Hírmorzsák 2016-06-27 (11:15)

A Wizards lemondott Durantről, a Lakers sem fog találkozni vele(?), a Knicks még legalább egy meetingben reménykedik. Noah-nak a pénz maximum a negyedik szempont lesz az FA-piacon. A Bulls Taj Gibson cseréjéről tárgyal több csapattal is. Whiteside szerint nyári döntése nem a lojalitásról szól majd, hanem arról, mi a legjobb neki. A Cavs együtt akarja tartani a mostani magot. Biyombo türelmes lesz a Raptorsszal. DeRozan iránt a Clippers, a Warriors, a Heat, a Magic és a Knicks érdeklődik. Wrotent lehívta waiverről a Memphis. Mike Brown a legesélyesebb a Warriors segédedzői posztjára. Brandon Roy középiskolai edző lett. T-Mac szerint hamarabb vonult volna vissza Jordan, a Bulls pedig nem lett volna bajnok 1998-ban, ha 1997-ben elcserélik rá Pippent. JR Smith felsőteste-póló.

Britt McHenry (ESPN) értesülései szerint a Washington Wizards lemondott Kevin Durantről - úgy érzik, nincs esélyük leigazolni a helyi születésű kiscsatárt, ami valószínűleg reális gondolkodás, mivel nekik még találkozót sem sikerült megbeszélniük az Oklahoma City Thunder sztárjával, Sam Amick (USA Today) pedig úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers sem fog találkozni Duranttel. McHenry egyik forrása úgy fogalmazott, hogy ez nem olyan eset, mint LeBron Jamesnél és a Cleveland Cavaliersnél. Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks még bizakodik abban, hogy legalább egy meetinget sikerül egyeztetniük Duranttel - szoros kapcsolatban van Carmelo Anthonyval, ügynöke pedig a Knicks GM-jével, Steve Millsszel, erre alapozva bíznak Phil Jacksonék.

A Wizards-dzal szóba hozták Joakim Noah-t is, aki valószínűleg szintén nem hozzájuk szerződik majd. Joe Cowley (Chicago Sun-Times) úgy tudja, hogy a francia centernek elég világos elképzelései vannak arról, hova fog szerződni - kizárta egyébként a visszatérést a Chicago Bullshoz. Noah először is azt fogja nézni, hogy hol van a legnagyobb esélye nyerni, aztán azt, hol lesz lehetősége kezdeni és lehetőleg be is fejezni a meccseket, harmadrészt pedig azt, hogy mely csapat támogatja majd alapítványát, a Noah Arc Foundationt. Duffy forrása szerint nagyon naív gondolkodásmód azt hinni, hogy a legtöbb pénzt ígérő együtteshez megy a játékos - aki ezt hiszi, fogalma sincs róla, mi a prioritás Noah számára.

Úgy tűnik, hogy Noah korábbi csapatánál, a Chicago Bullsnál majdnem teljes rebuildet akarnak a vezetők Jimmy Butler köré, az előbb említett Joe Cowley forrásai szerint ugyanis felmerült Taj Gibson elcserélése is, több klubbal is tárgyaltak már Gar Formanék az erőcsatárról. Gibson 31 éves, és szerződése utolsó évébe lép - 8.9 millió dollárt fog keresni, ami több gárdának is tökéletes, olcsó megoldás lenne a padra.

Egyáltalán nem biztos, hogy marad a helyén Hassan Whiteside sem. A Miami Heat centere Tim MacMahonnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy reményei szerint nem fog sokáig húzódni döntése, ő szeretne az első napon megegyezni valamelyik csapattal. Whiteside elmondása szerint ez a döntés nem a lojalitásról szól, hanem arról, hogy mi számára a legjobb. Rákérdezett nála MacMahon arra is, hogy marad-e a Heatnél, amire hosszas szünet után annyit mondott, hogy "meglátjuk". A center szerint nagyon jó érzés, hogy korábban ő könyörgött lehetőségért, azért, hogy megmutassa, mit tud, most pedig fordult a kocka.

Változásokra számíthattunk volna a Cleveland Cavaliersnél is, de az idei bajnok GM-je, David Griffin azt mondta Marc Steinnek (ESPN), hogy megpróbálják együtt tartani a jelenlegi keretet, szeretnének mindenkivel hosszabbítani, aztán megnézik, mire lesznek képesek a következő szezonban. Ez annyiból nem meglepő, hogy Tyronn Lue vezetőedző a végső győzelmet követően elmondta már, hogy nem fogják megpróbálni elcserélni Kevin Love-ot - LeBron James, Matthew Dellavedova, JR Smith és Richard Jefferson szabadügynökök lesznek az aktív rotációból, közülük leginkább az ausztrál irányító megtartásával lehet a legnagyobb gond.

A cikk elején említett Sam Amick két hírt is hozott a Toronto Raptorsszal kapcsolatban. Egyrészt azt, hogy Bismack Biyombo türelmes lesz a csapattal. Szeretne maradni a kanadaiaknál, ezért hajlandó várni arra, hogy kitalálják Masai Ujiriék, hogyan tudják beszorítani őt is a sapka alá - mint ismert, nincsenek meg a Bird-jogai, így nem adhatnak neki akármennyit a sapka fölött, muszáj őt a sapka alá beszorítani, de DeMar DeRozan is szabadügynök idén. A másik Amick-hír épp a dobóhátvédhez tartozik: értesülései szerint a Los Angeles Clippers, a Miami, az Orlando Magic, a Golden State Warriors és a New York Knicks is érteklődnek DeRozan iránt.

A Memphis Grizzlies lehívta waiverről Tony Wrotent, akit még a Knicks rakott ki keretéből a Derrick Rose-féle csere miatt. Érdekesség, hogy az ACL-szakadásából felépülő Wroten anno a Memphisnél kezdte profi pályafutását - 2012-ben még a 25. helyen draftolták, egy szezon után azonban egy második körös pickért elcserélték a Philadelphia Sixershez. 1 millió dolláros, de nem garantált szerződése van a hátvédnek, még következmények nélkül kitehetik ők is később.

A már említett Marc Stein információi szerint azzal, hogy tegnap Ty Corbin lett a Phoenix Suns új segédedzője, nagyban megnőtt annak az esélye, hogy Mike Brown a Golden State Warriorshöz szerződik. Mint ismert, Luke Walton távozása miatt új segédedzőt keres a 2015-ös bajnok, és Brown mellett Corbin volt az egyik első számú jelöltjük.

A térdsérülései miatt idő előtt visszavonuló Brandon Roy a Nathan Hale High School középiskola vezetőedzője lett - ez az egykori kiváló dobóhátvéd első tréneri munkája.

Pár napja volt arról szó az ESPN The Jump című adásában, hogy Tracy McGrady szerint Michael Jordan vétózta meg azt a cserét, amiben Scottie Pippenért őt szerezték volna meg 1997-ben. A TMZ Sports megkérdezte T-Macet, hogy szerinte mi történt volna abban az esetben, ha mégis végbe megy ez a tranzakció: McGrady szerint Jordan hamarabb vonult volna vissza, a Bulls pedig egészen biztosan nem nyert volna bajnoki címet 1998-ban, akkor még nagyon nem volt kiforrott a játéka.

A végére ezúttal a Cavs dobóhátvédje, JR Smith maradt, akit a bajnoki ünnepléskor nem sokszor lehetett pólóban látni, ezért készítettek is egy pólót a felsőtestének mintázatával:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus