Hírmorzsák 2016-06-29 (22:00)

Megvan Durant programja a szabadügynökpiacon - a Lakers nem kapott meetinget. A Golden State játékosai már idény közben elkezdték puhítani KD-t. Meekst a Magichez cserélte a Pistons. Conley és a Spurs házassága valószínűtlenebb, mint gondolnánk? A Wizards Ryan Anderson mellett Horfordot és Batumot nézte ki magának. Jamal Crawford a Clippersszel, a Magickkel, a Heattel, a Knicksszel és a Mavericksszel ül le tárgyalni. Roy Rogers a Houston új segédedzője. A Thunder két előszezon meccset is játszik Spanyolországban. Suns-Mavs alapszakaszmeccs lesz Mexikóvárosban. LeBron LeBron ellen (videó). QO-k (Daniels, Dedmon, Fournier, Frazier), csapatopciók (Hollis Thompson, Muscala). A Bucks kitette keretéből Inglis-t és O'Bryantet.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Detroit Pistons és az Orlando Magic cseréltek, Jodie Meeks költözik a floridaiakhoz, míg egy 2019-es második körös megy a Pistonshoz. Meeks a külső dobásokban segíthet a Magicnek, amennyiben bevethető lesz - több sérülés miatt összesen 3 mérkőzést vállalt az előző idényben -, a Detroitnak pedig 21 millió dollárnyi capspace-e lehet a pénteken kezdődő szabadügynökpiac előtt azzal, hogy lepasszolták Meeks 6.54 milliós lejáró kontraktusát.

Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy megvan Kevin Durant programja július elejére. A kiscsatár az Oklahoma City Thunderrel már holnap találkozni fog, egy nappal a piacnyitás előtt. KD helyben találkozik a Thunderrel, aztán utazik New Yorkba, ahol július elsején a Golden State Warriorsszal, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint július 2-án a San Antonio Spursszel, július 3-án pedig a Miami Heattel tárgyal majd - valamikor július első napjaiban ül le beszélgetni a Los Angeles Clippersszel és a Boston Celticsszel is. Broussard úgy tudja, hogy a többi együttes még egy meetinget sem kap Duranttől, így a Los Angeles Lakers és az Atlanta Hawks is kiesett a körből.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Golden State játékosai már az idény közben elkezdték rábeszélni Durantet arra, hogy igazoljon hozzájuk most nyáron. Wojnarowski szerint ez még akkor volt, mikor a Thundernek nem igazán ment a játék, és az eredmények sem jöttek, a Warriors pedig folyamatosan győzött, halmozták a rekordokat - még ekkor is megkereste több oaklandi játékos is KD-t, hogy segíthetne Steph Curryről levenni a terhet, ez pedig nagyon tetszett Durantnek. Nem mostanában kezdődött a kommunikáció a kiscsatár és a Golden State játékosai között, régóta beszélnek folyamatosan.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a San Antonio Spurs érdeklődése Mike Conley iránt felfújt a médiában. Tim MacMahon (ESPN) úgy tudja, hogy az irányítónak is megvannak a maga gondjai azzal, hogy a Spurshöz igazoljon - Tony Parker szerepe miatt kérdéses számára, hogy mit szeretnének vele.

Stein forrásai szerint a Washington Wizardsnál a tegnap reggel már említett Ryan Anderson mellett Al Horford és Nicolas Batum az első számú célpontok - mint ismert, a fővárosiak is lemondtak már Durant megszerzéséről.

Broderick Turner (Los Angeles Times) jelentette, hogy Jamal Crawford a Los Angeles Clippersszel, az Orlando Magickel, a Miami Heattel, a Dallas Mavericksszel és a New York Knicksszel fog leülni tárgyalni.

Több rosterekkel kapcsolatos döntés is született a mai napon. A New Orleans Pelicans Tim Fraziernek, a Charlotte Hornets Troy Danielsnek, az Orlando pedig Dewayne Dedmonnak és Evan Fournier-nek adott QO-t - ezzel ők mind korlátozott szabadügynökök lettek, minden ajánlatot tarthatnak rájuk csapataik. Az Atlanta Hawks Mike Muscala, a Philadelphia Sixers pedig Hollis Thompson esetében hívta le csapatopcióját. A Milwaukee Bucks Johnny O'Bryantet és Damian Inglis-t is kitette keretéből - két napig szabadlistán vannak, utána szabadon igazolhatóak.

A Houston Rocketsnél is van változás, náluk Roy Rogers lett az egyik új segédedző - az előző két idényben a Washingtonnál dolgozott.

A következő idény Amerikán kívüli meccseivel kapcsolatos, hogy az OKC október 3-án a Real Madrid, október 5-én pedig a Barcelona vendége lesz Spanyolországban. Januárban a Phoenix Suns és a Dallas Mavericks játszik majd Mexikóvárosban alapszakaszmeccset.

A végére pedig LeBron James saját maga ellen:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus