Hírmorzsák 2016-06-20 (09:15)

Döntő utáni nyilatkozatok. LeBron szerint okkal tért vissza Clevelandbe, ezért, és a kételkedők miatt még édesebb neki a siker. Irving a Mamba-mentalitást vette elő a második félidőben, Jamest Beethovenhez hasonlította, és a legjobb játékosnak tartja. JR Smith a családjáról beszélt meghatódva. Love-ból előbújt Stone Cold Steve Austin (videó). Richard Jefferson bejelentette visszavonulását. Draymond Green szerint ő a hibás a vereségért, vállalja a felelősséget, de szerinte így sem volt kudarc az idényük. Steph Curry szerint hosszú ideig fogja kísérteni még ez a döntő. Joe Lacob azt ígérte, agresszív lesz a nyáron a Warriors. 17.5 milliós jegybevétele volt a Golden State-nek a hetedik meccsen. Egy szurkoló megsérült a csarnokban egy verekedésben. Durant, George, Cousins és Klay Thompson biztosan, Irving és Kawhi Leonard valószínűleg ott lesz a Team USA keretében. Iggy Azalea kidobta Nick Youngot.

Természetesen ma minden a nagydöntő körül forog, hiszen a Cleveland Cavaliers története első bajnoki címét szerezte, a város pedig 52 év után ünnepelhet végső sikert bármelyik major sportban - 1978 óta ők lettek az első csapat, amely idegenben tudott a fináléban hetedik összecsapást nyerni. A döntő MVP-jének választott LeBron James el is mondta még a pályaszéli interjúk során, hogy ezt Clevelandnek nyerték - otthon egyébként egy tűzoltó "hatalomátvételével" ünnepeltek a drukkerek, a csapat pedig a meccs után betér egy kicsit Las Vegasba, nem valószínű, hogy csak tankolni.

LeBron azt is elmondta még a pályaszéli interjúknál, hogy mindenki leírta őket, de két éve ezért tért vissza a Cavshez, a bajnoki címet tűzte ki célul, és egyelőre még nem is tudja felfogni, hogy ez a valóság, ami történt. A clevelandi szurkolók nagyon megérdemelték ezt, mert ők is mindent beleadtak - most végre sikerült nekik visszaadni valamit, és a legnagyobb bulit csapják majd Clevelandben, amit a város valaha látott.. Ő mindenét ennek a sportnak adta, ennek a sikernek rendelte alá, de még mindig vannak, akik kételkednek abban, mire képes. Nagyon sok érzelem jött ki belőle a meccs után, mert 13 év után még mindig leírják az emberek, hiába tett le oly sok mindent az asztalra - ez volt számára a hab a tortán, hogy ezek után is nyert. Azt mondják, a kemény munka kifizetődik, és ez történt most szerinte.

A Warriors elleni sorozatban szintén nagyot játszó, ezen a meccsen az utolsó percben sorsdöntő hármast vállaló Kyrie Irving azt nyilatkozta, hogy nem akar hazudni, az elmúlt két napban nem nagyon aludt, rengeteg forgatókönyv átfutott az agyán. Azon gondolkodott, hogy mit fog csinálni a pályán ő, a csapat, a társai, kinek milyen befolyása lesz a játékra. Mikor elkezdődött a meccs, meg is beszélte a többiekkel, hogy az a legjobb, ha lenyugodnak - ez nála valamikor a második negyed vége felé jött el. Az első félidőben csak 4/9 volt egyébként az irányító, a fordulás után lett sokkal agresszívebb, amiről annyit mondott, hogy a Mamba-mentalitásra gondolt.

Az irányító azt is hozzátette, hogy nagyon hálás, hogy egy olyan játékos vezeti a csapatukat, és olyas valakitől tanulhat, mint James. Olyan volt, mintha Beethovent látta volna, LeBron úgy komponálta meg az egész játékot, és a legjobb játékosnak tartja Jamest az egész világon. Tudja, hogy lesznek még kételkedők most is, de se neki, se LeBronnak nem számít ez, csak az a lényeg, hogy ők a bajnokok, és az egész csapat beírta magát a történelembe.

Az elég ellentmondásos megítélésű JR Smith a családjáról beszélt sokat a mérkőzést követően. Elmondása szerint nagyon sötét dolgokba is keveredett élete során, és ha nem lett volna a családja, nem tudott volna kimászni azokból a helyzetekből. Számára az édesapja a legnagyobb inspiráció, hogy kosarazzon, és azért esik rosszul neki, mikor rossz dolgokat mondanak róla, mert tudja, hogy az az apukájának fáj igazán. Mindent, amit elért a pályán, a szüleiért teszi.

A sokat kritizált Kevin Love elmondta ugyanazt, amit James: okkal ment a Cavshez, méghozzá ezért, hogy bajnok legyen. Előbújt belőle Stone Cold Steve Austin - az egykori pankrátor mintájára ő nem pezsgővel, hanem két doboz sörrel ünnepelt, a pólóján pedig ott volt az Austin 3:16, ami gyakorlatilag annyit tesz, hogy "most rúgtam szét a s*gged":

Több forrás is megerősítette, hogy a Cavs veterán kiscsatára, Richard Jefferson az öltözőben bejelentette, hogy vissza is vonul így bajnokként - ezt egyébként maga a játékos is lenyilatkozta a FOX Sportsnak.

Az ellenféltől Draymond Green elmondta, hogy megérdemli az elismerést a bajnok, mert nagyot küzdöttek, hogy visszakapaszkodjanak és megnyerjék a finálét. Azt is hozzátette az egyébként a hetedik összecsapáson kiválóan játszó erőcsatár, hogy szerinte nem teszi semmissé a döntőbeli vereség azt, amit a szezon korábbi részében elértek egyénileg és csapatként. Biztosan sokan mondják majd, hogy 73 meccset nyertek az alapszakaszban, de a döntőben kikaptak, viszont számára így sem bukás ez az idény - Klay Thompson még a hatodik meccs után mondta azt, hogy számára viszont az, ha nem nyernek. Green azt is elmondta, vállalja a felelősséget, szerinte miatta kaptak ki - vezérként ez a feladata, de az ő eltiltásával fordult meg egyébként is a sorozat. Szerinte megtörtént, tovább kell lépni, mert tanult az esetből és jobb lesz.

Az alapszakasz MVP, Steph Curry annyit mondott, hogy nem játszott hatékonyan. Voltak jó pillanatai, de nem volt elég jó ahhoz, hogy segítse a csapatát, ez pedig egy ideig kísérteni fogja még, nagyon hosszú 3 hónap elé néznek.

A Warriors tulajdonosát, Joe Lacobot kérdezték a stadionból kifelé menet, hogy most mi fog történni a nyáron, a tulaj pedig azt válaszolta Chris Mannixnek (The Vertical, Yahoo Sports), hogy annyit mondhat csak, hogy agresszív lesz. A nyárra, illetve a csapat későbbi egybentartására kelleni fog a pénz, ehhez nem jön rosszul az, hogy a hírek szerint 17.5 millió dollár volt a Golden State jegybevétele ezen a hetedik találkozón - ennek csak a negyede megy a ligához. Arról korábban volt szó, hogy 49.500 dollárért kelt el egy pályaszéli jegy, de olyan helyek, amik az alapszakaszban 30 dollárt értek, most 1000 dollárba kerültek.

Volt egy sajnálatos baleset is, több szurkoló ugyanis vitába keveredett, akik közül egy valaki átesett a korláton is - őt kórházba szállították azóta.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Kevin Durant, Paul George, Klay Thompson és DeMarcus Cousins biztosan ott lesznek a Team USA színeiben az idei riói olimpián. Mellettük valószínűleg Irving és Kawhi Leonard is csapattagok lesznek, így a 12-es utazókeret fele már meglenne.

A végére pedig egy kis bulvár: az ausztrál énekesnő, Iggy Azalea instagramon bejelentette, hogy bár szereti vőlegényét, Nick Youngot, és megpróbálta az utóbbi hetekben újra felépíteni az iránta való bizalmat, rájött, hogy ez nem fog menni, így kidobta a Los Angeles Lakers dobóhátvédjét. Swaggy P annyit írt ki, hogy "egyedülálló". Mint ismert, a szezon második felében látott napvilágot az a videó, amit Young csapattársa, D'Angelo Russell vett fel, és amelyen Young bevallotta, hogy megcsalta Azaleát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus