Hírmorzsák 2016-07-08 (09:15)

Durant nem akar még egyszer végigmenni a szabadügynökséggel járó dolgokon, élete legnehezebb dolga volt megmondani a Thundernek, hogy távozik, tudta, hogy nem lesz népszerű a húzása. Riley és Wade nem tárgyaltak idén nyáron, az elnök búcsúzott a legendától. Crabbe-nek ajánlatot tett a Nets (4 év, 75-83 millió). Marcus Thornton marad a Wizardsnél (1 év, 1.5 millió), Ian Clark a Warriorsnél (1 év), Huertas a Lakersnél (2 év). Ezeli a Blazers új centere (2 év, 14.73 millió). Ginobilinek volt egy nagyon komoly ajánlata más csapattól. Larry Sanders itán több csapat is érdeklődik. Aaron Gordon hármasban kezd a Magicnél, az edzőtáborban dől el, hogy Biyombo vagy Vucevic lesz-e az első számú center. Dinwiddie-t kitette a Bulls, Goudelockot a Rockets. A Celtics Amir Johnson, a Houston Beasley szerződését garantálta. Dellavedova sing-and-trade-del a Bucksnál.

Tegnap bemutatták Kevin Durantet a Golden State Warriorsnél. Rossz hír a többi csapat számára, hogy bár a kiscsatár kiléphet szerződéséből, azt mondta, hogy nem akar még egyszer végigmenni ezen az egész szabadügynök mizérián, nem véletlenül igazolt most az oaklandiekhez. Minden együttesnél végigmentek az előnyökön és a hátrányokon, Elmondása szerint 2-3 napig egyáltalán nem tudta, hogy a Warriors és az Oklahoma City Thunder közül kit fog választani. Július 4-én reggel 7-kor felkelt, felkeltette a vele lévőket, és akkor mondta meg, hogy a Golden State-nél akar játszani. Telefonon értesítette a Thundert és Sam Prestit, de elmondása szerint ez volt élete legnehezebb feladata. Hullottak a könnyei is, de kitartott a megérzései mellett.

Ez egy új, ismeretlen terep lesz neki, és azt is tudta, hogy nem lesz túl népszerű, de ezzel együtt tud élni. Nem érzi magát bűnösnek, hogy elhagyta az Oklahoma Cityt. Olyan világban élünk, ami hasonlít a képregényekre - aki ilyen pozícióban van, mint ő, az vagy pozitív vagy negatív hős, de köztes út nincs. Emberileg azonban nem változott meg, egyáltalán nem bánik máshogy az emberekkel azért, mert hozott egy döntést, hogy egy másik városban játszik. Megérti, hogy a Thunder drukkerei és a világon még nagyon sok mindenki csalódott, de olyan döntést hozott, ami számára a legjobb, nincs befolyása arra, hogy mások hogyan éreznek. Ő éli a saját életét - nincs már sok ideje a karrierjéből, szeretné minden egyes napját kiélvezni.

Tim Kawakami (San Jose Mercury News) úgy tudja, hogy a Warriorsnek 125 millió dolláros bevétele volt a rájátszásban - 14 hazai meccse volt a csapatnak a PO-ban, 4-4 a nyugati döntőben és fináléban -, ez pedig rekordbeállításnak számít. A Golden State csak a rájátszásban 30 milliós tiszta profitot termelt.

Ethan J. Skolnick (Miami Herald) információi szerint Pat Riley egyetlen egyszer sem tárgyalt Dwyane Wade-del az idei nyár folyamán - szerdán Mickey Arison tulajdonossal találkozott Wade, ezt követően írt alá a Chicago Bullshoz. Dan Le Batard (Miami Herald) úgy tudja, hogy Riley és Wade kapcsolata amiatt romlott meg, mert a dobóhátvéd LeBron James oldalán maradt azt követően is, hogy James távozott a Cleveland Cavaliershez - a hírek szerint nem a legbarátibb körülmények között váltak el Riley-tól. A klub elnöke Le Batardnak eljuttatott egy "közleményt" Wade távozása után, amelyben felelevenítette a 2006-os döntőt, majd rátért arra, hogy a mai világban túl sok a harag, az ítélkezés és sokszor vádolnak embereket, ahelyett, hogy egy "köszönöm"-mel zárnának le szakaszokat. Wade meghozta a döntését, nagyon szomorú ez a nyár nekik, de a következő 10 évben majd lesz más. Szerette Wade-et, de mindenki felnő, megváltozik és új életet kezd. Azt is hozzátette, hogy a játékos mindig is a Heat család tagja marad

Több szerződéskötés történt ma hajnalban. A Brooklyn Nets Tyler Johnson mellett egy másik fiatalabb RFA-nak is beajánlott egy komolyabb összeget, Allen Crabbe 4 évre 75 millió dollárért aláírt Sean Marksékhoz, de bónuszokkal 83 millió dollár is lehet ez az összeg, a 4. év játékosopciós, és van benne egy trade kicker is - tehát ha cserélik, még több pénzt kap. A Portland TrailBlazersnek 3 napja van meccselni az ajánlatot. Az oregoniak közben léptek centerposzton - a Blazers 2 évre 14.73 millió dollárért szerződtette Festus Ezelit, amiből a második év egy 7.33 milliós csapatopció. A Washington Wizardsnál Marcus Thornton hosszabbított - a dobóhátvéd 1 évre veterán minimumot, 1.5 millió dollárt kap a fővárosiaktól.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy az Ezelit elengedő Golden State Warriors egy évre megegyezett Ian Clarkkal, a hátvéd marad a 2015-ös bajnoknál - nem tudni, mennyiért, de jó eséllyel a veterán minimumot kapja, nincs már nagyon költőpénze az oaklandieknek. Tom Orsborn (San Antonio Express-News) forrásai szerint Manu Ginobili egyéves szerződést kötött a San Antonio Spursszel - az argentin legenda ügynöke szerint egy nagyon komoly, nagyon zsíros ajánlatot utasítottak vissza egy másik csapattól. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint pedig Marcelinho Huertas kétéves megállapodást kötött a Los Angeles Lakersszel, marad harmadik számú irányítónak az aranysárga-liláknál.

Az is roster-átalakítás, hogy a Chicago Bulls kirakta keretéből Spencer Dinwiddie-t - az irányítót még az off-szezon elején szerezték Cameron Bairstow-ért cserébe, de a nyár folyamán érkezett elé Rajon Rondo és Jerian Grant is. A Boston Celtics garantálta Amir Johnson 12 milliós szerződését a következő idényre - volt arról szó, hogy elengedik, ha kell sapka alatti hely más leigazolására, de végül nem kellett. A Houston Rockets Michael Beasley-t megtartotta - neki szintén nem garantált szerződése volt -, Andrew Goudelockot viszont elengedték, így ő szabadon igazolható. A Cleveland Cavaliers pedig sign-and-trade cserével küldte Matthew Dellavedovát a Milwaukee Buckshoz - cserébe pénzt, illetve Albert Miralles játékjogát kapták. Azért volt ez fontos, mert Mike Dunleavy-t végül az így keletkező TPE-vel veszik át a Chicagótól, nem az Anderson Varejao-féle, majdnem 10 milliós TPE-t darabolják fel, így azt még mindig fel tudják használni majd.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy Larry Sanders Kaliforniában edz, és továbbra is nyitott arra, hogy egyszer visszatérjen az NBA-be - állítólag több együttes is érdeklődik iránta. Mint ismert, Sanders anno megegyezett egy 4 éves, 44 millió dolláros hosszabbításban a Milwaukee Bucksszal, majd fél évvel a szerződés életbe lépése után kivásárolták (24 milliót kapott meg), mert úgy érezte, hogy muszájból kosarazik.

Az Orlando Magic vezetőedzőjét, Frank Vogel kérdezték Aaron Gordonról és arról, mennyit és hol fog játszani. A tréner azt válaszolta, hogy játszani fog majd hármas és négyes poszton is Gordon - mivel ott van nekik Serge Ibaka, így jó eséllyel kiscsatárként kezd, de a mai ligában egy Gordon-szerű játékost erőcsatárként is használni kell. Aki annyira sokoldalú, mint Gordon, annak attól függ igazából a posztja, hogy kik vannak körülötte. Ha nem szerezték volna meg Ibakát, négyesben kezdene, Ibaka miatt valószínűleg hármas lesz, de így egy nagyon magas szerkezettel is pályára tudnak lépni, amitől sokat is vár. Rob Hennigan GM egyetértett Vogellel, és hozzátette azt is, hogy szerinte Gordon inkább kiscsatárként érzi jól magát, legalább is ezt mondaná, ha megkérdeznénk, de őt is lehet mindkét pozícióban játszatni, ahogy Jeff Greent is. Vogel Bismack Biyombóról és Nik Vucevicről azt mondta, hogy két kezdőcenterük van, az edzőtáborban eldől, hogy ki fog kezdeni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus