Hírmorzsák 2016-07-09 (10:15)

Gay cserét kért a Kingstől, Koufos és McLemore is eladóak. Derrick Williams a Heatnél (1 év, 5 millió), Haslem közel a hosszabbításhoz. McGee-t kitette a Dallas. Chris Andersennel tárgyal a Cavs, JR Smith valószínűleg marad Clevelandben. Caron Butler szerint lehetséges, hogy a Warriorsnél folytatja. Durant apja azt mondta fiának a szabadügynökpiac nyitása előtt, hogy legyen önző. A Celtics tulajdonosa úgy érzi, hogy a Warriors után ők voltak a legesélyesebbek Durant megszerzésére. A Rockets új centere alulról dobta a büntetőket, Dwight Howardot kicsit sokkolta (videó).

Egy nagyobb szerződéskötés volt a hajnal folyamán: tegnap este volt már arról szó, hogy a Miami Heat érdeklődik Derrick Williams iránt, és a floridai együttes meg is egyezett az erőcsatárral, aki  1 évre 5 millió dollárért szerződik a Heathez. Szintén a Miamihez tartozik, hogy Ira Winderman (Sourt Florida Sun-Sentinel) forrásai szerint aktívan tárgyalnak Udonis Haslemmel, akinek állítólag nem a ligaminimumot, hanem annál több pénzt adnának, hogy maradjon az együttesnél.

A kisebb rostermozgásokhoz tartozik, hogy a Dallas Mavericks kitette keretéből JaVale McGee-t - 1.4 millió dolláros kontraktusa egyáltalán nem volt garantált, így semmilyen következménye nincs ennek a csapatra nézve, oda igazol a center innentől, ahova akar. Eric Pincus (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy a Mavs megállapodott a nem draftolt Dorian Finney-Smith-szel - a csatár szerződésének részleteiről nem sokat tudni, de jó esély van rá, hogy ez nem vagy csak részlegesen garantált papír, leginkább az edzőtáborra szól.

Ailene Voisin (Sacramento Bee) jelentette, hogy Rudy Gay cserét kért a Sacramento Kingstől - jelenleg is keresi a csapat azt az együttest, akik megfelelő ellenértéket tudnak nekik adni. Gay cseréjéről nemrég volt szó legutóbb, akkor az Indiana Pacers és Monta Ellis merült fel, de Voisin úgy tudja, hogy a dobóhátvéd nem érdekli a kaliforniai klubot. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Gay mellett Kosta Koufos és Ben McLemore is eladó sorba került - egyik sem túl meglepő, amennyi magasembert és kettest szerzett a Kings ezen a nyáron.

Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) és Dave McMenamin (ESPN) információi szerint a Cleveland Cavaliers közel áll ahhoz, hogy leigazolják Chris "Birdman" Andersent - ő két évig LeBron James csapattársa volt a Miami Heatnél. Ugyancsak Haynes hozta a hírt, hogy jelen állás szerint JR Smith marad a Cavsnél - róla gyakorlatilag semmilyen hír nem jött ki az elmúlt 8 nap folyamán, mióta megnyitott az idei FA-piac.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) vendége Caron Butler volt a The Chris Mannix Show-ban, aki azt mondta az újságírónak, hogy lehetséges, hogy a Golden State Warriorshöz igazol - egyelőre nem tudni, hogy a csapat egyáltalán akarja-e a veterán kiscsatárt. Butlert néhány napja tette szabadlistára a Sacramento, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) pedig annyit írt 4 napja, hogy elképzelhető forgatókönyv, hogy a játékos visszatér a Miamihez.

Ma sem maradhatunk Kevin Durant nélkül. Édesapja, Wayne Pratt Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, hogy azt mondta fiának a júluis elsejei piacnyitás előtt, hogy legyen önző - egyszer az életben gondoljon önmagára. Pratt szerint Durantnek ez egyáltalán nem volt könnyű feladat, mert nagyon nem ilyen a személyisége, de úgy gondolja, hogy a felnőttéválás útján néha muszáj az embernek önzőnek lennie, olyan döntéseket hoznia, amelyek neki és és későbbi családjának megfelelőek.

A Boston Celticsnél úgy érezték, elég jó esélyeik voltak KD leigazolására. Egyik tulajdonosuk, Wyc Grousbeck a CSN New England munkatársának azt nyilatkozta, hogy tudja, hogy nagyon közel voltak a kiscsatár megszerzéséhez, de ez csak az ő véleménye. Nem próbál meg senkit meggyőzni semmiről, de úgy érezte, hogy az utolsó két kalapban maradó csapat között ott voltak ők is, még az Oklahoma City Thundernél is nagyobb esélyük volt arra, hogy náluk folytassa Durant.

A végére pedig a Houston Rockets egyik idei draftoltja maradt, Chinanu Onuaku, akit a 37. helyen választott ki a texasi együttes. A center egyik nagy gyengesége a büntetőzés, ezért a nyári ligában tegnap alulról dobott a vonalról. Az érdekesség az, hogy a Rockets épp az Atlanta Hawksszal játszott, a Houstonból Atlantába igazoló Dwight Howard pedig a közvetítőállásból kommentálhatta, ahogy egy másik fakezű játékos próbál valami újat. Howard nem volt elragadtatva a dologtól, igazából csak a meglepődést lehetett hallani rajta:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus