Hírmorzsák 2016-07-07 (11:15)

Wade a Bullsnál (2 év, 47.5 millió), Barbosa a Sunsnál (2 év, 8 millió), Richard Jefferson a Cavsnél (2 év, 5 millió), Brian Roberts visszatért a Charlotte-hoz (1 év, vet.min.), Galloway a Pelicansnél (2 év). A Heat megpróbálta elcserélni McRobertset, hogy Wade-nek többet adhassanak, túl drága lett volna. Wade búcsúlevele a Heattől és a szurkolóktól. Dunleavy-t a Cavshez, Calderont a Lakershez cserélte a Bulls. Tyler Johnson aláírt a Nets-cel, a Miaminek 3 napja van meccselni. Ezeli a Blazersszel tárgyal.

A ma hajnal legnagyobb eseménye Dwyane Wade Chicago Bullshoz igazolása volt - erről részletesen beszámoltunk már, ezen a linken olvashattok róla. Wade 47.5 milliós szerződésének második éve játékosopciós. A Cleveland Cavaliers az Anderson Varejao-csere után keletkező 9.6 milliós TPE-t használta fel, hogy beférjen Mike Dunleavy 4.8 millió dolláros fizetése - LeBron James tavaly személyesen is próbálta meggyőzni a kiscsatárt, hogy igazoljon hozzájuk. A Los Angeles Lakershez cserélt Jose Calderon mellett pedig két jövőbeli második körös picket is adott a Bulls az aranysárga-liláknak, hogy átvegyék a spanyolt.

Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) forrásai szerint a Miami Heat megpróbálta elcserélni Josh McRobertset, hogy emelhessenek a Wade-nek tett 2 éves, 40 millió dolláros ajánlatukon, de elég nehéz helyzetben voltak. A hírek szerint nem nagyon akarta senki átvenni a magasembert, ha csak nem kapta volna meg a floridaiak egyik pickjét (jó eséllyel első köröst) vagy Justise Winslow-t, ebbe pedig természetesen nem ment bele Pat Riley. Wade búcsúlevelét a Heattől és a szurkolóktól ezen a linken elolvashatjátok.

Voltak még megegyezések az este folyamán, Tyler Johnson pedig az egyik első hivatalos aláíró volt, ő a Brooklyn Nets-cel kötött megegyezését hitelesítette magyar idő szerint ma reggel, így a Heatnek 3 napja van meccselni a 4 éves, 50 millió dolláros szerződést - hiába próbálkoztak a floridaiak, nem sikerült rábeszélniük Johnsont, hogy másfajta konstrukcióban kösse meg velük az új kontraktust.

LeAndro Barbosa visszatért a Phoenix Sunshoz, ő 2 évre 8 millió dollárt kap az arizonai együttestől. Dunleavy mellett a Cavsnek lesz egy másik veteránja is, miután 2 évre 5 millió dollárért megegyeztek Richard Jeffersonnal - ő a bajnoki cím ünneplése közben azt mondta, hogy visszavonul, aztán gyorsan változtatott álláspontján, pár nappal később már többéves szerződést akart, meg is kapta. A Charlotte Hornets 1 évre a veterán minimumért szerződtette Brian Robertset - ő játszott már a klubnál, de februárban a Portland TrailBlazershez cserélték. A New Orleans Pelicans pedig egy 2 éves megegyezést kötött Langston Galloway-jel - a második év játékosopciós, de nem tudni, hogy pontosan mekkora összegről van szó.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) jelentette, hogy a Portland TrailBlazers Festus Ezelivel tárgyal. A centernek korábban évi 15 millió dolláros fizetést vizionáltak, de újabb sérülékeny és ezúttal összességében gyenge éve nagyon sokba került számára. Kevin Durant leigazolása miatt a Golden State Warriors még a QO-ját is visszavonta, így korlátozások nélkül igazolhat bárhova - a Blazers valószínűleg viszonylag olcsón próbálkozhat vele, ha sikerül megállapodniuk az anyagiakról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus