Hírmorzsák 2016-06-19 (10:15)

Klay Thompson szerint ha kikapnak, az egész idényük nem ért semmit. Curry szerint idei vagy talán karrierje legjobb teljesítményét kell nyújtania. Iguodala háta rendben van, szerinte a ligának üzletileg jó a hetedik meccs. LeBron úgy érzi, nem ez a mérkőzés határozza meg az örökségét, az fáj neki, hogy nem volt még soha az év védője, és ha nyernek, szerinte Love hibáiról senki nem fog beszélni. Richard Jefferson szerint a Warriorsön van minden nyomás, nekik nincs veszítenivalójuk. A Hornets Batummal akar elsőként megegyezni. A Lakers elcseréli D'Angelo Russellt egy Top5-ös pickért? Buddy Hield szerint ő a tökéletes választás a Lakers számára. LeBron Ben Simmonst dicsérte, a mentorának tartja magát. Morey szerint nagyon mély az idei draft.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson még a döntő hatodik meccse után mondta el a riportereknek, hogy a szezon előtt is az volt a céljuk, hogy megvédjék címüket, így vagy győznek a következő meccsen, vagy az egész idényük nem ért gyakorlatilag semmit. Persze nagy dolgokat értek el, de a második helyben semmi jó nincs, úgyhogy ők, a játékosok egyértelműen úgy éreznék, hogy kudarcot vallottak. Thompson továbbra is magabiztos volt, hiszen egy találkozón dől el a szezon, azt pedig Oaklandben vívhatják meg, de elismerését fejezte ki a Cleveland Cavaliers felé, mivel nem ok nélkül vannak még versenyben az ohióiak.

Tegnap természetesen voltak megint sajtótájékoztatók a finálé mindent eldöntő mérkőzése előtt. A Golden State kétszeres alapszakasz MVP-je, Steph Curry azt mondta, hogy a legjobb meccsét kell játszania ebben az idényben, már ha nem a karrierje során, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy 50 pontot kell szórnia. Azt is hozzátette az irányító, hogy egy valami miatt aggódik, a faultgondok miatt, ezeket kell elkerülnie. Nem érez plusz nyomást, ami szerinte jó, egyszerűen élvezni akarja a játékot. Kérdezték felesége, Ayesha Curry tweetjeiről is, de erre azt válaszolta, hogy majd ketten lerendezik ezt egymás között, semmilyen szinten nem vonta el a figyelmét a játékról és arról, hogy hetedik meccs következik. Azzal zárta ezzel kapcsolatos mondandóját, hogy az azért elképzelhető, hogy a Wi-Fit ki kell kapcsoltatnia majd a házukban.

Arról volt szó tegnap este, hogy Andre Iguodala hátsérülése ellenére is vállalni fogja a játékot - tegnap nem edzett, de saját elmondása szerint a hétfő hajnali találkozóra tökéletes állapotban lesz, Steve Kerr vezetőedző pedig lezárta annyival a dolgot, hogy "ez egy hetedik meccs, ő pedig Andre Iguodala". A tavalyi döntő MVP-jét kérdezték a mindent eldöntő ütközetről, amire annyit mondott a swingman, hogy a BRI (Kosárlabdával Kapcsolatos Bevételek) feljebb fog menni, úgyhogy üzletileg jó ez a ligának, hogy gyakorlatilag egy összecsapáson dől el a bajnoki cím sorsa.

A Cavs sztárjától, LeBron Jamestől megkérdezték, hogy ez a hetedik meccs határozza-e meg az örökségét - ha győznek, Cleveland 52 év után először nyer major sportban bajnoki címet, ha veszítenek, akkor viszont 2/7-tel fog állni James a döntőkben -, de LeBron erre egyértelmű nemmel válaszolt. Az interjú egy másik részében elmondta, hogy leginkább az idegesíti, hogy sosem nyert Év Védője díjat, pedig a védekezést mindig is nagyon komolyan vette - 2009-ben (Dwight Howard) és 2013-ban (Marc Gasol) állt ehhez egyébként a legközelebb, mindkét évben második lett. James elmondta, hogy büszkébb a hátul nyújtott teljesítményére, mint a támadójátékára, arra, hogy több pozícióban is tud védekezni, illetve hogy a lehető legjobban felkészül mindig, hogy tudja, mit fog csinálni az ellenfél. Célja volt, sőt, még most is a célja a DPOY díj begyűjtése.

LeBron beszélt csapattársáról, Kevin Love-ról is - James szerint ha nyernek, senki nem fog arról beszélni a nyár folyamán, hogy az erőcsatár mennyire volt rossz vagy nem volt rossz. LeBron szerint annyit fognak csak mondani az emberek, hogy Love bajnok, és csak ez számít. Örökre ott lesz Love neve a nagykönyvekben, amennyiben a hetedik mérkőzést be tudják húzni, teljesen mindegy, hogyan dob, mennyit játszik, hogyan lepattanózik, vagy hogy mit gondoltak az emberek, mennyit kellett volna dobnia, hány lepattanót kellett volna szednie, vagy hogy mennyire agresszíven kellett volna játszania. Otthon fog ülni egy gyűrűvel az ujján, a többi nem lényeg.

A Cavs kiscsatára, Richard Jefferson szerint egyébként semmi veszítenivalójuk nincs, mivel a Warriors ért el 73-9-es mérleget az alapszakaszban, így minden nyomás az oaklandieken van

Arról volt már szó korábban is, hogy LeBron mennyire jó a döntőben - 35.1-es PER mutatója Shaquille O'Neal 2002-es 38.5-e óta a legjobb ilyen jellegű statisztika, amit bárki hozott a fináléban. A Cleveland Cavaliers sztárja 30.2 pontot, 11.3 pattanót, 8.5 gólpasszt, 2.7 szerzett labdát és 2.2 blokkot átlagol eddig a Golden State ellen úgy, hogy több mint 51%-kal dob mezőnyből.

A Charlotte Hornets GM-je, Rich Cho a Charlotte Observer munkatársának lenyilatkozta, amit már megtett a szezonzáró interjúk során is: Nicolas Batum megtartása az elsődleges nyári céljuk, és reményeik szerint azonnal találkoznak vele, amint elkezdődik a szabadügynökpiac július 1-jén. A francia swingman mellett Courney Lee, Al Jefferson, Jeremy Lin és Marvin Williams is oda igazolnak a nyáron, ahova akarnak, de az ő megtartásukat nem tette fontossági sorrendbe a szakvezető.

Chad Ford (ESPN) a SportsCenter című műsorban a Los Angeles Lakersről beszélt. Ford szerint továbbra is Brandon Ingram a legesélyesebb az 1/2-re, de vele kapcsolatban kérdés a fizikai ereje és az, hogy emiatt mennyire áll készen az NBA-re. Mivel az aranysárga-lilák megnézték Dragan Bendert és Jaylen Brownt is, így Ford szerint esélyesebb, hogy még egy Top5 picket akarnak szerezni, méghozzá D'Angelo Russellért cserébe, aki Ford infói szerint néhány embernél elásta magát a Nick Young-féle videós esettel.

A játékosbörze legjobb shooterének tartott Buddy Hield szombaton már másodjára járt privát edzésen a Lakersnél, ezt követően pedig Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, hogy szerinte ő az, akire Mitch Kupchakéknek szükségük van. Elveszítették Kobe Bryantet, kell nekik egy scorer, ő pedig be is tudná tölteni ezt a szerepet. A mock draftokon a legjobb 10-ben szerepel általában Hield, de különböző pozíciókban - erre annyit mondott, hogy mindenkinek meglehet a véleménye, de a legtöbb ilyen lista készítője sosem fogott kosárlabdát a kezében. A GM-ek tudják, hogy milyen játékost keresnek, és milyen kosaras illik leginkább a csapatukba.

A már említett többször is említett LeBron James az 1/1-nek várt Ben Simmonst dicsérte James Herbertnek (CBS Sports). LeBron szerint azt mindannyian láthatják a pályán, milyen tehetséges játékos az ausztrál, viszont azt már kevesebben, hogy mennyire reálisan nézi a kosárlabdát és az élet más területeit is. Az utóbbi években elég sok időt töltött Simmonsszal és a családjával is, akik mind nagyon hálásak ezért a lehetőségért, amit az erőcsatár tehetségével kaptak, mindenben segítik is, a legjobbat akarják neki. James úgy érzi, hogy Simmons testvére, mentora, segíti is abban, hogy minél zökkenőmentesebben átvészelje a nagy ugrást, amit az egyetemről az NBA-be kerülés jelent, de saját magának is rá kell jönnie dolgokra, mert mindenkinek más az útja. Arra a kérdésre, hogy szerinte Simmonsnak kell-e az 1/1-nek lennie, azt mondta, hogy nem kap fizetést a Philadelphia Sixerstől, nem is GM, úgyhogy nem fog válaszolni erre.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey egyébként azon a véleményen van, hogy ez nemhogy gyenge, hanem nagyon is mély draft. A szakvezető twitteren jelezte, hogy szerinte nagyjából 50 játékos van az idei felhozatalban, akinek esélye van arra, hogy komoly befolyással legyen egy-egy csapat eredményességére a későbbiekben, és mióta a Rocketsnél van, leginkább a 2005-ös draftra emlékezteti ez a mostani játékosbörze. Akkor egyébként a második körben is olyan játékosok keltek el, mint Brandon Bass, Lou Williams, Monta Ellis, Ersan Ilyasova, Marcin Gortat, Amir Johnson, CJ Miles, Ronny Turiaf vagy Andray Blatche.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus