Hírmorzsák 2016-07-08 (21:15)

Speights a Clippershez igazolt (1 év, vet.min), McAdoo maradt a Golden State-nél (1 év, vet.min). Nash is sokat segített abban, hogy Durant a Warriorshöz igazoljon. Ainge szerint lényegtelen lett volna, ha szereznek egy sztárt Durant döntése előtt - nekik nem volt Curryjük, Thompsonjuk, Greenjük. Westbrookot egyelőre nem árulja a Thunder. McGary 5 meccses eltiltást kapott, mert megbukott egy drogteszten. Egyáltalán nem biztos, hogy Saric idén nyáron átjön az NBA-be - elképzelhető, hogy cserét fog kérni. Steph Curry vezeti a mezeladási listát, Kobe még mindig Top3-ban. A Pistons kitette Bairstow-t és Joel Anthonyt is. Hivatalos a Dunleavy-csere. Vujacic hosszabbíthat a Knicksszel. A Heat Derrick Williams iránt érdeklődik.

Igazolások mára is jutottak. a Los Angeles Clippers egy évre a veterán minimumért leigazolta Marreese Speightset. A magasember tehát távozik a Golden State Warriorstől, ahol bajnoki címet is nyert 2015-ben - Marcus Thompson (San Jose Mercury News) információi szerint az oaklandiek nem is ajánlottak új szerződést Speightsnek. Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) úgy tudja, hogy a Golden State egyéves megállapodást kötött James Michael McAdoo-val, ő tehát marad, alig kevesebb mint 1 millió dollárért.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Lee Jenkins (Sports Illustrated) értesülései szerint a Golden State-nél több edző és vezetőségi tag is úgy gondolja, hogy Steve Nash-nek is hatalmas szerepe volt abban, hogy Kevin Durant hozzájuk igazolt. Az egyik meg nem nevezett tréner például egyáltalán nem biztos abban, hogy ha nincs Nash, akkor is megszerzik Durantet. A kanadai legenda a riportereknek azt mondta, hogy szerinte Durant döntése legalább annyira a boldogságáról és az egyéni fejlődéséről szólt, mint amennyire a győzelemről. KD állítólag az egykori irányítónak is több kérdést tett fel, hogy vajon hogyan fog tudni beilleszkedni a csapatba, és Nash is segített eloszlatni a kételyeit.

Szintén Duranthez kapcsolódik, hogy a Boston Celtics GM-jét, Danny Ainge-t kérdezték arról, hogy mit gondol, egy sztár megszerzésével nagyobb esélyük lett volna a kiscsatárra, de a GM azt válaszolta, hogy gondolkodott erről korábban és Durant döntése után is, és szerinte nem. A szakvezető úgy gondolja, semmit nem számított volna ebből a szempontból, ha meghúznak korábban egy nagyobb cserét, mert nem tudnak felvonultatni egy Steph Curryt, egy Klay Thompsont és egy Draymond Greent. Azt is elmondta Ainge, hogy úgy tűnt neki a megbeszéléseken, mintha Durant és Al Horford ismerték volna a másik szándékait, mintha tudták volna előre, mi közül választ majd a center. Tetszik neki egyébként a jelenlegi keret, a felmerülő cseréknél nem érezték úgy, hogy jó lenne, ha meghúznák, de még mindig jó lehetőségeik vannak, jó irányba haladnak.

További rostermozgások: a Detroit Pistons kitette keretéből Joel Anthonyt, Cameron Bairstow-t, és lemondtak Steve Blake jogairól annak érdekében, hogy szerződést adhassanak Boban Marjanovicnak. Ebből Bairstow az érdekes - június végén cseréltek érte a Chicago Bullsszal, de a Bulls az érte kapott Spencer Dinwiddie-t, a Pistons pedig most a magasembert tette lapátra... sok hűhó semmiért... Hivatalos lett a Bulls Cleveland Cavaliersszel kötött cseréje is, amelyben Mike Dunleavy-t és Vladimir Veremeenko játékjogát adta az Illinois-i együttes Albert Miralles játékjogáért.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a Miami Heat érdeklődik Derrick Williams iránt - az erőcsatár egész jó idényt futott a New York Knicksnél, de nagyjából semmi kiemelkedőt nem mutatott. Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy a Knicks Sasha Vujacic-csal hosszabbíthat - a szlovén hátvédnek mindössze a veterán minimumot, 1.6 millió dollárt adhatják.

Anthony Slater (The Oklahoman) információi szerint a liga 5 meccses eltiltással sújtotta az Oklahoma City Thunder magasemberét, Mitch McGary-t, aki megbukott egy drogteszten. McGary valószínűleg a 2016/17-es idény kezdetén tölti majd le büntetését.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint az OKC egyelőre nem árulja Russell Westbrookot, a közeljövőben nem fognak "házalni" az irányítóval.

Tom Moore (Courier Times) forrásai szerint egyáltalán nem biztos, hogy Dario Saric idén nyáron átteszi a székhelyét az NBA-be, ennek pedig egyszerű okai vannak. A draft előtt még úgy tűnt, minden rendben lesz, de jelenleg nincs értelme váltani a horvátnak. 1.66 millió dollár körül keres a török Anadolu Efesnél, és ha most átjönne, ki kellene fizetnie a kivásárlási árát. Az NBA-ben 4 év alatt 9 millió dollárt keresne, mivel a 2 évvel ezelőtti draft 12. helyén választották ki, ám ha még egy évet lehúz Európában, akkor nem vonatkozik rá az első körösökre előírt táblázat, annyit keres majd, amennyit ki tud alkudni a Phillyvel - a megemelkedő sapka és a tapasztalata miatt ennél kategóriával többre számíthat. Az is gátló tényező lehet, hogy nem nagyon akar az 1/1-es Ben Simmons cseréje lenni - az egyik forrás szerint ha át is jön most Európából, benne van, hogy éppen emiatt cserét fog kérni.

A végére pedig egy kis marketing és pénz: az NBAStore.com április és június közötti eladásai alapján továbbra is Steph Curry meze a legkelendőbb - mögötte LeBron James és Kobe Bryant állnak. A csapatoknál a Cleveland Cavaliers az első a Golden State Warriors és a Los Angeles Lakers előtt. A Top15-ös és Top10-es listák:

1. Stephen Curry 
2. LeBron James 
3. Kobe Bryant 
4. Kyrie Irving 
5. Klay Thompson 
6. Russell Westbrook 
7. Draymond Green 
8. Kevin Durant 
9. Kawhi Leonard 
10. Derrick Rose 
11. Tim Duncan 
12. Dwyane Wade 
13. Damian Lillard
14. Andre Iguodala 
15. Kristaps Porzingis

1. Cleveland Cavaliers
2. Golden State Warriors
3. Los Angeles Lakers
4. Chicago Bulls
5. Oklahoma City Thunder
6. San Antonio Spurs
7. Miami Heat
8. Toronto Raptors
9. New York Knicks
10. Boston Celtics

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus