Hírmorzsák 2016-06-29 (16:00)

Duncan lehívta játékosopcióját, de még lehet, hogy visszavonul. LeBron kilépett szerződéséből, szabadügynök. Howard a Hawksszal és a Celticsszel tárgyal majd. Wade kész más csapatokkal is beszélgetni, ha nem tudnak azonnal dűlőre jutni a Heattel. Egyre közelebb a Miami a hosszabbításhoz Spoelstrával. A Lakers első számú nyári terve Durant - Harrison Barnes, Whiteside és Horford a B-opciók. A Kings és a Sixers Crabbe-et és Waiterst akarják megszerezni. A Nets még ma el akarja cserélni Jacket. Crabbe, Meyers Leonard, Harkless, Miles Plumlee és Marjanovics is megkapták a QO-t. Burke-től szabadulna a Jazz. Ha nincs Durant a Golden State-nél, megtartják Barnest és egy bizonyított magasembert igazolnak. Livingston marad a Golden State-nél. A Magic érdeklődik Jamal Crawford iránt. Stephen Jackson vissza akar térni az NBA-be.

A San Antonio Spurs ikonja, Tim Duncan lehívta játékosopcióját a következő idényre, de ezzel még csak annyi dőlt el, hogy ha folytatja, akkor 5.6 millió dollárt fog keresni - a legenda továbbra is gondolkodik a visszavonuláson.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James kilépett 24 millió dolláros kontraktusából - ő a múlt héten, a bajnoki ünneplés előtt mondta el, hogy maradni fog az együttesnél. Egyelőre nem tudni, hogy milyen szerződést fog majd kérni, hosszútávút vagy 1+1-est, de annyi biztos, hogy a maximuma 27.5 millió dolláról indul majd 30 millió helyett, mert nincsenek teljes Bird-jogai, így limitálva van az emelés, amit az előző fizetéséhez képest kaphat a sapka fölött lévő Cavstől.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard az Atlanta Hawksszal és a Boston Celticcszel találkozik majd Marc Stein (ESPN) információi szerint - a Celticsnek center kell, a Hawksszal pedig már tegnap is szóba hozták Howardot.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Miami Heat ikonja, Dwyane Wade kész tárgyalni más csapatokkal is, amennyiben nem tud megegyezni a floridaiakkal a szabadügynökpiac nyitását követően - velük fog először találkozni. Tavaly hetekig nem tudtak dűlőre jutni a felek, és bár a Heat kiesését követően Wade elmondta, hogy szeretne maradni, azt is hozzátette, hogy nem csak rajta múlnak a dolgok. Mint ismert, a Miaminek nagyjából 40 millió dollárból kell hosszabbítani vele és Hassan Whiteside-dal is.

Az is a Heathez tartozik, amit Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentett: Erik Spoelstrával haladnak a tárgyalások a tréner szerződésének meghosszabbításáról. Spoelstra a második legrégebben "hivatalában lévő" vezetőedző Gregg Popovich után, és jelenlegi kontraktusa utolsó idényébe lép.

Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakersnél Kevin Durant az első számú nyári célpont, de az előbb említett Whiteside mellett Harrison Barnes és Al Horford is ott van a listájukon. Broussard úgy tudja, hogy az aranysárga-lilák továbbra is mindent megtesznek azért, hogy legalább találkozhassanak KD-vel, és az egyik forrás szerint elég komoly meglepetés lenne, ha a kiscsatár nem ülne le velük beszélgetni sem. A Lakers terve az, hogy a 60 milliós capspace-t felhasználva csalogatják majd a sztárokat, hiszen bárkivel is akarnak együtt játszani, azt is le tudják igazolni.

A Philadelphia Sixers és a Sacramento Kings dobóhátvédeket akarnak. Marc Stein információi szerint Allen Crabbe-t szeretnék leigazolni, de ő korlátozott szabadügynök, tehát bármilyen ajánlatot tarthat rá a Portland TrailBlazers - az oregoniak egyébként Meyers Leonardnek és Maurice Harklessnek is megadták a QO-t, ők is RFA-k ezzel. Michael Scotto (SheridanHoops) értesülései szerint pedig mindkét gárda érdekelt Dion Waiters megszerzésében is - ő Victor Oladipo megszerzésével létszám felettivé vált az Oklahoma City Thundernél.

A három portlandi játékos mellett a San Antonio Spursnél Boban Marjanovics, a Milwaukee Bucksnál pedig Miles Plumlee kapta meg a QO-t, mindketten korlátozott szabadügynökök ezzel a lépéssel. 

A Brooklyn Nets is érdeklődik Crabbe iránt, de náluk más esemény is van: megpróbálják elcserélni Jarrett Jacket még ma, ugyanis holnapig lehet kitenni 6.3 milliós szerződését büntetlenül, utána garantálttá válik a kontraktus. Az biztos, hogy az előző szezonban ACL-szakadást szenvedő Jack távozik Brooklynból - ha nem tudják elcserélni, kiteszik a keretből, amivel 6 milliót spórolhatnak.

Van másik irányító is, akit cserélni akar a csapata: Stein jelentette nemrég, hogy a Utah Jazz Trey Burke-től szabadulna, ami a nemrég meghúzott George Hill-cserét is nézve nem nagy meglepetés.

Steintől származik az az info is, hogy a Philadelphia Sixers nagyon komolyan próbálkozni fog Harrison Barnesnál a nyáron. A hírek szerint a kiscsatár szeretne az oaklandieknél maradni, de nem ő az első számú opciójuk, hanem Durant. Stein és Marc J. Spears (ESPN) úgy tudják, hogy amennyiben Durant nem jön össze a Golden State-nél, akkor az a tervük, hogy megtartják Barnest, és igazolnak egy bizonyítottan jó magasembert - Joakim Noah, Pau Gasol és David West is ott vannak a listájukon, de Tyimofej Mozgovot is szóba hozták velük. Annyi biztos, hogy Shaun Livingstont nem fogják kitenni a keretből, legalábbis Stein és Spears forrásai szerint.

Sam Amick (USA Today) értesülései szerint az Orlando Magic nagyon is érdeklődik Jamal Crawford iránt - Victor Oladipo elcserélésével kettes posztra jól jöhet nekik valaki, és Crawfordot valószínűleg pénzzel meg lehet majd győzni, hiába akar még csak a PO-ba kerülni a floridai gárda.

A végére pedig ugorjunk vissza Marc Steinre: információi szerint a Golden State szeretné, ha Stephen Jackson a szakmai stábjukban folytatná, de a 38 éves kiscsatár a következő idényben játékosként szeretne visszatérni az NBA-be - ő már elvileg visszavonult.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus