Hírmorzsák 2016-07-06 (08:45)

Wade-nek 50-52 milliót ajánl 2 évre a Nuggets. LeBron csak a barátjának akar jobb szerződést, vagy tényleg akarja Wade-et a Cavshez? Törékeny a kapcsolat a Heat és Wade között. Bosh-nak és Wade-nek is évi 18 millió szerződést akartak adni 2014-ben. David West a Golden State-nél (1 év, 1.55 millió). Diaw-t a Jazzhez cserélte a Spurs. Hernangomez 2 évre a Knicksnél. Jason Smith is a Wizardsnál (3 év, 16 millió). A Celtics még mindig szívesen cserélni Jimmy Butlerért vagy Jahlil Okaforért. Durant olyan rendszerben akart játszani, amiben jobban jár a labda, a pályán nem volt felhőtlen a kapcsolata Westbrookkal. Jerry West volt a kulcs Durant meggyőzésében. Presti megpróbálta meggyőzni Durantet, hogy mondja le az összes többi meetingjét. Westbrooknak ez az utolsó idénye a Thundernél(?).

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Dwyane Wade-nek 2 évre 50 millió dollárt ajánl a Denver Nuggets, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy 52 milliót - ez 10-12 millióval több, mint amit a Miami Heat rakott elé pár napja. Stein is úgy tudja, ahogy arról a korábbi hírek szóltak: a Chicago Bulls is versenyben van még Wade-ért.

Dan Le Batard (Miami Herald) információi szerint LeBron James is közbeszólhat még - vagy lemond pénzről, hogy Wade hozzájuk igazoljon, vagy segíthet barátjának, hogy jobb szerződést csikarhasson ki magának máshol azzal, hogy belebegteti a Cleveland Cavalierst - vagy az is opció, hogy máshol aláír, majd december 15-e után a Cavshez cserélik. Le Batard úgy tudja, hogy a Heat és Wade között elég törékeny lett a viszony, a dobóhátvéd egyáltalán nem vett részt Kevin Durant meggyőzésében, de ez a kicsit hűvösebb légkör régóta megvan közte és a csapat között. Wade anno lemondott pénzről, hogy beférjen LeBron és Chris Bosh is, majd 2014-ben kilépett 2 éves, 42 millió dolláros szerződéséből, hogy James maradhasson, de LeBron távozása után csak egy 2 éves, 32 milliós kontraktust kapott.

Le Batard hozta azt a hírt is, miszerint 2014-ben, James távozásakor Bosh-nak és Wade-nek is 18-18 milliós éves fizetést akart adni a Heat, hogy megtartsák a mozgásterüket a sapka alatt. A probléma Bosh volt, aki nagyon közel állt ahhoz, hogy megegyezzen a Houston Rockets-cel 4 évre 88 millió dollárért. A Miami ennél 7 millióval többet akart ezután adni, de megmondták nekik, hogy 5 éves maximumot, 118 millió dollárt kell ajánlaniuk, különben a magasember távozik - tartották Bosh-t, így azóta Wade-en próbálnak spórolni.

Tegnap este és ma hajnalban három nagyobb és egy kisebb mozgás volt, ebből kettőről már beszámoltunk külön is. David West a Golden State Warriorsnél folytatja 1 évre 1.55 millió dollárért, a veterán minimumért - részletek itt. A San Antonio Spurs a Utah Jazzhez cserélte Boris Diaw-t - részletek itt. A Washington Wizards 3 évre 16 millió dollárért szerződtetett egy újabb magasembert, ezúttal Jason Smith-re csaptak le - ő Andrew Nicholson után a második olyan erőcsatáruk, aki az előző idényt az Orlando Magicnél töltötte. A New York Knicks pedig Mindaugas Kuzminskas után Willy Hernangomezzel is többéves megállapodást kötött.

Steve Bulpett (Boston Herald) forrásai szerint a Boston Celtics továbbra is szeretne cserélni Jahlil Okaforért vagy/és Jimmy Butlerért, egyáltalán nem zárták még le a szálakat. Nehézkesebb lesz a megegyezés, mint eddig, mivel a Chicago Bulls és a Philadelphia Sixers is az 1/3-at akarta, amivel kihúzhatták volna a drafton Kris Dunnt.

A nagy témát természetesen még mindig Kevin Durant csapatváltása szolgáltatja. Steve Bulpett jelentette, hogy állítólag Draymond Greennek volt pár kommentje, amivel el is ijeszthette volna a kiscsatárt - arról beszélt a meetingen, hogy hány gyűrűt nyerhetnek Durant nélkül is. Egyébként ez a hír már korábban is napvilágot látott, de akkor Bob Myerst idézték, aki azt mondta Durantnek, hogy nélküle is nyernének, ő is nyerne nélkülük, de együtt valami sokkal nagyobb dolgot vihetnek véghez. Bulpett forrásai szerint Jerry Westnek hatalmas szerepe volt abban, hogy elsimította a dolgot - ő később beszélt KD-vel telefonon, és többen is elmondták, hogy ez lehetett a kulcs abban, hogy végül a játékos a Warriorshöz igazolt.

Royce Young (ESPN) jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti megpróbálta rábeszélni Durantet arra, hogy mondja le a többi csapattal a találkozóját - ők még a szabadügynökpiac nyitása előtt találkoztak vele, és azt szerették volna, ha ott helyben aláír hosszútávra. Presti azzal érvelt, hogy ha Durant marad, Al Horford megszerzésére nagy esélyük lesz, de a kiscsatár nem akart változtatni eredeti tervein.

Howard Beck (Bleacher Report) értesülései szerint Durantnek elege lett, és úgy érezte, hogy a Thunder kimaxolta magát és lehetőségeit. Az egyik forrás szerint az lett sok KD-nek, hogy Billy Donovannek is ugyanazok voltak a problémái Russell Westbrookkal, mint Scott Brooksnak, ő pedig egy olyan rendszerben akart játszani, amiben jóval jobban jár a labda, és amiben sokkal több az üres dobóhelyzet ennek köszönhetően. A Thundernél túl sokszor kellett emberről dobálnia, már ha egyáltalán nála volt a labda. A Warriorsnél nem lesz olyan meccs, amikor a félidőben az edzőnek azt kell mondania, hogy "srácok, passzolnotok kell Durantnek", márpedig a forrás szerint Oklahoma Cityben előfordult ilyen is.

A már említett Steve Bulpett is megerősítette ezt. Neki az egyik nyugati konferenciában dolgozó vezető elmondta, hogy Durant és Westbrook nagyon jól kijönnek egymással a pályán kívül, barátok, de KD úgy érzi, hogy a pályán senki nem képes kontrollálni az irányítót, még maga Westbrook sem. Ez nem titok, mindenki látja, Durant pedig rosszul is viselte ezt. Westbrook a liga egyik legjobb játékosa, de egy csapaton belül passzolnia kell egymáshoz az embereknek.

Egy másik vezető azt nyilatkozta Bulpettnek, hogy egészen biztosan ez Russell Westbrook utolsó éve az Oklahoma Citynél, ez 100%, és szerinte ez lett volna a helyzet akkor is, ha Durant marad. Persze változhat még az emberek gondolkodásmódja, de ez az idény lesz az utolsó az irányítónak a Thundernél. Februárban egyébként Royce Young egyik forrása azt mondta, hogy Durant távozása esetén nagyobb az esély Westbrook maradására - azt nem tudni, hogy melyik az igaz, de maximum egy éven belül kiderül, addigra lehet, hogy el is cserélik Westbrookot, ha nem akar idő előtt hosszabbítani, márpedig nem fog.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus