Hírmorzsák 2016-06-30 (23:00) - Folyamatosan frissítve

Durantnek a Big4 ötletét akarja eladni a Clippers - Paullal, Griffinnel és Jordannel akarják összerakni. Whiteside-ra a Heat és a Mavs, Conleyra a Memphis és a Dallas az esélyes. A Grizzlies és a Lakers rámegy Parsonsra. A Heat cserélni akarja McRobertset. Mozgovot a Warriors, a Spurs, a Heat és a Rockets szeretné szerződtetni. Nurkic 16 kilót fogyott a szezon vége óta. A Thunder a Torontónak is megpróbálta elnyomni Ibakát, mielőtt a Magichez cserélték volna. Horford látni akarja, milyen erősítéseket visz véghez a Hawks, mielőtt hosszabbít. Diaw szerződését garantálja a Spurs. Motiejunasnak megadta a QO-t a Houston, Terrence Jonesnak nem - a Lakers Ryan Kellyt engedte ki UFA-ként a piacra.

Frissítve (23:00): A hírek szerint vége van Kevin Durant meetingjének az Oklahoma City Thunderrel, viszont találkozik még egyszer a játékos és a csapat - New Yorkban, miután a többi együttessel is leült beszélgetni Durant.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy az előző idényben sehol nem játszó, 34 éves magasember, Carlos Boozer kész újra az NBA-ben játszani. Az erőcsatár Miamiben edzette végig az évet, és csereként vagy mentori szerepkörben szívesen folytatná karrierjét.

Tim MacMahon értesülései szerint Nicolas Batum a Charlotte Hornets-cel és a Dallas Mavericksszel Dallasban találkozik majd a holnapi nap folyamán, a Los Angeles Lakersszel, a Washington Wizards-dzal, illetve a New York Knicksszel pedig telefonon beszélget majd.

A New York Knicks QO-t adott Langston Galloway-nek, de Cleanthony Earlynek nem, utóbbi tehát UFA, előbbi pedig korlátozott szabadügynök.


Frissítve (22:10): A Brooklyn Nets nem talált cserepartnert Jarrett Jackre, így kitették keretükből az irányítót - 6 milliós szerződése szinte teljes egészében nem garantált volt, fél milliót kell csak fizetniük, ennyi is marad a fizetési listájukon.

A Cleveland Cavaliers megadta a QO-t Matthew Dellavedovának, így ő korlátozott szabadügynök lesz holnaptól.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) beszélt Kevin Durant barátaival, akik szerint a kiscsatár marad az Oklahoma City Thundernél. Egyikük szerint Durant döntése már 90%-ban megszületett, valami nagyot kell virítania más csapatnak, ha el akarják csábítani a Thundertől.


Frissítve (21:00): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint Hassan Whiteside-ra összesen két csapat esélyes már csak: a Miami Heat és a Dallas Mavericks. A hírek szerint gyorsan meglesz a center döntése, még a holnapi napon kiderül, hol folytatja pályafutását.

Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy a Mavs jelenti az egyetlen reális veszélyt a Memphis Grizzliesre Mike Conley esetében - úgy tűnik, ott is kétesélyesre csökkent a küzdelem. Állítólag a Memphis nagyon jó helyzetben van, hogy hosszabbítson az irányítóval, viszont ettől független találkozni fog Mark Cubanékkel Conley a holnapi nap folyamán, valószínűleg Memphisben.

Michael Wallace (ESPN) információi szerint a Miami Heat Chris Bosh felépülését is használni fogja a szabadügynökök meggyőzésénél - a magasember egyre jobb állapotban van, továbbra is keményen dolgozik, hogy az edzőtábor kezdetére készen álljon.

A Toronto Raptors QO-t adott Nando De Colónak, így ha a francia hátvéd visszatér az NBA-be, a kanadaiak meccselhetnek minden rá érkező ajánlatot - mint ismert, De Colo Euroligát nyert és MVP lett a CSZKA Moszkvával. A Los Angeles Lakersnél Jordan Clarkson, Tarik Black és Marcelinho Huertas kaptak QO-t, Ryan Kelly azonban nem - ő mehet bárhova, ahova szeretne.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy Al Horford szeretné látni, hogy az Atlanta Hawks hogyan erősít, mielőtt elkötelezné magát a csapathoz. Mint ismert, a csapat Jeff Teague-et elcserélte, a kapott picken Taurean Prince-t húzták a drafton, Kent Bazemore azonban szintén szabadügynök a centerhez hasonlóan. Az utóbbi két évben kisöpörte őket a Cleveland Cavaliers a PO-ban, nyilván ennél többet szeretne Horford.


Frissítve (19:38): Dan Woike (Orange County Register) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers bizony arra készül, hogy Kevin Durantnek a Big4 ötletét adják el - Chris Paul, Blake Griffin és DeAndre Jordan mellé akarják. Azért érdekes ez, mert hárman együtt már 64 millió dollárt foglalnak, rajtuk kívül senki sem maradhat a keretben, ha KD-nek maximumot akarnak ajánlani.


Frissítve (18:12): Jabari Young (San Antonio Express-News) információi szerint a San Antonio Spurs valószínűleg megtartja Boris Diaw-t a 7 millió dolláros szerződésével - ha spórolni akarnának, ma lenne az utolsó nap, hogy szabadlistára tehetnék ilyen indokkal, holnap már garantálttá válik kontraktusa.
 

Frissítve (18:05): Jonathan Feigen (Houston Chronicle) jelentette, hogy a Houston Rockets Donatas Motiejunasnak megadta a QO-t, Terrence Jones-nak viszont nem - a litván ezzel RFA, Jones viszont oda igazol, ahova akar.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Kent Bazemore döntése nem lesz meg túlságosan hamar: július 4-étől lehet vele tárgyalni, előbb nem fog beszélni egy csapattal sem.

A Denver Nuggets bosnyák centere, Jusuf Nurkic azt nyilatkozta Chris Dempsey-nek (Denver Post), hogy 16 kilót fogyott az idény vége óta, így 127 kiló helyett már csak 111. Nurkic azt mondta, hogy a munkamoráljának és Steve Hessnek, a Denver erőnléti edzőjének köszönheti a fogyást. Szeretne egészséges maradni, ezért minden tőle telhetőt meg akar tenni - már most formában van. Erősnek, egészségesnek érzi magát, nagyon várja már a következő idényt.

Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers is rámegy Chandler Parsonsra, ők is meg akarják szerezni a kiscsatárt.

Ethan J. Skolnick (Miami Herald) úgy tudja, hogy a Miami Heat szívesen cserélné Josh McRobertset. A magasember 2014-ben írt alá a Heathez, de az előző két idényben mindössze 59 mérkőzésen tudott pályára lépni. Még két év és 11.8 millió dollár van hátra kontraktusából, ezt próbálja meg valahova el nyomni Pat Riley.

Michael Grange (Sportsnet) jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder a Toronto Raptorsszal is tárgyalt Serge Ibakáról - az OKC a hírek szerint Cory Joseph-et, Norman Powellt, Patrick Pattersont és a 9. picket kérte a spanyol magasemberért. Masai Ujiri azért mondott nemet, mert két kulcscserét is fel kellett volna adnia a Raptorsnak amellett, hogy a jövőjükből is egy nagyobb szeletet, Ibakának viszont csak egyéves szerződése van, jövőre leléphetett volna ingyen.

Dave McMenamin (ESPN) információi szerint a Houston Rockets, a Miami Heat, a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs érdeklődik leginkább Timofey Mozgov iránt, de a Cleveland Cavaliers is megtartaná, ésszerű áron.


Frissítve (14:55): Marc Stein (ESPN) információi szerint a Memphis Grizzlies nemcsak meg akarja tartani Mike Conley-t, de az irányítót leigazolni kívánó Dallas Maverickstől el akarják csábítani Chandler Parsonst is.

A Sport24 forrásai szerint Ioannis Bourousisnak többéves szerződést ajánlott a Panathinaikosz, de a center vár a szabadügynökpiac kezdetére. A hírek szerint a Washington Wizards, a New Orleans Pelicans, illetve a San Antonio Spurs érdeklődik iránta - utóbbi kettő akkor, ha Ömer Asiktól megválnak, illetve ha Boban Marjanovics túl drágán ír alá valahova, és nem akarják tartani az ajánlatot.


14:40: Brian Windhorst (ESPN) a Miami Radióban mondta el, hogy értesülései szerint Dwyane Wade jelenleg egyáltalán nincs közel a hosszabbításhoz a Miami Heattel, és a floridaiak ikonjának képviselői felhívtak több csapatot is azzal kapcsolatban, hogy Wade szívesen tárgyalna velük. Ezek között az együttesek között van a San Antonio Spurs és a Dallas Mavericks is több más klubbal egyetemben. Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint Wade csak azért hajlandó leülni más gárdákkal is egy tárgyalóasztalhoz, hogy a Heattel szemben helyzeti előnybe kerüljön.

Windhorst hozta azt a hírt is, miszerint az Oklahoma City Thundernél Kevin Durant megtartása csak egy dolog, közben Sam Prestiék azon is dolgoznak, hogy nagyon komoly sapka alatti helyet csináljanak cserékkel, hogy le tudják igazolni Al Horfordot is. Windhorst úgy tudja, hogy a Thunder több sapka alatti hellyel rendelkező csapatot is felhívott, hogy átvennék-e Enes Kantert és Kyle Singlert, illetve ha igen, akkor miért lennének hajlandóak erre. További capspace-t szabadíthatnak fel, amennyiben kiteszik a keretből Anthony Morrow 3.5 milliós kontraktusát - az ő szerződése csak július 15-én válik garantálttá. Zach Lowe (ESPN) úgy tudja, hogy az Atlanta Hawks egyelőre hezitál, hogy beajánlja-e Horfordnak az ötödik évet - anélkül jó eséllyel távozik a center.

Tegnap este volt egyébként szó Kevin Durant pontos programjáról a csapatokkal, viszont azóta Marc Stein (ESPN) kiegészítette ezeket. Tehát KD ma az Oklahoma City-vel, holnap a Golden State Warriorsszel és a Los Angeles Clippersszel, 2-án a San Antonio Spursszel és a Boston Celticcszel, 3-án pedig a Miami Heattel ül majd le beszélgetni, ezzel a 6 csapattal hajlandó tárgyalni idén nyáron. A többieknek sem kell feltétlenül lemondani róla, amennyiben 1+1 éves megállapodást kör és jövőre megint szabadügynök lesz.

Az Orlando Magicnél nagy a jövés-menés, és úgy tűnik, hiába szerezték meg Jodie Meekst, továbbra is szeretnének hátvédet szerezni - holnap találkoznak majd Jamal Crawforddal.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler az ESPN The Jump című műsorának vendége volt, ahol többek között elmondta, hogy egyáltalán nem volt meglepődve azon, hogy a csapat elcserélte Derrick Rose-t - ő úgy gondolta, hogy kettejük közül valakinek úgyis mennie kell előbb vagy utóbb. Butler azt is hozzátette, hogy nagyon tiszteli és nagyra tartja Rose-t, egyetlen rossz dolgot sem tud mondani az irányítóról, a legjobbakat kívánja neki a továbbiakra. Azt mondta, egyetlen dolog miatt volt biztos abban, hogy bontják ezt a hátvédpárost: nem nyertek, így sem ő, sem Rose nem végezte jól a munkáját. Rose cseréje után aztán közel állt a Bulls ahhoz, hogy a draft éjszakáján Butlert is elpostázzák Minnesotába - erre annyit mondott az érintett, hogy tudja, hogy semmit nem lehet biztosra venni, de imádja Chicagót, ez senki előtt nem titok.

A New York Daily News értesülései szerint bár felmerült annak a lehetősége, hogy az ACL-szakadásából felépülő Tony Wroten rehabjában visszaesés volt, és emiatt rakták ki a keretből, az igazság az, hogy egy meg nem nevezett fegyelmi vétség miatt kellett távoznia a New York Knickstől - nem a Derrick Rose-csere miatt rakták ki, befért volna a keretbe ő is. Rákérdeztek erre Jeff Hornacek vezetőedzőnél is, aki viszont kikerülte a válaszadást - annyit mondott, hogy próbálják az elérhető legjobb játékosokat, legnagyobb tehetségeket felkutatni. Azóta Wrotent már lehívta a szabadlistáról a Memphis Grizzlies.

A Pepsi megcsinálta az Uncle Drew sorozat utolsó részét erre a szezonra, miután a főszereplő, Kyrie Irving bajnoki címet nyert a Cleveland Cavaliersszel, ráadásul nagyban köszönhetően jó játékának és az utolsó mérkőzés végjátékában dobott hármasának:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus