Hírmorzsák 2016-06-21 (21.45)

Ben Simmons privát edzésen járt a Phillynél, a Sixers ígéretet tett neki, hogy ő lesz az 1/1. A Philly Kris Dunnt is akarja a draftról. Embiid zöld utat kapott az 5-5 elleni edzésre. Durant kosárlabda szempontok alapján fog dönteni, az első számú opciója a Warriors, ha lelép a Thundertől. A Cavs meghallgatja a Love-ra érkező ajánlatokat. Afflalo és Derrick Williams kiléptek szerződéseikből, Caron Butler viszont 1.5 millióért marad a Kingsnél. D'Angelo Russell saját magát oltja az új Foot Locker reklámban (videó), Nick Young nem értette a poént.

A Philadelphia Sixers vitte el ma a címlapokat, miután Ben Simmons mégis járt ma náluk privát edzésen - Bryan Colangelo és Brett Brown találkoztak vele múlt hét végén. Egyből beindultak a találgatások, hogy ígéretet tettek neki arra, hogy elviszik az 1/1-gyel, ezért ment el a tréningre (máskülönben ügynöke, Rich Paul jó eséllyel nem engedte volna el a Phillyhez), majd nem sokkal később Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) jelentette, hogy ez meg is történt. Simmons az instagramjára is kipostolt egy képet az edzésről.

Simmons mellett másra is rá akar menni a Sixers, elég komolyan gondolják most már a csapat teljes felépítését, Tim Welsch (CSNNE) értesülései szerint ugyanis Kris Dunn is kell nekik az idei játékosbörzéről, márpedig Dunn is Top5-be jósolt játékos. A LibertyBallers információi szerint természetesen az utóbbi hetekben többször is megemlített Boston Celtics és az 1/3-as pickjük lehet a megoldás. Azt nem tudni, mennyit hajlandóak feláldozni Dunnért, de jó eséllyel a Nerlens Noel, Jahlil Okafor kettős közül az egyiket bedobnák az üzletbe, hogy egy irányítójuk is legyen végre.

A Sixershez tartozik az is, hogy Joel Embiid zöld utat kapott az orvosoktól arra, hogy 5-5 ellen is edzhessen, gyakorlatilag a rehab utolsó fázisába lépett. Továbbra is az a terv, hogy a profi karrierje első két évét lábtörés miatt kihagyó center elutazik a Las Vegas-i nyári ligába, de csak edzeni fog a csapattal, játszani nem, a következő idény kezdetére azonban elvileg bevethető állapotba fog kerülni.

Az idei szabadügynök piac (egyik) legnagyobb neve, Kevin Durant tegnap, a KD9 bemutatóján elmondta, hogy kosárlabda szempontok alapján fogja eldönteni, hol folytatja pályafutását. Valószínűleg Los Angelesben fogja meghallgatni a csapatok ajánlatait. Marc Stein (ESPN) lehozta, amit már eddig is lehetett tudni: Durant lesz a Golden State Warriors első számú kiszemeltje a nyáron, de Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint a játékosnál is a tavalyi bajnok áll az első helyen abban az esetben, ha úgy dönt, elhagyja az Oklahoma City Thundert.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy a Cleveland Cavalierst valószínűleg több csapat is meg fogja keresni Kevin Love-val kapcsolatban, ők pedig meg fogják hallgatni a rá érkező ajánlatokat. David Griffin GM azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi keretnek nem igazán fekszik a Golden State, ez pedig az ő hibája, hiszen ő építette fel a csapatot, de kelet ellen történelmien jól teljesítenek. Most, hogy nyertek, szerinte még jobban fognak majd játszani, mert már tudják és elhiszik a játékosok, hogy mennyire jók és milyen sok mindent értek, érhetnek el.

Három játékos döntött az opcióiról. Abban semmi meglepetés nincs, hogy a New York Knicksnél Derrick Williams és Arron Afflalo kiléptek szerződéseikből - előbbi 4.6 milliót, utóbbi 8 milliót hagyott az asztalon. A Sacramento Kingsnél viszont Caron Butler úgy döntött, hogy 1.5 millió dollárért marad a kaliforniai együttesnél a következő idényre is.

A végére pedig a Foot Locker új reklámja maradt, amelyben a már említett Ben Simmons érdeklődik a profi életről Karl-Anthony Townstól, Devin Bookertől és D'Angelo Russelltől, utóbbi óriási önoltást tol. Russell csapattársa, annak a bizonyos videós esetnek a szenvedő alanya, Nick Young már nem értette annyira a poént, twitteren annyit írt ki valamire, hogy "marha vicces".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus