Hírmorzsák 2016-07-05 (23:20) - Folyamatosan frissítve

Élő eseménykövetés ma is. Teljesen ellentmondó információk jönnek ki azzal kapcsolatban, hogy Wade a Cavshez igazolhat-e vagy sem - állítólag 2 évre 50 millió dollárt vagy hosszabb szerződést kér, a Miami ennyit nem tud adni, a Bulls és a Nuggets továbbra is próbálkozik. Nowitzki 2 évre 40 millióért hosszabbított a Mavsszel. Mindaugas Kuzminskast 2 évre megszerezte a Knicks. A Magic a Portlandhez cserélte Shabazz Napier-t. A Warriors megpróbálhatja rábeszélni Ray Allent a visszatérésre. Gerald Henderson a Sixersnél (2 év, 18 millió). A Philly 2 évre 20 millió dollárt ajánlott Rudy Fernandeznek.

Frissítve (23:20): Két esemény is történt az elmúlt egy órában. Egyrészt a Golden State Warriors újabb magasemberrel erősödött, leigazolták David Westet 1 évre a veterán minimumért - részletek itt. Másrészt a San Antonio Spurs cserélt, Boris Diaw-t a Utah Jazzhez postázták, így leigazolhatják Pau Gasolt - részletek itt.


Frissítve (21:49): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a New York Knicks többéves megállapodást kötött Willy Hernangomezzel is. Kuzminskas után tehát újabb európai játékos teszi át székhelyét Amerikába a Knickshez.
 

Frissítve (21:05): Teljesen ellentmondó információk jönnek ki Dwyane Wade-del és a Cleveland Cavaliersszel kapcsolatban - egyes források szerint elképzelhető, hogy a dobóhátvéd újra LeBron James csapattársa lesz, Brian Windhorst (ESPN) viszont úgy tudja, hogy nem igazán tudnak közös kiindulópontot találni, hiszen a Clevelandnek nincs sapka alatti helye. 3.4 milliós luxusadós MLE-t tudnak Wade-nek ajánlani, ami nagyon kevés lenne az évi 25 milliós igényeihez képest.

Közben Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy több együttes is megkereste LeBron James ügynökét, Rich Pault, hogy elérhető-e a játékos, hiszen még mindig nem egyezett meg a Cavsszel, de Paul mindenkinek megmondta, hogy James marad az ohiói bajnokcsapatnál.

Közben Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint a Golden State Warriors megpróbálhatja rábeszélni Ray Allent, hogy két év után térjen vissza a ligába. A TMZ Sports a Warriors korábbi játékosát, David Lee-t kérdezte meg, hogy visszatér-e az együtteshez most, hogy olcsó kiegészítőket keresnek, amire az erőcsatár csak annyit mondott, hogy "meglátjuk".

A Sportando értesülései szerint a New York Knicks megegyezett Mindaugas Kuzminskasszal - a litván kiscsatár már megegyezett a nyár elején a török Darüssafaka Dogusszal, ezért elég komoly kivásárlási árat kell érte fizetnie Phil Jacksonnak. A szerződés pontos részletei egyelőre nem ismertek, csak annyi, hogy 2 éves megállapodásról van szó.


Frissítve (20:15): A Dwyane Wade-téma bulvár részéhez tartozik, hogy a Cleveland Cavaliers twitterfiókja elkezdte követni twitteren a dobóhátvédet és feleségét, Gabrielle Uniont.


 

Frissítve (19:37): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Wade nem feltétlenül akar több éves pénzt, mint a 2 év, 40 milliós Miami Heat által ajánlott szerződés, de hosszabbat igen, szeretne egy harmadik garantált évet is.


Frissítve (19:32): Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint Dwyane Wade 2 évre 50 millió dollárt akar. A Miami Heat 40-et tud neki adni, de a hírek szerint a Chicago Bulls és a Denver Nuggets még ott van a licitálásban.


Frissítve (19:20): A Philadelphia Sixers érdeklődik Rudy Fernandez iránt is Sergio Rodriguez leigazolása után - az El Mundo értesülései szerint 2 évre 20 millió dollárt ajánlanak Fernandeznek, akinek 4 millió dolláros kivásárlási ára van a Real Madridnál.


Frissítve (19:00): Josh Robbins (Orlando Sentinel) forrásai szerint az Orlando Magic a Portland TrailBlazershez cserélte Shabazz Napier-t - cserébe készpénz érkezik a floridaiakhoz.


Frissítve (17:30): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Gerald Henderson 2 évre 18 millió dollárért a Philadelphia Sixershez szerződött.

Közben Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint Dwyane Wade lemondott minden meetinget a hét hátralévő részére, Zach Lowe (ESPN) úgy tudja, hogy többek között a Milwaukee Bucksszal történő találkozót is. Wade ma beszélt Dan Gilberttel és LeBron Jamesszel is, úgyhogy gyakorlatilag kétesélyes a dolog: Cleveland Cavaliers vagy Miami Heat.


Frissítve (16:08): Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Dirk Nowitzki 2 évre 40 millió dollárért megegyezett a Dallas Mavericksszel - részletek ezen a linken.


08:45: Tegnap este és ma hajnalban természetesen több játékos is új otthonra talált.

Arról ma reggel beszámoltunk, hogy a Golden State Warriors 1 évre 2.9 millió dollárért megegyezett Zaza Pachuliával - részletek itt. A Pachuliáról lemaradó Charlotte Hornets Roy Hibberttel vígasztalódott, aki 1 évre 5 millióért kötelezte el magát hozzájukTegnap este volt róla szó, hogy Luc Mbah a Moute 2 évre 4.5 millióért marad a Los Angeles Clippersnél, illetve hogy Caron Butlert és Duje Dukant szabadlistára tette a Sacramento Kings - előbbi iránt Adrian Wojnarowski forrásai szerint a Miami Heat érdeklődik, visszatérhet a kiscsatár egykori csapatához.

A New York Knicksnél tegnap este kötöttek szerződést Brandon Jenningsszel - részletek itt -, és az is hozzájuk tartozik, hogy visszavonták Langston Galloway QO-ját, így a hátvéd szabadon igazolhat bárhova. A Knicksnek volt még egy igazolása tegnap: Lance Thomas 4 évre 27.3 millió dollárért folytatja majd az együttesnél, vele és Jenningsszel tehát épül a pad a 3/5 részben új kezdő mögött. Galloway mellett még egy ember QO-ját vonták vissza: az Orlando Magic Dewayne Dedmon esetében tett így - ő egyébként a Warriorsnél képben volt Pachulia igazolásáig.

A Dallas Mavericks tegnap nagy átalakuláson ment keresztül, Seth Curryt is leigazolták 2 évre 6 millió dollárért.

Az még nem megegyezés, de érdekes visszatérés lehet, ha Lance Stephenson az Indiana Pacershez igazol, ahogyan arról Nate Taylor (Indianapolis Star) írt. Az újságíró forrása szerint Indianát tartja otthonának a balhés hátvéd - nagyon úgy tűnik, hogy igazán rizikózni már csak ott mernek vele, miután távozását követően az elmúlt két éve egészen pocsékul sikerült. Egy másik lehetséges igazolás a napokban: Wojnarowski úgy tudja, hogy a Golden State Warriors meg akarja tartani Marreese Speightset.

Természetesen a nap híre az volt, hogy Kevin Durant a Warriorshöz igazolt, erről jött ki több háttérinfo is az elmúlt fél napban. Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Warriors volt az egyetlen csapat, amely iránt igazán érdeklődött a kiscsatár, a többi meetinget nagyjából csendben ülte végig, nem nagyon voltak kérdései. A Nike is szerette volna, ha Durant Oaklandbe költözik annak ellenére is, hogy Steph Curry az Under Armourt képviseli, és ő a csapat arca.

Egy nyugati konferenciában dolgozó vezető Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, Jerry West volt az, aki az utolsó lökést megadta Durantnek a Warriors felé - a logóval szombaton beszélt KD telefonon. Mindenki elmondta neki, hogy a csapatban nincsenek sztárok, mindenki egyenlő. Draymond Green a szokásos naplójában annyit írt, hogy azt is elmondták új csapattársuknak, hogy nem kell megváltoznia, lehet az, aki eddig is volt, és a játékán sem kell alakítania, majd ők kialakítják neki a dobóhelyzeteket. Green szerint ha emberről 40%-kal dob Durant, akkor el lehet képzelni, hogy üresből milyen jó hatásfokkal fog célozni.

A másik oldalt nézve Sam Amick (USA Today) információi szerint az Oklahoma City Thundernél biztosak volt benne, hogy ha Durant elköltezi magát hozzájuk szóban, akkor meg tudtak volna egyezni Al Horforddal is - igaz, ez némileg ellentmond azokkal a korábbi hírekkel, miszerint Horfordnak hosszútávú elkötelezettség kellett volna, nem lett volna neki elég, ha azt mondja Durant, hogy 1+1 évre aláír, mert Russell Westbrookkal együtt jövő nyáron leléphettek volna akkor is. Horford egyébként együtt dolgozhatott volna korábbi egyetemi edzőjével, Billy Donovannel, akinek az irányításával két bajnoki címet nyert a Florida egyetemen.

A Thunder GM-je, Sam Presti Royce Youngnak (ESPN) mesélt a történtekről. Elmondása szerint elég régóta van a ligában ahhoz, hogy lásson jeleket, megérezzen dolgokat, és úgy gondolták a csapatnál, hogy ez bizony egy teljesen reális forgatókönyv lesz. Pár perccel a média előtt tudta meg ő is Durant döntését, a játékos és ügynöke felhívták, beszéltek. Azt is hozzátette Presti, hogy ugyan a csapatmeetingen nem volt ott tőlük játékos (minden más csapatnál igen), de Westbrook és Nick Collison korábban találkoztak már Duranttel, külön beszéltek vele.

Az a többször emlegetett Russell Westbrookhoz tartozik, hogy David Aldridge (nba.com) forrásai szerint esélytelen, hogy aláírja a hosszabbítást idén nyáron - erről tegnap este már írtunk, egyszerűen pénzügyileg nem éri meg Westbrooknak most hosszabbítani maximum 3 évre. Arról is volt szó tegnap, hogy ha így lesz, akkor viszont felmérik a csere lehetőségét is Prestiék, hiszen jövő nyáron ingyen igazolhat el Westbrook.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus