Hírmorzsák 2016-07-03 (23:10) - élő eseménykövetés

Élő eseménykövetés ma is egész nap. Pau Gasolnak 2 évre 40 milliót ajánlott a Blazers. Manu Ginobili folytatja pályafutását, de nem biztos, hogy a Spursnél. Malcolm Delaney-t 2 évre szerződtette a Hawks. Cole Aldrich a Timberwolvesnál (3 év, 22 millió). Tyler Johnson megegyezett a Nets-cel (4 év, 50 millió), a Heatnek lesz lehetősége meccselni az ajánlatot. Andrew Nicholson a Wizardsnál (4 év, 26 millió). Trey Burke-öt Washingtonba cserélte a Jazz. Rondóról lemondott a Kings. 

Frissítés (23:10): David Aldridge (nba.com) információi szerint a Wizards 3 évre 9 millió dollárért viszi át Satoranskyt az NBA-be.


Frissítés (22:45): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Washington Wizards megegyezett Tomas Satoranskyval, akit még a 2012-es draft 32. helyén választottak ki - egyelőre nem tudni, milyen összegről és szerződéshosszról van szó.


Frissítés (22:05): A Sacramento Kings 3 évre 24 millió dollárért egyezett meg Garrett Temple-lel - a harmadik év játékosopciós.


Frissítés (21:55): Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Malcolm Delaney 2 éves szerződést kötött az Atlanta Hawksszal - ő a Lokomotiv Kubany sztárjaként Euroliga négyesdöntőt játszott és a sorozat első ötösébe választották.


Frissítés (21:18): Mint arról volt szó, Manu Ginobili folytatja pályafutását, ám ügynöke azt nyilatkozta a San Antonio Express-Newsnak, hogy csak az első és nem az egyetlen opció a San Antonio Spurs. Jó üzletet akarnak kötni, mert látja ő és maga a játékos is, hogy mi történik jelenleg a ligában - jó pénzeket kapnak olyanok is, akik kevesebbet tudnak hozzátenni egy csapat játékához, mint az argentin.


Frissítve (21:03): Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Portland TrailBlazers egy 2 éves, 40 millió dolláros szerződést ajánlott Pau Gasolnak - egyelőre kivár a center.


Frissítve (20:56): Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint Pau Gasol ára nagyjából évi 18-22 millió dollár között mozog, ilyen szintű szerződést kaphat a spanyol klasszis.


Frissítve (19:18): Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves megegyezett Cole Aldrich-csel, 3 évre 22 millió dollárért lesz Tom Thibodeau-ék centere Aldrich.


Frissítve (18:33): David Aldridge (nba.com) információi szerint a Sacramento Kings már nem akar hosszabbítani Rajon Rondóval, teljesen megfelel nekik, ha Darren Collison lesz a kezdő irányítójuk.


Frissítve (18:28): A Brooklyn Nets megnehezítette a Miami Heat helyzetét, 4 évre 50 millió dollárt ajánlottak Tyler Johnsonnak - részleteket itt olvashattok. Három napja lesz a Miaminek, hogy meccseljék az offer sheetet, amint ténylegesen is aláír Johnson a Heathez.


Frissítve (18:00): Két esemény is történt a Washington Wizards-dzal kapcsolatban, mindkettőről beszámoltunk külön is - Trey Burke-ért cserélt a fővárosi alakulat, Andrew Nicholson pedig 4 évre 26 millió dollárért szerződött a klubhoz.

Közben arról is volt szó, hogy a San Antonio Spurs ikonja, Manu Ginobili bejelentette, hogy a következő idényben is folytatja pályafutását.


08:10: Több szerződtetés is történt ma hajnalban és tegnap este.

A hajnal legjobban várt eseménye Al Horford csapatválasztása volt - azt már előre lehetett tudni, hogy ma hajnalban dönt valamikor, ő pedig a Boston Celticset választotta 4 évre 113 millió dollárért, részletek itt. Ahogy arról írtunk már, komoly tárgyalásokat folytatott Horford a Hawksszal arról, hogy hosszabbítson, hívta őt az Oklahoma City Thunder is, de végül a Boston mellett döntött - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint 6 milliónyi különbség volt az Atlanta ajánlata és a Horford által elvárt pénz között. Ez természetesen azt is jelenti, hogy Paul Millsap marad a Hawksnál.

Horford nemcsak a Celticsnél és a Hawksnál volt A-terv, hanem a Washington Wizardsnál is, akik azonnal léptek, 4 évre 64 millió dollárért leigazolták Ian Mahinmit - a Pacers egykori centere tehát megkapta Timofey Mozgov pénzét. Mahinminek az Indianánál kitelt az ideje, miután Larry Birdék megszerezték csere útján, még a draft előtt Thaddeus Youngot, majd leigazolták Al Jeffersont is.

A Houston Rockets Ryan Andersont 4 évre 80 millió dollárért foglalta le - részletek itt -, Eric Gordonnal pedig 4 évre 53 millió dollárért állapodtak meg - részletek itt. Érdekesség, hogy a két játékos az utóbbi 3 évben összesen 173 mérkőzést hagyott ki, rizikózik tehát kicsit velük a texasi alakulat.

Gordonnal kapcsolatban még egy csapatot emlegettek sokat, a New York Knicks azonban még előbb lépett, minthogy a dobóhátvéd a Houstont választotta volna - gyorsan megegyeztek Courtney Lee-vel 4 évre 50 millió dollárért, részletek itt. A Knicks ezzel a kezdő felépítését minden bizonnyal befejezte, most koncentrálhatnak a cserepadra, igaz, nem sok pénzük maradt a sapka alatt - a kivételeket kell felhasználniuk leginkább.

A Los Angeles Clippersnél is kettőt léptek a Houstonhoz hasonlóan, de nem két új játékost csábítottak magukhoz, hanem két emberüket tartották meg: Wesley Johnson 3 évre 18 millió dollárért marad Doc Riverséknél, míg az elnök és vezetőedző fia, Austin Rivers 3 évre 35 millió dollárt kap a gárdától.

Nem véletlenül szánta el magát lépésre Doc. Esélyük volt még Kevin Durantre is tegnap, ahhoz viszont a Chris Paul, Blake Griffin, DeAndre Jordan trión kívül gyakorlatilag mindenkit el kellett volna engedniük, hogy KD hozzájuk igazoljon. Több forrás is megerősítette, hogy Durant képviselői tegnap közölték a Clippersszel, hogy a kiscsatár nem fog a csapathoz szerződni, ezt követően jöttek az igazolások. Chris Broussard (ESPN) úgy tudja, hogy Durant döntése vagy ma éjszaka, vagy holnap reggel meglehet.

Nagyban Duranttől függ Harrison Barnes sorsa is, akinek 4 évre 96 millió dollárt, a maximumot akarja beajánlani a Dallas Mavericks - részletek itt. A Golden State Warriors meccselheti ezt, de mivel KD döntése hamarabb meglesz, az is lehet, hogy megegyeznek előtte Barnesszal, mielőtt július 7-én megkezdődnének az aláírások.

Három "kisebb" megállapodás történt még a tegnapi napon, egy pedig ma reggel. A Charlotte Hornets végül megegyezett Marvin Williamsszel, aki 4 évre 54.5 millió dollárért hosszabbított az együttessel. Érte a Brooklyn Nets is ment, akik egy némileg olcsóbb megoldást választottak vígaszdíjul: Trevor Booker 2 évre 18 millió dollárért szerződött hozzájuk. A Sacramento Kings az egyébként is népes magasember-állományát bővítette Anthony Tolliverrel, ő 2 évre 16 milliót kap, viszont második évéből csak 2 millió dollár garantált. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) pedig nemrég jelentette, hogy a Memphis Grizzlies 2 évre 6 millió dollárért igazolta le James Ennist.

A Kings mással is a hírek középpontjába került, miután napvilágot látott a már említett Marc Stein által, hogy tárgyaltak az Indiana Pacersszel Rudy Gay-ről. Először arról szóltak a hírek, hogy Monta Ellis iránt érdeklődnek, akit tavaly nyáron le akartak igazolni, aztán viszont Sam Amick (USA Today) jelentette, hogy ő nem kell már a Sacramentónak. A Pacers állítólag Rodney Stuckey-t próbálja elsózni, de iránta sem érdeklődnek a kaliforniaiak, így nem is jutottak messzire a beszélgetések.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy Pau Gasol iránt a Toronto Raptors, a Minnesota Timberwolves, a Portland Trail Blazers és a San Antonio Spurs mutatott eddig érdeklődést, de a spanyol kivárhat addig, amíg eldől, hogy mi lesz Durant sorsa - utána esetleg még megkeresheti pár együttes, de a Spursös szálat is befolyásolhatja a kiscsatár döntése.

A végére pedig a liga pénzügyei maradtak. Az NBA kihirdette, hogy a fizetési sapka a következő idényre hivatalosan 94.143 millió dollár. a luxusadó szintje pedig 113.287 millió dollár. A minimum fizetési szint a sapka 90%-a, tehát 84.729 millió dollár - ha valamelyik csapat ezt nem éri el, akkor a különbözetet szétosztják a saját játékosok között. A rendes MLE 5.628 millió, a luxusadós MLE 3.477 millió, a sapka alatti együttesek MLE-je pedig 2.898 millió dollár.

Ide tartozik az is, hogy a liga 131 millió dollárt utal majd a Játékosok Szakszervezetének - a kosarasok a fizetések által nem kapták meg a kollektív szerződésben rögzített részesedésüket, amely a kosárlabdával kapcsolatos bevételek 51%-a, ezért jár a csekk majd a Szakszervezetnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus