Hírmorzsák 2016-06-21 (10:45)

A Warriors Dirk Nowitzkit is kinézte magának. Klay Thompson szerint még mindig ők a legjobb csapat. Durant tiszteletben tartja mások döntését, de ő játszani akar az olimpián. Pat Riley volt, aki szerint LeBron élete legrosszabb döntését hozta azzal, hogy visszatért Clevelandbe? James kiosztotta a kétkedőket instagramon. LeBron 11 éves fiának már a Duke és a Kentucky egyetem is ösztöndíjat ajánlott. Az 1998-as döntő hatodik ütközete óta a tegnap hajnali volt a legnézettebb kosármeccs. Ma mutatják be a Lakersnél Luke Waltont. Luwawut és Malik Beasleyt is meghívták a "zöld szobába".

Tim Kawakami (San Jose Mercury News) értesülései szerint bár Kevin Durant továbbra is a Golden State Warriors első számú nyári célpontja, kiszemelték maguknak a Dallas Mavericks ikonját, Dirk Nowitzkit is. A német csillag egész karrierjét a texasiaknál töltötte, ott is akarja befejezni pályafutását, de egy újjáépülési folyamat 38 éves korában már rengeteget kivenne belőle - ezt egyébként nem tervezi a Mavs, soha nem is tervezte Mark Cuban regnálása alatt. Nowitzki még nagyjából 2 évig akar játszani, és Festus Ezelihez vagy Marreese Speightshez képest bőven előrelépést jelentene mostani állapotában is.

A Golden State dobóhátvédje, Klay Thompson tegnap az újságíróknak elmondta, nagyon csalódottak, mert tudják, mennyire jó csapatot alkotnak. Úgy érzik, hogy még mindig ők a legjobb kosárcsapat a világon, de engedték kicsúszni a kezükből ezt a döntőt. Most nagyon fáj ez nekik, de idővel a csalódottságuk majd eltűnik - hogy mikor, arra viszont nem tudja a választ.

Ha már szóba került Kevin Durant, akkor az ő Team USA részvételét szinte biztosra lehet venni. Tegnap reggel írtuk már az ő nevét is a valószínűsíthető válogatottak között, de Royce Youngnak (ESPN) el is mondta, hogy tiszteli azoknak a döntését, akik úgy döntöttek, kihagyják a riói olimpiát, ő viszont játszani akar

Volt arról szó tegnap este, hogy LeBron James titkos motivációja az volt, hogy a Miami Heatnél távozásakor azt mondta neki valaki, hogy élete legnagyobb hibáját követi el. James ugyan nem mondott nevet, de a legtöbben úgy gondolják, hogy ez a bizonyos valaki a floridaiak elnöke, Pat Riley volt.

LeBronnak egyébként volt egy-két megjegyzése a kételkedőkhöz instagramján. "Azt mondják, kevésbé vagy robbanékony, mint valaha, a legjobb napjaid már mögötted vannak. Megkérdőjelezik a motivációd, a vezetői képességeid, az odaadásod. Azt mondják, nincs meg benned a gyilkos ösztön, hogy életed legrosszabb döntése hazatérned. Kirúgatta az edzőjét, elcseréltetett játékosokat, nem fog működni a dolog közte és Kyrie, közte és Kevin között. Túlságosan szereti a csapattársait, kizárt, hogy bajnoki címet nyerjen szülővárosának." Ezt követően zárta le monológját néhány hashtaggel és a "That's none of my business" mondattal, ami annyit tesz nagyjából, hogy semmi köze nincs ezekhez a dolgokhoz

Ugyancsak LeBronhoz tartozik, hogy Dave McMenamin és Brian Windhorst (mindketten ESPN) forrásai szerint 11 éves fiának, LeBron James Jr.-nak már most ösztöndíjat ajánlott a Duke és a Kentucky egyetem - nem lehet elég korán kezdeni a "csábítást".

Szintén volt arról szó tegnap, hogy a döntő hetedik meccse nézettségi rekordokat döntött, az ABC csatorna történetének legnézettebb kosármeccse volt. A mérkőzés vége környékén, amerikai idő szerint este 10:30-kor 44.5 millióan figyelték az eseményeket - átlagban 30.8 millió nézője volt a csatának, amivel a legnézettebb kosármeccs lett az 1998-as döntő utolsó, hatodik összecsapása óta.

Lényegi jelentősége nincs, de Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint ma mutatják be a Los Angeles Lakersnél az új vezetőedzőt, Luke Waltont - mint ismert, Walton a Golden State Warriors segédedzőjeként egészen tegnap hajnalig érdekelt volt az idei szezonban is.

Másfél napja írtunk már arról a 16 játékosról, akiket meghívtak a draft Green Roomba - abba a helységbe, ahol azok foglalnak helyet, akiknek van esélye elkelni az első 14 helyen. Ahhoz a listához csatlakozott Timothe Luwawu is ügynöke, Misko Raznatovics tweetje alapján, Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) pedig azt jelentette, hogy Malik Beasley-t is meghívták, 18-an (plusz családjuk és sleppjük) lesznek tehát legalább a "zöld szobában".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus