Hírmorzsák 2016-06-25 (13:15)

Duranttel először a Spurs, a Warriors és a Thunder találkozik. A Golden State úgy érzi, hogy a vesztes döntő miatt jobb esélyeik vannak KD-re. Ha nem megy Durant a Warriorshöz, akkor ötös poszton Horford, Noah vagy Whiteside lehetnek opciók. Ha Barnest sem akarja megtartani a GSW, akkor Evan Turner vagy Batum lehet a helyettese. Rose nem tudja, miért cserélték el Chicagóból, úgy érzi, közel van az MVP-formájához, Noah-t pedig szeretné a Knicksnél látni. Az 1/3, az 1/16 és Crowder cseréjéről volt szó Jimmy Butlerért. Pau Gasol játszik az olimpián, Ibaka nem. A Kings megtartaná Rondót. A draftot négy éve nem nézték ilyen kevesen. Livio Jean-Charles is megy a Spurshöz.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Golden State Warriors, a San Antonio Spurs és az Oklahoma City Thunder találkoznak majd először Kevin Duranttel július elsején, amint kinyit a szabadügynökpiac - a csapatok száma valószínűleg fog még nőni. A Spurs és a Warriors egy egyelőre még nem lefixált helyen találkoznak majd a kiscsatárral, ügynökével, néhány családtagjával és barátjával. A Warriorstől állítólag Steph Curry és Klay Thompson is mennek a meetingre, a Spurstől pedig többek között Gregg Popovich és Tim Duncan. Stein úgy tudja, hogy a Golden State vezetőségében úgy érzik, jelentősen nőtt Durant leigazolására az esélyük azzal, hogy idén nem lettek bajnokok.

A Warriorsnek természetesen vannak B-tervei is arra az esetre, ha Durantet nem sikerülne leigazolniuk. Marcus Thompson (San Jose Mercury News) úgy tudja, hogy inkább ötös poszton erősítenének ebben a verzióban, és Hassan Whiteside-ot, Joakim Noah-t vagy Al Horfordot igazolnák le. Bármelyiküket is választják, ahhoz jó eséllyel el kell engedniük legalább Festus Ezelit és Andrew Bogutot (plusz valószínűleg Harrison Barnest is), különben nem lesz elég helyük leigazolni a három magasember közül egyiket sem - jó eséllyel maximum kontraktust fognak kapni.

Szintén Thompson jelentette, hogy ha nincs Durant, de Barnest sem akarja tartani a gárda, akkor Evan Turner vagy Nicolas Batum lehetnek a megoldások. Batum azért lenne érdekes, mert jobb, de drágább játékos is Barnesnál, az ő maximuma valahol 28 millió dollár környékén kezdődne, míg Barnesé 23.5 millión, úgyhogy miatta ugyanúgy el kellene cserélni sok embert, ahogy Durant miatt - Turner valószínűleg jóval olcsóbb megoldás. Turner árkategóriájában felmerült Allen Crabbe és Jonas Jerebko neve is - nyilván nem kezdő posztra, hanem a mélység növelése érdekében.

Tegnap bemutatták a New York Knicksnél Derrick Rose-t, aki azt mondta a média képviselőinek, hogy nem tudja, miért cserélték el a Chicago Bullstól, de szeretné megköszönni a vezetőségnek. Azt is hozzátette, hogy még nem nagyon hiszi el, hogy a Knicks játékosa, szürreális neki az egész. Úgy érzi, hogy közel van az MVP-formájához, de ezt a pályán is bizonyítania kell, mert semmit nem ér, ha csak mondja. Arról is beszélt az irányító, hogy idén lehet, hogy vált, és részt vesz a szabadügynökök meggyőzésében - elmondása szerint szeretné, ha Joakim Noah a Knicksnél folytatná, ezt pedig tudja a center is, beszéltek a csere után is.

A Chicago Bullshoz tartozik, hogy KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a Boston Celticsszel az 1/3-ról, az 1/16-ról és Jae Crowderről tárgyaltak Jimmy Butlerért - végül ebből sem lett semmi, ahogy a Minnesota Timberwolves-féle üzletből sem. Gar Forman GM próbálta csökkenteni a tárgyalások, illetve annak a jelentőségét, hogy nekik biztosítaniuk kellene Butlert a csapatban elfoglalt helyéről. A szakvezető úgy fogalmazott, hogy nagyra értékelik Butlert, de az ő feladatuk az, hogy meghallgassanak minden ajánlatot a keret összes játékosára, és ők is hívnak más csapatokat az ő kosarasaikkal kapcsolatban.

Az már csak közvetve tartozik a Thunderhez és a Bullshoz, hogy Pau Gasol bejelentette, ott lesz az idei riói olimpián, Serge Ibaka azonban nem vállalja a szereplést - valószínűleg Nikola Mirotic megy a helyén, mivel ketten együtt nem lehetnek egyszerre válogatottak egy világversenyen.

A Sacramento Kings elnöke, Vlade Divac Jason Jonesnak (Sacramento Bee) azt nyilatkozta, hogy nagyon is nyitott Rajon Rondo megtartására. A szakvezető szerint a magasemberrészleg kész van a csapatnál, most egyértelműen a periméterjátékosokra koncentrálnak.

A eurohoops.net információi szerint a San Antonio Spurs szerződést fog kötni 2013-as első körös játékosukkal, Livio Jean-Charles-szal, aki 5.9 pontot és 4.6 pattanót átlagolt a francia első osztályban a most lezárult idényben. Ő a szokásos, első körösöknek szóló szerződést fogja jó eséllyel kapni, de voltak megint részlegesen garantált kontraktust aláírók: a Philadelphia Sixers Shawn Longgal állapodott meg 2 évre, míg a Utah Jazz Quincy Forddal 3 szezonra.

A drafttal kapcsolatos, hogy mindössze 2.4-es nézettségi értéket ért el, ami 2012 óta a legalacsonyabb adat - tavaly és tavalyelőtt is 3.1-es mutatót hozott, ami csúcsnak számított. Alapvetően is gyengének titulálták sokan a felhozatalt, az első két választást már előre lehetett tudni, emellett az sem segítette a dolgot, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) is csinált egy közvetítést sokkal részletesebb analízissel, és korábban is jelentette be a húzásokat, szokásához híven. A Yahoo Sports szóvivője szerint összesen 3.7 millió nézőjük volt 2.8 millió egyedi látogatóval, és átlag 34 percig nézték a közvetítést az emberek - az ESPN-nek átlag majdnem 3 millió nézője volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus