Hírmorzsák 2016-07-07 (21:30)

Jelen állás szerint nem 107, csak 102 milliós lesz a fizetési sapka 2017/18-ban. Megvolt Rondo bemutatása - szerinte a Bulls Butler csapata. Forman szerint a Chicago fiatalabb és atletikusabb lett. Marjanovicnak 3 évre 21 milliót ajánlott a Pistons. Ginobili bejelentette, hogy marad a Spursnél. A Hawksnak a Horford-Howard kettős volt az A-terve, ami több ponton is megbukott. Dedmont leigazolta a San Antonio (2 év, 6 millió). Rodney McGruder a Heatnél, Jake Layman a Blazersnél, Nicolas Brussino a Mavsnél, Marshall Plumlee a Knicksnél. Drew Goodent elengedte a Wizards.

Ma több szerződés mellett mást is bejelentettek: a liga kiküldött a csapatoknak egy infót, mely szerint 107 millió dolláros fizetési sapka helyett egyelőre úgy néz ki, hogy 102 millió dollár lesz csak a cap a 2017/18-as idényre. Az ok a megemelkedő fizetések és ezzel együtt a kiadások, viszont mindezzel együtt nem fog visszacsökkenni a sapka jelen állás szerint, hanem 2018/19-re 108, egy évre rá 109, 2020/21-re pedig 112 millió dollárra fog nőni.

A San Antonio Spursnél volt ma a legnagyobb mozgolódás, hiszen a Detroit Pistons 3 éves, 21 millió dolláros offer sheetet adott Boban Marjanovicnak - van ugyan 3 napja meccselni ezt a Spursnek, de a hírek szerint nem fogják. Már pótolták is a szerbet Dewayne Dedmonnal - részletek a két tranzakcióról ezen a linken olvashattok. Manu Ginobili pedig twitteren azt is bejelentte, hogy nemcsak folytatja pályafutását, de már az is biztos, hogy a San Antoniónál - egyelőre még dolgoznak a részleteken.

Kisebb igazolások voltak még ma. Az egyiket a Miami Heat hajtotta végre Dwyane Wade lelépése után, leigazolták az ex-paksi Rodney McGrudert - részletek itt. A Portland TrailBlazers szerződést adott a második kör 47. helyén draftolt Jake Laymannek. A Dallas Mavericks az argentin swingmannel, Nicolas Brussinóval kötött 3 éves megállapodást, amely részlegesen garantált - ő az argentin Penaroltól érkezik a texasiakhoz. A New York Knicks pedig a nem draftolt magasemberrel, Marshall Plumlee-val egyezett meg, szintén három évre, az első idény pedig teljesen garantált ebből.

Az sem fogja megrengetni a ligát, hogy a Washington Wizards elengedte Drew Goodent az igazolásaik miatt, nem hívták le az opciót a veterán magasemberre.

Megvolt Rajon Rondo bemutatása a Chicago Bullsnál. A Sacramento Kingstől érkező irányító azt mondta, hogy élete egyik legjobb idényét tudhatja maga mögött. Szerinte Dwyane Wade-del és Jimmy Butlerrel három "alfák", de úgy érzi, hogy a Bulls Butler csapata. Wade-del többször volt komoly nézeteltérésük a korábbiakban a pályán, de Rondo szerint most már idősebbek és bölcsebbek is. Saját bevallása szerint is nagyon makacs, de intelligens is - ezt a legtöbben hibaként róják fel neki, de úgy gondolja, hogy ettől olyan nagyszerű játékos, amilyen. Az irányító szerint Fred Hoiberg nem egy túl domináns edző, javaslatokat szeret tenni a játékosainak, nem utasításokat. Nem tartja magát mocskos módon játszó kosarasnak, de azért játszik, hogy győzzön.

A GM, Gar Forman Wade-del kapcsolatban elmondta, hogy nem akartak teljes rebuildbe kezdeni, mert egyrészt azt akarták, hogy a fiatal játékosaik a nyerő kosárlabdához szokjanak hozzá, másrészt ha valaki nagyon mélyre merül a lotteryben, onnan évekbe telik, mire újra fel tud kapaszkodni a PO-csapatokhoz. Szerinte olyan játékosaik annak, akik az elzárás-leválás játékot is jól játsszák, és gyorsindításból is kifejezetten hatékonyak, Rondo pedig nagyon magas kosár IQ-val rendelkező játékos. Az volt a céljuk, hogy fiatalabbak és atletikusabbak legyenek, és úgy érzi, ezt sikerült is elérniük.

Az Atlanta Hawksról írt egy hosszabb cikket Zach Lowe (ESPN), amelyben több témára is kitért. A csapat A-terve állítólag az volt, hogy leigazolják Dwight Howardot, hosszabbítanak Al Horforddal, majd elcserélik Paul Millsapet - azért akarták őt mozdítani, mert Horford nagyjából évi 9 millióval kevesebbet keres, mint amennyit jövő nyáron Millsap kaphatott volna. A center idén 26.5 milliós fizuról indul, míg Millsap jövőre 35 milliót is kaphat az első évében, mivel 10 éves veterán lesz magasabb sapkánál. Az nem sokat segített az A-terv megvalósulásában, hogy Horford az 5 éves, 153 milliós maximumot akarta, míg a klub nem volt hajlandó ennyit adni neki, ráadásul Horfordnak komoly fenntartásai voltak azzal, hogy Howard mellett játsszon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus