Hírmorzsák 2016-06-28 (10:30)

Lance Stephenson opcióját nem hívta le a Memphis. Pau Gasol hivatalosan is kilépett szerződéséből, Damjan Rudezt a Minnesota küldte el. A Timberwolvesnál van a liga első kínai kisebbségi tulajdonosa. A Wizards első számú nyári célpontja Ryan Anderson, Darrell Arthurt is kinézték maguknak. A Rockets Anderson mellett Durantet vagy/és Horfordot vagy/és Whiteside-ot akarja megszerezni. Durant dicsérte a Knickst. A Pana-legenda Mike Batiste a Nets magasemberekért felelős segédedzője lesz. Belinellinek eltört az állkapcsa. Thon Maker tényleg 23 éves?

A Memphis Grizzlies nem hívta le Lance Stephenson csapatopcióját, így a hátvéd 9.4 millió dolláros szerződése semmis, ő is szabadügynök. A dolog azért nem meglepő, mert egyrészt Stephenson az elmúlt 2 évben mutatott játéka alapján ennek a töredékét sem éri már, másrészt Mike Conley szerződésének meghosszabbítása a Grizzlies első számú nyári feladata, ez pedig még könnyebben mehet Stephenson elengedésével. Így nagyjából 39 millió dollárnyi capspace-e van az együttesnek, ebbe Conley mellé még belefér még egy 10-12 milliós erősítés is. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint más csapatok is keresik Stephensont, de a Memphis is megtartaná - csak nem ennyiért.

Még két játékos került ki a piacra, bár Pau Gasolról mindenki tudta eddig is, hogy nem fogja lehívni 7.7 millió dolláros játékosopcióját - Marc Stein (ESPN) értesülései szerint tegnap közölte is ezt a Chicago Bullsszal. A 36 esztendős spanyol klasszis karrierje utolsó szerződését készül aláírni a most következő napokban.

Azt pedig Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves nem hívta le Damjan Rudez 1.2 millió dolláros csapatopcióját - a horvát magasember az Indiana Pacersnél még 41%-kal dobta a hármasokat, a Chase Budinger-féle cserében került Minnesotába, ott viszont nem sokat játszott, és a Timberwolves állományát nézve nem sok esélye lett volna, hogy ez a továbbiakban változik.

Ha már a Timberwolves, akkor itt lehet megjegyezni, hogy a klubnak több új kisebbségi tulajdonosa is van, miután Glen Taylor két embernek is adott el részesedést a sajátjából, ám így is ő maradt a többségi tulajdonos, az elsődleges döntéshozó. Az egyik vevő Lizhang Jiang, aki egy shanghaji üzletember, a Double-Edge Sports kínai marketing ügynökség létrehozója - a 35 éves vállalkozó a hónap elején vette meg a Granada FC spanyol focicsapatot is, a hírek szerint a Timberwolves 5%-át vásárolta most meg, és ő az első kínai származású kisebbségi tulajdonos az NBA-ben. A másik vevő Meyer Orbach, egy New York-i ingatlanmágnás, aki az Associated Press forrásai szerint a franchise 9.5%-át vásárolta meg.

J. Michael (CSN Mid Atlantic) információi szerint a Washington Wizards Darrell Arthurt szeretné leigazolni. Az erőcsatárnak 2.9 milliós játékosopciója volt a most következő idényre a Denver Nuggetsnél, de a növekvő sapka miatt lemondott róla - egyre jobban dob távolról, ez pedig nagyon kellene a fővárosi együttesnek (is). Michael egyébként úgy tudja, hogy mivel Kevin Durantről lemaradt a Wizards - legalábbis ők már lemondtak róla -, így Ryan Anderson a Washington új első számú célpontja. Az persze más kérdés, hogy a vajkezű erőcsatárra rengeteg csapat rá fog mozdulni.

Itt van például a Houston Rockets, akik Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint nem teszik alacsonyra a mércét, Ryan Anderson mellett/előtt a már említett Durant, illetve Al Horford és Hassan Whiteside az első számú kiszemeltjeik. KD-vel az a gond, hogy nála egyelőre nincs a lebeszélt találkozók között a Houston, így nehéz lesz megegyezni vele.

Ugyanez igaz a New York Knicksre is Duranttel kapcsolatban, de a kiscsatár az újságíróknak azt nyilatkozta tegnap, hogy jó csapata van a Knicksnek Derrick Rose-zal, Carmelo Anthonyval és Kristaps Porzingisszel, úgyhogy beszélni fog a tanácsadóival, aztán meglátják, hogyan tovább - itt valószínűleg arra gondolt, hogy legalább egy találkozót le fognak szervezni Phil Jacksonékkal.

A Panathinaikosz történetének egyik legendás centere, Mike Batiste a Brooklyn Nets szakmai stábjában folytatja segédedzői karrierjét, a magasemberek fejlesztésével fog dolgozni. A Panával háromszor is Euroligát nyerő Batiste két éve vonult vissza az aktív játéktól, azóta a D-Ligában, a Canton Charge-nál dolgozott.

A draft előtt a Sacramento Kingstől a Charlotte Hornetshez cserélt Marco Belinellinek eltört az állkapcsa tegnap este, az olaszok Kanada elleni felkészülési meccsén. Akkora gond azért nincs, hogy ennek az NBA-szezonra is hatása legyen, Belinelli ugyanis marad a válogatottnál, játszani fog a július 4-én kezdődő olimpiai selejtező tornán is, de maszkot fog viselni.

A végére pedig egy kis érdekesség maradt Thon Makerről, akit a Milwaukee Bucks a 10. helyen választott ki, mint tehetséges, 19 esztendős srácot. Már a draft előtt is voltak arról pletykák, hogy több csapatnál sem opció Maker, mert igazából 23-24 éves, erről pedig nyílt is egy beszélgetés a redditen, ahol több fotóval és egy videóval is alátámasztják, hogy Maker 2010-ben végzős volt egy középiskolában - ezek alapján legalább 23 most. Persze az évkönyvet meg lehet hamisítani, de nem ez lenne az első eset a ligában, hogy valakiről kiderül, jóval idősebb, mint amennyinek vallotta magát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus