhetőleg kevesebbet is lesz sérült.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus