Hírmorzsák 2016-06-18 (21:30)

Ginobilinek szerdáig, Duncannek 29-éig kell döntenie arról, maradnak-e jelenlegi szerződésükben. Metta World Peace szerint nincs megbundázva az NBA. Iguodala háta egyre jobb állapotban van. Kevesebben nézik a döntőt, mint tavaly. A Golden State az esélyesebb az oddsok és a történelem alapján is. A Kings abban reménykedik, hogy Buddy Hieldet ledraftolhatják a 8. helyen is. Keith Applinget megint letartóztatták fegyverviselés miatt.

A San Antonio Spurs argentin csillagának, Manu Ginobilinek szerdáig döntenie kell arról, marad-e szerződésében, amellyel 2.94 millió dollárt kereshet a következő idényben - Tim Duncannek június 29-éig kell döntenie 6.39 millió dolláros kontraktusáról. Nem sokat jelent egyébként egyik forgatókönyv sem - ha marad jelenlegi szerződésében a dobóhátvéd, akkor is mondhatja azt az olimpia után, hogy visszavonul, de ha nem hívja le játékosopcióját, akkor is köthet szerződést még a csapattal, nem fogjuk tehát egyértelműen tudni Ginobili jövőjét három nap múlva sem.

A Los Angeles Lakers játékosa, Metta World Peace egy táblán magyarázta el, hogy szerinte nincs megbundázva az NBA. A lényeg az, hogy 3-1 után nem vizsgálhatod meg másnak az ágyékát, mert akkor eltiltanak, 3-2 lesz az eredmény, Andrew Bogut lesérül, már 3-3 az állás, és azonnal elkezd mindenki sírni, pedig nem kellene.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Golden State Warriorsnél Andre Iguodala háta rendben van, úgy tűnik, hogy nem lesz gondja a hétfő hajnali hetedik összecsapásra.

A döntő hatodik ütközetét 20.7 millióan nézték, de az egyoldalú meccseknek megvan a következménye: ez 11%-kal kevesebb, mint amennyien tavaly látták a Warriors bajnoki címét.

A döntőhöz kapcsolódik, hogy az ESPN BPI (Basketball Power Index) alapján 73%-os esélyes még mindig a Golden State, a Westgate Las Vegas Superbook oddsai alapján pedig 4.5 pontos favorit a mindent eldöntő találkozón a címvédő. A Warriors utoljára 2013 novemberének második felében veszített három mérkőzést zsinórban, és a történelem is mellettük szól: összesen két csapat harcolt ki 7. meccset 1-3-as hátrányból, de mind az 1951-es New York Knicks (a Rochester Royals ellen), mind az 1966-os Los Angeles Lakers (a Boston Celtics ellen) kikapott a hetedik mérkőzésen.

Az ESPN értesülései szerint a Sacramento Kings abban reménykedik, hogy Buddy Hield lecsúszik hozzájuk a drafton - a kaliforniai együttes az 1/8-cal fog majd választani, az pedig benne van a pakliban bőven, hogy Hieldet korábban kihúzzák. A hírek szerint Vlade Divac elnök és a tulajdonos, Vivek Ranadive is hónapok óta kinézte már magának Hieldet, aki pont olyan játékos, akire szükségük van: egyrészt shooter, másrészt elsősorban a győzelem érdekli, jó hozzáállású kosarasnak tartják.

A ma esti morzsát is kék-fény rovattal zárjuk, Keith Applinget ugyanis újfent letartóztatták - a kocsija ülése alá rejtett egy fegyvert, ezt vették észre detroiti rendőrök, miután gyorshajtásért állították félre. Applingről legutóbb május elején írtunk, akkor is hasonló eset miatt: töltött AK-47-essel ment egy sztriptízbárba, ebben az ügyben egyébként pár nap múlva hallgatják majd meg, akkor dől el, hogy lesz-e tárgyalása.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus