Hírmorzsák 2016-06-22 (09:45)

A Celtics az 1/3-mal Jimmy Butlert, Gordon Haywardot, Middletont vagy Jabari Parkert célozta meg, a Sixers pedig Noelt vagy Jahlil Okafort ajánlja nekik. Dwight Howard, Parsons, Deron Williams és Nowitzki is kiléptek szerződéseikből - előbbi kettőt győzködték csapataik, hogy ne tegyenek így. Nowitzki akkor hagyja el a Mavst, ha öt újonccal állnak fel a kezdőben, különben nem. Draymond Green szerint csak egy lúzer vonul az öltözőbe egy döntőbeli vereség után - beszólt Klay Thompsonnak? Bemutatták a Lakersnél Luke Waltont, az új vezetőedző azt akarja, hogy a nézők és a játékosok is élvezzék a játékot. Az Orlando Billupsot akarta a szakmai stábba, Chauncey visszautasította őket. A Heat QO-t adott Tyler Johnsonnak. Gentile számára D'Antoni egy legenda, a Houstonban akar játszani a következő idényben.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Boston Celtics több csapatot is megkeresett egy 1/3-as pick köré épülő csomaggal annak reményében, hogy már bizonyított játékost kapjon cserébe - ezek közé a játékosok közé tartozott Jimmy Butler, Khris Middleton, Gordon Hayward és Jabari Parker is, bár utóbbi azért még messze van a biztos, kész kosarastól. A hírek szerint a Celtics nem nagyon haladt előre a tárgyalásokban sem a Chicago Bullsszal, sem a Milwaukee Bucksszal, sem a Utah Jazz-zel

Szintén Stein hozta a hírt, hogy ahogyan az várható volt, a Philadelphia Sixers egy Nerlens Noel vagy Jahlil Okafor köré épülő csomaggal próbálja megszerezni a Bostontól ezt a 3. picket, viszont egyelőre Danny Ainge-ék nem nagyon hajlanak a dologra. Az az előbbi hírből is látszódik, hogy a Celtics inkább SG-SF-PF posztokra keres játékost ezzel a draftjoggal, nem a palánk alá.

Többen is döntöttek játékosopciójukról. Egyrészt a Houston Rocketsnél Dwight Howard hagyta az asztalon 23.2 milliós kontraktusát, másrészt a Dallas Mavericksnél Deron Williams (5.6 millió), Chandler Parsons (16 millió) és Dirk Nowitzki (8.6 millió) is úgy döntöttek, hogy szabadügynökök lesznek. Négyük közül Parsonst Mark Cuban tulajdonos, Howardot és ügynökét pedig a Rockets vezetői próbálták győzködni, hogy ne így tegyen (sokra tartják a védekezését, és bíztak benne, hogy a támadójátékba is be lehet építeni), de Parsons jóval több pénzre számíthat a sapka emelkedésével, a center viszont hiába játszik majd valószínűleg kevesebbért, jó eséllyel nem nagyon akar Mike D'Antonival még egyszer együtt dolgozni - bár Jonathan Feigen (Houston Chronicle) forrásai szerint nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy visszatér az együtteshez.

A Dallas német ikonja, Nowitzki egyébként elmondta, hogy az egyetlen forgatókönyv, amiben elhagyja a Mavst az, ha öt újonc lesz a kezdőcsapatukban - arról volt szó tegnap délelőtt, hogy érdeklődik iránta a Golden State Warriors, de jó eséllyel hiába. Dirk azt mondta Michael Larknak (Mavs Fanatic), hogy egy ilyen rebuildnek nem akar a része lenni, de amíg a PO és a bajnoki cím a céljuk, addig ő bizony a Mavericksnél marad.

A Houstonhoz Howardon kívül tartozik még egy történet: a 2014-es draft 2. körének 53. helyén kiválasztott, olasz válogatott Alessandro Gentile Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, a következő idényben az NBA-ben akar játszani, és ha ez megoldható, akkor a Rocketsnél. Számára Mike D'Antoni egy legenda, egy igazi példakép az olasz kosárlabdázásban, és nagyon örülne neki, ha ő lenne az edzője. Az előző évben sokat fejlődött, a Milano csapatkapitánya volt, és két trófeát is nyert az együttessel. Ez mind segített számára, hogy jobb játékos legyen, és úgy érzi, itt az idő, hogy áttegye a székhelyét az NBA-be, szeretne esélyt kapni, hogy megmutathassa, mit tud.

Nowitzkinél felmerült a Golden State, folytassuk velük. A csapat erőcsatára, Draymond Green szokásos, Marc J. Spearsnél (The Undefeated, ESPN) vezetett naplójában elmondta, hogy azért maradt a pályán és gratulált a Cavs játékosainak, szakmai stábjának és mindenkinek, mert tudta, hogy az öltözőbe vonulás nem a helyes lépés. Green szerint egy vesztes csinál ilyet, ő pedig nem az. Megérdemelten nyert a Cleveland, elvették tőlük a bajnoki címet, így az a helyes, ha gratulálnak nekik. Mint ismert, Klay Thompson azonnal bevonult az öltözőbe, míg a csapat nagy része kint maradt a csarnokban, és egy idő után elismerését fejezte ki LeBron Jamesék felé - bár valószínűleg nem üzenni akart Green, felvállalja ő a konfliktust szemtől szemben, a média nélkül is, de ebből még lehetnek érdekes beszélgetések házon belül.

Bemutatták tegnap este Luke Waltont, mint a Los Angeles Lakers új vezetőedzőjét. A tréner elmondta, hogy nagyon izgatott a lehetőség miatt, nagyon sokat jelent számára, hogy Jim Buss és Mitch Kupchak őt bízták meg a Kobe Bryant utáni korszak felépítésével. Szerinte jó helyzetben vannak, sok tehetségük van, vannak draftjogaik és rengeteg sapka alatti helyük az erősítésekre. Azt akarja, hogy a játékosok élvezzék a játékot, még edzeni is szeressenek nap mint nap, és olyan kosárlabdát fognak bemutatni, amit nagyra tartanak majd a Lakers szurkolói - ez lesz az a kultúra, amit meg akar honosítani az együttesnél. Édesapja, a legendás Bill Walton azt mondta korábban egy interjúban, hogy szerinte nem kellene váltania a Warriorstől, de erre annyit mondott Luke, hogy az apukája azt sem akarta, hogy edző legyen, mondván túl kemény ez az életmód. Imádja az apját, akinek néha nagyszerű tanácsai vannak, néha nem.

A Miami Heatnél Tyler Johnsonnak megadták a QO-t (esetében ez 1.18 millió dollár) - ez annyit jelent, hogy a hátvéd korlátozott szabadügynök lesz július 1-től, tehát minden ajánlatot tarthatnak rá.

Az előbb említett Wojnarowski jelentette, hogy az Orlando Magic a liga egyik, ha nem a legjobban fizetett segédedzőjévé tette volna Chauncey Billupsot, akinek állást ajánlottak Frank Vogel szakmai stábjában. A hírek szerint az egykori kiváló irányító komolyan gondolkodott a dolgon, de végül elutasította a floridaiak megkeresését, egyelőre marad szakkommentátor a TNT-nél.

Nem sorsdöntő, de Nick DePaula (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az adidas megegyezett Brandon Ingrammal, Kris Dunn-nal, Jaylen Brownnal, Dragan Benderrel és Jamal Murray-vel is, tehát az idei draft első 8 helyre várt játékosából 5-tel - Ben Simmons, Marquese Chriss és Buddy Hield a Nike-val szerződtek le.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus