Hírmorzsák 2016-06-23 (12:00)

LeBron marad a Cavsnél. Richard Jefferson visszavonulása még nem biztos. A Minnesota érdeklődik Faried iránt. A Spurs és a Mavs is esélyes Conley leigazolására. Cserélt a Bulls és a Knicks - Rose New Yorkban folytatja, Jimmy Butler instagramon búcsúzott barátjától. Dwight Howard szívesen menne a Knickshez, a New York iránta, Pau Gasol és Noah iránt érdeklődik, utóbbit a Wizards is akarja. Cserélt a Jazz, a Hawks és a Pacers - az Atlanta a most megszerzett pickjét is cserélné. A Hawks szeretne idén nyáron hosszabbítani Schröderrel. Luke Ridnour visszavonult. Brandon Ingram lesz az 1/2, ha csak nem lesz blockbuster csere a Lakersnél. A Toronto Juan Hernangomezt akarja 1/27-nél. Bogdan Bogdanovics marad a Fenerbahcénél még legalább egy évig.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James bejelentette, hogy marad a csapatnál. Tegnap volt Clevelandben a bajnoki cím ünneplése, előtte pedig Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) mondta el James, hogy imád a Cavsnél játszani és szereti a csapattársait is. Az ügynöke majd intézi a részleteket, de teljesen elégedett a mostani helyével, egyáltalán nincs a tervei között jelenleg, hogy elhagyja a klubot. Élete legboldogabb időszaka a mostani.

Ugyanezen a bajnoki ünneplésen Richard Jefferson elmondta, hogy ha a szurkolók azt akarják, hogy folytassa a pályafutását, akkor egy évet még lehúz - nagyban segítené a Cleveland helyzetét, ha őt nem kellene pótolni, nagyon komoly segítség volt a szezon második felében. Jefferson a The Dan Patrick Show-ban azt nyilatkozta, hogy csapattársai folyamatosan győzködik, hogy ne vonuljon vissza, és nincs még kőbe vésve semmi a jövőjével kapcsolatban, nem döntötte el, hogyan tovább.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves érdeklődik a Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried iránt. A Minny új elnöke és vezetőedzője, Tom Thibodeau sokra tartja Faried játékát, dolgoztak együtt a 2014-es világbajnokságon résztvevő Team USA-nél, az energikus négyes pedig erősítést jelenthetne négyes poszton. Ha rámegy Fariedre a Timberwolves, akkor minden bizonnyal az 1/5-ös draftjogot pakolják össze még egy-két játékossal, hogy a coloradóiak számára is megfelelő ajánlatot tegyenek.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint Mike Conley-t a San Antonio Spurs és a Dallas Mavericks is érdekli, de minden lehetőségét meg fogja vizsgálni a nyár folyamán. MacMahon forrása szerint a Spursnek tisztáznia kell vele, hogyan fog illeszkedni Tony Parker mellé, a Dallas vezetőedzőjét, Rick Carlisle-t pedig nagyon nagyra tartja az irányító.

Volt arról szó az éjszaka folyamán, hogy cserélt egymással a Chicago Bulls és a New York Knicks, Derrick Rose utóbbinál folytatja pályafutását - ehhez a cseréhez tartozik egyébként, hogy a Knicks kitette keretéből Tony Wrotent, így tudják meghúzni a cserét. A chicagói részhez kapcsolódik, hogy Jimmy Butler instagramon búcsúzott Rose-tól. A swingman szerint rengeteget tanult irányítójától és testvérétől, óriási dolog volt számára, hogy egy MVP mellett "nevelkedett". Butler szerint Rose miatt lett az a játékos, aki, tőle tanulta azt a munkamorált, amivel sikeres lehet valaki a jelenlegi NBA-ben. Jó vezérnek tartja Rose-t, aki mindig segítőkész volt és jó barát. Nagyon hálás a lehetőségért, hogy mellette játszhatott, és biztos benne, hogy kiválóan fog teljesíteni egykori csapattársa az elkövetkezendő években is.

A New Yorkhoz kapcsolódik az is, hogy Ian Begley (ESPN) információi szerint Dwight Howard szívesen írna alá a Knickshez. A New York-iaknak nagyjából 30 millió dollárnyi sapka alatti helyük van, és most cserélték el Robin Lopezt a Bullshoz, David Aldridge (nba.com) pedig úgy tudja, hogy egyértelműen ötöst akar igazolni a csapat. Howard mellett Joakim Noah és Pau Gasol vannak még képben, akik épp a Chicagótól lesznek majd szabadügynökök, Noah iránt viszont Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint a Washington Wizards is érdeklődik - valószínűleg több más együttessel karöltve.

Volt még egy csere az este folyamán, a Utah Jazz, az Atlanta Hawks és az Indiana Pacers cseréltek, Jeff Teague került át a Pacershez, George Hill pedig a Utah-hoz. Ehhez a húzáshoz tartozik, hogy a The Vertical információi szerint a Hawks még a nyár folyamán megpróbál megegyezni Dennis Schröderrel - a német irányító újoncszerződése utolsó évébe lép, idő előtt szeretnék vele letudni a tárgyalásokat, hiszen miatta cserélték el Teague-et. Marc Stein (ESPN) pedig azt jelentette, hogy az Atlanta a 12. és a 21. választás jogát is el akarja cserélni, hogy minél több pénzük legyen hosszabbítani Al Horforddal.

Nem fog túl nagy nyomot hagyni a ligán, de Luke Ridnour hivatalosan is visszavonult, miután teljes egészében kihagyta ezt az idényt - elmondása szerint már tavaly nyáron tudta, hogy befejezi, csak nem mondta ki.

Már a drafthoz tartozik, hogy az 1/1 mellett az 1/2 is meglehet - Chad Ford és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakers Brandon Ingramet fogja kihúzni a második helyen, amennyiben nem jön egy blockbuster csere, amibe ezt a picket is bele kell venniük, és amiben egy fiatal All-Star játékost kapnak. A Lakers vezetősége kedd este három órán keresztül beszélt Luke Waltonnal, az új vezetőedzővel, ezt követően erősítette meg több forrás is, hogy Ingram lesz a kiválasztottjuk. Potenciális All-Star szintű kosarasnak gondolják, a dobókézsége és a több poszton is használható védekezése pedig nagyon kell egyébként is a csapatnak.

A már említett Sean Deveney forrásai szerint a Toronto Raptorsnél Juan Hernangomezzel szemeznek. A spanyol magasember az Estudiantes játékosa volt ebben az idényben, és Masai Ujiri a hírek szerint úgy gondolja, hogy stretch 4-esként szépen tudnák használni. A kanadaiak a 27. pickkel rendelkeznek a most következő drafton - az erősen kérdéses, hogy Hernangomez még bent lesz-e, mire ők következnek.

A Phoenix Suns által a 2014-es draft 27. helyén kihúzott Bogdan Bogdanovics közölte török klubjával, a Fenerbahcével, hogy visszatér hozzájuk a következő szezonban is, egyelőre tehát nem teszi át székhelyét az NBA-be és Arizonába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus