Hírmorzsák 2016-07-06 (21:15)

Ray Allen a visszatérésen gondolkodik - megkeresték a Cavst és a Warriorst, a Spurs és a Clippers is esélyes lehet még rá. Jó esély van rá, hogy Bourousis az NBA-ben folytatja karrierjét. Wade találkozott a Nuggets-cel és a Bucksszal, fog még a Heattel és talán holnap a Bullsszal. LeBron nem fog veterán minimumért aláírni, hogy Wade beférjen a Cavshez. Nené a Rocketsnél (1 év, 2.9 millió), Brandon Rush a Timberwolvesnál (1 év, 3.5 millió). Jeremy Evanst a Pacershez cserélte a Mavs. A Dallas gondolkodik Beaubois visszahozatalán. A Jazz megtartja Macket. A Brooklyn visszavonta Markel Brown QO-ját. Pat McCaw-t aláiratta a Warriors.

Két dobóhátvéd körül forgott a mai nap eddigi része. Egyrészt Ray Allenről jöttek ki olyan információk Chris Broussard (ESPN) által, hogy a visszatérést fontolgatja - Allen 41 éves lesz július 20-án, és az elmúlt két szezonban nem játszott, ezért egyelőre még nem biztos abban, hogy tényleg szeretne újra játszani. A képviselői már megkeresték a Golden State Warriorst és a Cleveland Cavalierst, de állítólag azt is fontolóra venné, hogy a San Antonio Spursben vagy a Los Angeles Clippersben játsszon.

Ha már szóba került a Spurs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Ioannis Bourousis ügynöke pedig a EuroHoopsnak azt nyilatkozta, hogy jó esély van rá, hogy a görög center az NBA-ben folytatja pályafutását. Bourousis sorsa a következő 3-4 napban dőlhet el - ha nem sikerül megegyeznie egyik csapattal sem (a San Antoniót emlegették vele kapcsolatban), akkor a Panathinaikoshoz igazol.

A másik főszerepben lévő dobóhátvéd pedig Dwyane Wade volt, aki ma több csapattal is találkozott. Először a Denver Nuggets-cel volt egy két és fél órás megbeszélése, majd a Milwaukee Bucks társtulajdonosával, Marc Lasryvel is beszélgetett - a Bucksnál érdekes lehet, hogy Khris Middletonnal nagyon jó viszont ápol, mióta tavaly együtt edzettek. A Chicago Bullsszal is találkozott volna, de folyamatosan halasztgatta a csapat az utazást, ezért ha még aktuális lesz, akkor holnap beszélnek majd Wade-del. A hírek szerint a Miami Heat tulajával, Mickey Arisonnal is össze fog ülni Wade ma este, de úgy tűnik, elég nagy esélye van annak, hogy távozik a floridaiaktól.

Szintén ide tartozik, hogy tegnap felmerült az is, hogy Wade esetleg a Cleveland Cavaliershez igazol, de Ethan J. Skolnick (Miami Herald) és David Aldridge (nba.com) is megerősítették, hogy LeBron James nem próbálja folyamatosan győzködni barátját, hogy igazoljon hozzájuk, és egyáltalán nem fog veterán minimumért aláírni, hogy Wade pénze beférjen - mint ismert, a dobóhátvéd elég vaskos összeget szeretne magának, ami jelenleg nem áll a Cavs rendelkezésére.

Két aláírás történt a mai napon, de már nem a legnagyobb nevek közül - azok többsége szinte teljes egészében kiment. A Houston Rockets 1 évre 2.9 millió dollárért szerződtette Nené Hilariót, míg a Minnesota Timberwolves 1 évre 3.5 millióért szignózott Brandon Rush-sal.

Volt egy kisebb csere is - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy az Indiana Pacers Jeremy Evanst és készpénzt kapott a Dallas Maverickstől a nagy semmiért. A texasiaknál nem vált be Evans, a Pacersnek viszont a padra elfér.

A kisebb rostermozgásokhoz és pletykákhoz tartozik, hogy a Brooklyn Nets visszavonta Markel Brown QO-ját, így oda igazol, ahol akar. A Golden State Warriors szerződést adott a második kör 38. helyén kiválasztott Pat McCaw-nak, az állományuk tehát vele is bővült. Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Dallas Mavericks azon gondolkodik, hogy a 2009 és 2013 között már a csapatnál játszó Rodrigue Beaubois-t visszaviszik az NBA-be - leginkább a sérülései miatt bukott ki a ligából a francia hátvéd. A Salt Lake Tribune információi szerint a Utah Jazz megtartja Shelvin Macket csütörtök után is - ezzel garantálják 2.4 milliós utolsó évét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus