Hírmorzsák 2016-06-19 (20:30)

LeBron nem teherként éli meg a hetedik meccset, hanem lehetőségként. Lue nagy meccset vár Love-tól. A Cavs játékosai életük végéig ingyen ehetnek egy clevelandi bárban, ha most bajnoki címet nyernek. Rondo, Billups és Diaw meséltek a döntőbeli hetedik meccses élményeikről, illetve hogy számukra mit jelentett az az összecsapás. Megvan a 16 név, akit meghívtak a draftra a "zöld szobába". Denzel Valentine-nak mindkét térdében sérült a porc. A Spurs és a Hornets is feljebb akar cserélni a drafton.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James nyilatkozott a tegnapi nap folyamán sok dologról, de az MVP-címről nem, mert mint mondta, mikor legutóbb megszólalt ezzel kapcsolatban, az nem sült el túl jól számára - még az alapszakasz MVP-díjjal kapcsolatban tette fel a kérdést, hogy valóban Steph Curry volt-e a legértékesebb. James a nyomásról annyit mondott, hogy ő ezt nem teherként, hanem lehetőségként éli meg, hogy valami különleges dolog részese lehet. Vannak olyan dolgok, amiket nem befolyásolhat - felkészülhet, tanulmányozhatja az ellenfelet, játszhat akármilyen jól, de elképzelhető, hogy mindez kevés lesz a végén. Ettől függetlenül ez egy óriási lehetőség, hiszen egy meccsen múlik minden, meg kell ragadniuk az esélyt.

A Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue Chris Haynesnek (Cleveland.com) azt mondta, hogy nagy meccset vár Kevin Love-tól a minden eldöntő összecsapáson. Lue szerint minden a matchupokról szól, arról, hogy a pályán kell tudni maradnia a játékosnak, nem szabad faultgondokba keverednie. A trénernek nincs gondja Love-val, szerinte teljesen rendben lesz az erőcsatár ma éjszaka. Lue szerint mivel a Golden State Warriors alacsonyabb szerkezetben játszik, ezért többet van a periméteren Love, így érthetően kevesebb a pattanója is, de nem az egyéni teljesítmény a fontos, hanem a csapaté, Love pedig sokat segít nekik.

A clevelandi Red Bar and Lounge bár egyik tulajdonosa, Maha Matri a FOX8-nak elmondta, amennyiben a Cavs bajnoki címet nyer, úgy az összes játékos élete végéig ingyen ehet náluk.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) több olyan játékost is megkérdezett, akik korábban döntők hetedik mérkőzésén szerepeltek. Rajon Rondo 2010-ben a Boston Celtics színeiben kikapott a Los Angeles Lakerstől. A Sacramento Kings irányítója szerint itt már nincsenek kifogások vagy mellébeszélés, ez egy játékos karrierjének legnehezebb találkozója mentálisan és fizikálisan is. Chauncey Billups 2005-ben a Detroit Pistonsszal kikapott a San Antonio Spurstől. A jelenleg szakkommentátorként dolgozó legenda szerint a vereség ellenére élete egyik legemlékezetesebb pillanata volt az az összecsapás, mert olyan, mint a Superbowl, egy meccs dönt a végső győztes kilétéről.

Ő annyit tud tanácsolni, hogy úgy tekintsenek erre az ütközetre, mint egy sima kosármeccsre, ne úgy, hogy ez a döntő hetedik felvonása, mert utóbbi esetben túl nagy terhet rakhatnak a saját vállukra, emiatt pedig olyan dolgokat is megpróbálhat az ember, amikről egyébként tudja, hogy nem fog menni. Boris Diaw 2013-ban a San Antonio Spurs tagjaként veszített a Miami Heat ellen. A francia magasember szerint azért kezd el valaki kosárlabdázni, hogy ilyen pillanatokat élhessen át. Szerinte a mérkőzés közben az ember élvezi ezt az egészet, még ha fizikailag fáj is, mert 100%-ot kell adni. A bajnoki cím után nagyon boldog és elégedett egy játékos, de a legjobb az, amikor még tart a meccs és játszani kell.

Az NBA draftra kiosztották a "zöld szoba" meghívókat - itt szoktak helyet foglalni azok a játékosok, illetve ügynökeik, családtagjaik, akiket a lotterybe, azaz az első 14 hely valamelyikére várnak. Chad Ford (ESPN) forrásai szerint Ben Simmons, Brandon Ingram, Jamal Murray, Kris Dunn, Dragan Bender, Marquese Chriss, Buddy Hield, Jaylen Brown, Dejounte Murray, Domantas Sabonis, Henry Ellenson, Jakob Poeltl, Skal Labissiere, Malachi Richardson, Deyonta Davis és Wade Baldwin IV lettek meghívva, de a Sportando úgy tudja, hogy a török Furkan Korkmazt is invitálták, csak ő valószínűleg nem lesz ott New Yorkban, mivel a török válogatottal készül az olimpiai selejtezőtornára.

A drafthoz tartozik, hogy a zöld szobába meghívást nem kapó, ebben az évben az év legjobb egyetemi játékosának megválasztott Denzel Valentine-nak az NBADraft.net értesülései szerint mindkét térdében gond van a porcával, hasonló az esete, mint volt Brandon Roy-é anno. A jó hír az, hogy állítólag ezzel a csapatok is tisztában vannak, ennek ellenére elkelhet a Michigan State húzóembere a 10-20. hely között, és úgy tűnik, hogy el is fog.

Ugyancsak a játékosbörzéhez kapcsolódik, hogy az NBADraft.net és Alex Kennedy (Basketball Insiders) úgy tudja, a San Antonio Spurs próbál feljebb cserélni a 29. helyről, míg Tony Jones (Salt Lake Tribune) információi szerint a Charlotte Hornets is megpróbál előrébb választani, mint a mostani 22. pozíciójuk, ők is szeretnének feljebb kerülni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus