Hírmorzsák 2016-06-20 (20:45)

Monroe-t árulja a Bucks. A Lakersnek reális esélye van LeBronra, ha megint távozik Clevelandből. James valószínűleg nem lesz ott az olimpián, Draymond Green igen, Lillard pedig még mindig gondolkodik. LeBron és a Miami elválása nem volt a legideálisabb, ez adott Jamesnek plusz motivációt az elmúlt két évben. A döntő hetedik meccse nézettségi rekordokat döntött. Curry vállát nem kell műteni, szerinte biztosan fognak még döntőt játszani. A Warriors a legesélyesebb a 2017-es bajnoki címre. A WWE külön világbajnoki övet csinált a Clevelandnek. A Cavs Las Vegas-i bulija (videó), a hazaérkezés (videó) és a Nike győzelmükről szóló reklámja (videó)

Michael Scotto (Sheridan Hoops) forrásai szerint a Milwaukee Bucks elég erősen árulja Greg Monroe-t. A center tavaly nyáron kötött 2+1 éves szerződést a wisconsini alakulattal, de első évében óriási csalódás volt teljesítménye, és úgy tűnik, készek is Jason Kiddék megválni tőle. Monroe a most következő idényben 17.1 millió dollárt fog keresni, utána 17.8 milliós játékosopciója van.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Cleveland Cavaliersszel ma hajnalban bajnoki címet és döntő MVP díjat nyerő LeBron James valószínűleg kihagyja a riói ötkarikás játékokat. James egyelőre nem döntött még, nem is értesítette természetesen a Team USA-t, hogy ott lesz-e Brazíliában vagy sem, de a hosszú és fárasztó szezon miatt jó eséllyel a pihenést, regenerálódást választja majd. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Draymond Green jó eséllyel szerepelni fog az amerikai válogatottban, Damian Lillard viszont továbbra is gondolkodik a dolgon - délelőtt írtunk már 4+2 embert, akik ott lehetnek a Team USA-ben.

LeBron tavaly végig egy bizonyos titkos motivációról beszélt, erről pedig Dave McMenamin (ESPN) elmondta, hogy bár sokan Steph Curryre gondoltak, mert többen úgy gondolták, már jobb játékos Jamesnél, de nem így van. A Miami Heatnél több emberrel nagyon szoros kapcsolatot épített ki LeBron, és elmondása szerint valaki ebből a körből azt mondta neki, hogy élete legnagyobb hibáját követi el azzal, hogy elhagyja a Heatet. Úgy érezte, hogy túlságosan biztosra veszik a maradását. Ő a legjobb éveiből adott a floridaiaknak négyet, és ezek után még azt akarták, hogy rosszul érezze magát a távozásakor - ez nagyon nem jött be neki.

Ha James újra csapatot vált, akkor a Los Angeles Lakers ott lesz az esélyes klubok között - ezt Stephen A. Smith mondta el az ESPN First Take című műsorában. Nem újdonság a dolog, hiszen Smith már május végén is elmondta ezt.

A döntő hetedik meccséhez visszatérve érdemes megjegyezni, hogy az ABC-n minden idők legnézettebb kosármeccse volt ez 18.9-es mutatóval - a 2010-es Los Angeles Lakers - Boston Celtics ütközet hetedik összecsapása 18.2-es értéket hozott, az volt eddig a legmagasabb az ABC-n. Az ESPN streamjén keresztül átlagosan 598.000-en nézték a találkozót, ez a legnagyobb szám, amit valaha mértek a WatchESPN.com-on egy olyan eseményen, aminek nem volt köze a foci vb-hez.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry azt nyilatkozta, hogy nem kell műteni a vállát, egyszerűen pihennie, kicsit gyógyulnia kell, de ez nem mentség arra, ahogyan játszott, egyáltalán nem akar erre fogni semmit. Három hónapja van rendbe jönni, az pedig biztos, hogy ma nem fog megsérülni az ünneplésben. Nagyszerű alapszakaszuk volt, olyan dolgokat vittek véghez, amiket korábban senki, de a PO utolsó meccsét elbukták, és most csak ez számít számára. Azt is elmondta Curry, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a döntőben láthattuk őket, ennyit biztosra tud mondani.

Már a következő szezonhoz kapcsolódik, hogy a Westgate Las Vegas Superbook jelenlegi oddsai alapján a Golden State a legesélyesebb a 2016/17-es bajnoki cím megnyerésére - a liga összes csapatának esélyeit a végső sikerre ezen a linken megnézhetitek.

A Cleveland Cavalierst hagyjuk a végére. Először egy rövid videó a Las Vegas-i ünneplésükről:

Aztán a csapat hazaérkezése a repülőtéren:

Többször is volt szó a napokban a WWE, azaz a pankráció és a liga kapcsolatáról: a hajnali győzelem után a WWE-t vezető Triple H ki is rakott a twitterre egy direkt a Cavsnek készített világbajnoki övet:

A végére pedig a Nike reklámja maradt, amely a clevelandiek 52 évig tartó várakozásáról és végül révbe éréséről szól:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus