Hírmorzsák 2016-06-28 (21:45)

A Spurs számára Pau Gasol megszerzése a nyári prioritás. Egyelőre úgy tűnik, hogy Ginobili folytatja még egy évig. A Hawks meg akarja tartani Bazemore-t és Horfordot, akarnak találkozni Duranttel is, de ha nem megy, akkor Dwight Howardot akarják megszerezni Horford mellé. Horfordra a Lakers, a Rockets, a Magic, a Pistons, a Nets, a Wizards és a Celtics is rá fog menni. Richard Jefferson még 2-3 évig akar játszani. Mozgov iránt érdeklődik a Knicks. Jim Bussban néhai apja sem bízott, eddig semmi jóslata nem jött be. Kaminsky hasfalát műteni kell (6 hét). Parsons szerint elég jól kosárlabdázik, ezért ér maximum szerződést. McRae csapatopcióját lehívta a Cavs. Nicholsonnak nem ad QO-t a Magic.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a San Antonio Spursnél Pau Gasol leigazolása a nyár egyik prioritása - már két éve is meg akarták szerezni a spanyol magasembert, mikor a Chicago Bullst választotta, de még mindig nagyon sokra tartják.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy elég erősen afelé hajlik jelenleg a dolog, hogy Manu Ginobili még egy évet játszani fog - azt meg természetesen a Spursnél. Wojnarowski szerint az argentin nem köti a sorsát Tim Duncanhez - ha érez magában többet, folytatja Duncan nélkül is, ha nem, akkor hiába játszik tovább a magasember, ő nem fog.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint bár az Atlanta Hawks továbbra is szeretné megtartani Al Horfordot és Kent Bazemore-t, próbálnak lebeszélni találkozót Kevin Duranttel, és Dwight Howard is ott van a kívánságlistájukon. A Hawks abban reménykedik a hírek szerint, hogy mivel Grant Hill a tulajdonosok között van, ez segít legalább a meeting összehozásában KD-vel, míg Howard atlantai, és nem most merül fel először, hogy hazavinnék - ráadásul állítólag Horford mellett játszatnák.

Stein információi szerint Hordfordra a Los Angeles Lakers, a Houston Rockets, az Orlando Magic, a Detroit Pistons, a Washington Wizards, a Boston Celtics és a Brooklyn Nets is rá fog mozdulni, nem lesz tehát egyszerű dolga a Hawksnak a megtartásával. Az Atlanta annyi előnyben van a többi együttessel szemben, hogy adhat egy plusz ötödik évet is az ajánlatában, illetve nagyobb éves emeléseket eszközölhet, mint a többi együttes.

A Cleveland Cavaliershez két hír tartozik. Egyrészt Richard Jefferson nemhogy visszavonul, de Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy 2-3 évig még játszani akar, ennyi időre szeretne aláírni idény nyáron. Jefferson szerepe a döntőben is megnőtt Kevin Love sérülése miatt, de egyébként is az aktív rotáció tagja volt az idény második felében. A Cleveland megtartja Jordan McRae-t is - lehívták csapatopciójukat rá, de így sem lesz teljesen garantált 1 millió dolláros kontraktusa.

Az szintén közvetve a bajnokkal kapcsolatos, hogy szabadügynökké váló centerük, Tyimofej Mozgov iránt a New York Knicks érdeklődik Ian Begley (ESPN) értesülései szerint. Az szinte biztos, hogy a rotációból kiszoruló orosz lelép a Cavstől, és úgy tűnik, hogy egykori csapata Robin Lopez elcserélése után érdeklődik iránta - elképzelhető, hogy nem kezdőnek akarják, hiszen több nagyobb nevű centert is kinéztek maguknak.

Arról már volt szó korábban, hogy az Orlando Magic első számú segédedzője Chad Forcier lesz - ő a San Antonio Spursnél dolgozott 2007 óta, előtte az Indiana Pacers alkalmazásában állt 4 évig. Ugyancsak a Magichez tartozik, hogy nem adtak QO-t Andrew Nicholsonnak, így az erőcsatár korlátozások nélkül igazolhat bárhova.

Kevin Ding (Bleacher Report) a Los Angeles Lakersről és leginkább a Buss-családról írt egy hosszabb cikket. Ding forrásai szerint a néhai Dr. Jerry Buss sem igazán bízott fiában, Jim Bussban, ha a kosárlabdáról volt szó, nem igazán látta benne az embert, aki képes a franchise-t irányítani - ettől függetlenül Jim volt a legjobb opció, hogy átvegye a klub irányítását apja halála után. Mint ismert, Jim két éve megígérte, hogy három éven belül a bajnoki címért fognak harcolni, de voltak más kijelentései is: 2014-ben LeBron James vagy Carmelo Anthony őket választja, Dwight Howardot biztosan meg tudják tartani 2013-ban, Kevin Durant idén, Russell Westbrook pedig jövőre fog hozzájuk igazolni - sok minden eddig ebből nem jött be.

A Charlotte Hornets magasemberét, Frank Kaminskyt műteni kell - egy kisebb beavatkozást kell elvégezni a hasfalán, ami miatt 6 hetes kihagyásra kényszerül a magasember, így nem lesz ott a nyári ligában sem.

A végére pedig a Dallas Mavericks szabadügynökké váló kiscsatára, Chandler Parsons maradt, aki lemondott játékosopciójáról, és egyértelműen kijelentette, hogy maximum szerződést akar. Parsons kérdezz-felelek órát tartott twitteren, amikor rákérdezett valaki, hogy mégis mi alapján akar ennyi pénzt, amire egyszerű választ adott: "mert elég jól kosarazom".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus