Hírmorzsák 2016-07-09 (22:00)

Úgy tűnik, hogy Pierce még folytatja pályafutását. Harden 118 millióért hosszabbított a Rockets-cel. Kevés esély van rá, hogy Stephenson visszatér a Pacershez. Bird szerint az Indiana elég jó ahhoz, hogy kelet első helyéért versenyben legyen. A Knicks tudta, hogy nincs esélyük Durantre. Jenningsre hatodik emberként számít a New York. Phil Jackson szerint van rizikó az igazolásaikban, de nagyot nyerhetnek velük. Curry szerint nem fognak 82-0-lal végezni csak azért, mert megszerezték Durantet. Sullinger 1 éves szerződést köthet a Celticsszel. Ainge szerint a Bostonnak shooterre és erős centerre van még szüksége. Wade saját elmondása szerint örökké Heat marad. Parsons szerint tökéletesen illik a Grizzlies játékába, Memphisbe is próbál majd szabadügynököket csábítani.

Bench Bolch (Los Angeles Times) értesülései szerint ugyan Paul Pierce hivatalosan még nem döntött, de egy hozzá közel álló személy úgy tudja, hogy a kiscsatár folytatja pályafutását a következő idényben is. A bostoni legenda tavaly 3 évre 10.6 millió dollárért írt alá Doc Riversékhez, de az már akkor sejthető volt, hogy nem fogja kitölteni a szerződés teljes hosszát - nagyon gyenge szezont futott, és ha folytatja is, jövő nyáron nagy valószínűséggel befejezi aktív játékospályafutását.

A nap híréről külön is beszámoltunk nemrég - James Harden 4 évre 118 millió dollárért hosszabbított a Houston Rockets-cel, részletek itt.

Korábban volt olyan pletyka, hogy az Indiana Pacers érdeklődik Lance Stephenson iránt, de a klub elnöke, Larry Bird azt nyilatkozta Conrad Brunnernek (1070 The Fan), hogy nagyon kicsi annak az esélye, hogy leigazolják egykori játékosukat. Stephenson korábban Indianában egyre jobb éveket futott, a liga egyik feltörekvő játékosa volt, de távozása után, az elmúlt két évben óriási zuhanásba kezdett, megbukott a Charlotte Hornetsnél és a Los Angeles Clippersnél is, mielőtt a Memphis Grizzliesnél elfogadható produkciót nyújtott volna.

Bird egyébként az új játékosokat bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerinte olyan állományt tudtak összerakni, amivel harcban lehetnek kelet első helyéért. Al Jefferson elmondása szerint jelenleg arra kell koncentrálnia, hogy teljesen rendbe jöjjön térdsérülését követően, de ha 100%-os lesz, akkor szerinte senki nem kételkedik abban, hogy mire is képes a pályán. Nate McMillan vezetőedző azt nyilatkozta, hogy szerinte annyira sokoldalú most az állományuk, hogy ezzel már játszhatnak olyan tempóban, amilyenben szeretnének. Gyors kosárlabdát akarnak alapból, erre képes is ez a keret, Jeffersonnal pedig felállt védelem ellen is hatékonyak tudnak lenni szerinte.

A New York Post információi szerint Willie Hernangomez szerződése a New York Knicksszel 4 évre nagyjából 5.6 millió dollárról szól - ő a tavalyi draft 2. körének 35. helyén kelt el.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy GM-jük, Steve Mills Stefan Bondynak (New York Post) elárulta, tudták, hogy nincs esélyük Kevin Durantre, mert a kiscsatár olyan csapathoz akar menni, ahol rögtön a következő idényben bajnoki címet tud nyerni, ebbe a kategóriába pedig ők nem esnek bele. Azért akartak vele meetinget, mert ha maradt volna az Oklahoma City Thundernél, akkor tudták, hogy jövőre ott lehettek volna az esélyesek között érte. Mills szerint ez csak arra a forgatókönyvre volt érvényes, ha maradt volna az OKC-nél - így, hogy átigazolt a Golden State Warriorshöz, úgy számolnak, hogy ott is fog maradni.

Megvolt az új játékosok bemutatása itt is. Joakim Noah azt mondta, hogy nagyon sokat jelent neki, hogy a Knicks játékosa lehet, és minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy a lehető legkülönlegesebben alakuljon az idényük. Phil Jackson elnök a szokásos "nagyon tetszik a keretünk"-ön kívül azt nyilatkozta, hogy idén úgy döntöttek, gyorsabban reagálnak a piacra - mint ismert, még június végén, a draft előtt megszerezték Derrick Rose-t a Chicago Bullstól csere útján. Courtney Lee elmondta, hogy szerinte jó irányba halad a Knicks, hiszen itt volt már Carmelo Anthony és Kristaps Porzingis is. Úgy gondolja, hogy New Yorkban előrébb léphet, nagyobb esélye lesz arra, hogy egyszer bajnoki címet nyerjen, ezért igazolt ide. Brandon Jennings elárulta, hogy csere lesz - Jacksonnal arról beszéltek, hogy a Legjobb Hatodik Ember díját kellene megnyernie, ilyen teljesítményre számít tőle a szakvezető. Jackson elmondta, hogy tudja, hogy van rizikó az igazolásaikban, de úgy érzi, nagyot fognak szakítani velük.

Ha már szóba került a Golden State és Durant, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Steph Curry azért figyelmeztette a szurkolóikat. Az irányító Marcus Thompsonnak (Bay Area News Group) elmondta, hogy csak azért, mert megszerezték KD-t és olyan keretük van, amilyen, - amit egyébként a liga egyik legjobbjának írt le -, még nem fognak mindenki ellen kiütéses győzelmet aratni. Nagy munka áll előttük, és jól kell játszaniuk, mert semmit nem fognak könnyen kapni innentől. Nem fognak 82-0-lal végezni, mert mindenki a lehető legjobbját akarja majd ellenük nyújtani, komoly kihívásokkal kell szembenézniük. Azt is hozzátette Curry, hogy csak a gyűrű elfogadható számukra, minden más csalódás - ugyanezzel a mentalitással léptek pályára tavaly is, hozzászokták ehhez a nyomáshoz, de jobban felkészültek már, emiatt jobbak is lesznek szerinte.

Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Boston Celticsnél elképzelhető, hogy Jared Sullinger egyéves szerződést köt. Jelenleg korlátozott szabadügynök az erőcsatár, a QO-t elfogadhatja, így jövőre oda igazol, ahova akar, de Mannix szerint nincs túl nagy érdeklődés iránta.

A Boston GM-je, Danny Ainge Brian Robbnak (Boston.com) azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem fejezték még be a keret alakítását, a terveik ugyanazok, mint eddig. Ha nem kapja meg valaki, amit akar, akkor tovább kell harcolni - sokan szerették volna megszerezni Durantet, és nem kapta meg mindenki, csak egy csapat. Ainge nem tért ki pontos nevekre azzal kapcsolatban, hogy kikre akar rámenni, de azt elárulta, hogy több shooterre lenne szükségük. Van több sokoldalú játékosuk is, aki képes négyes és ötös poszton is játszani, de egy erősebb center még elférne náluk. Ezt érzi a két legnagyobb hiánynak, és talán még egy emberre szükségük lenne, akinél jó helyen van a labda, és aki képes helyzeteket kialakítani.

A Chicago Bulls új dobóhátvédje, Dwyane Wade a fiataloknak tart tábort Dél-Florididában, ezen az eseményen válaszolt a riporterek kérdésére. Kérdezték tőle, hogy milyen lesz nem a Miami Heatben játszani, amire annyit mondott, hogy próbálja feldolgozni ezt, de nem lesz egyszerű. Nehéz döntést kellett hoznia - félt attól, hogy új csapathoz menjen -, és bárcsak lett volna még egy hónapja átgondolni mindezt. Mérges volt amiatt, ahogyan a dolgok zajlottak, de azt is hozzátette, hogy bár sok minden elhangzik vele és Pat Riley-val kapcsolatban a médiában, még mindig imádja a Heat elnökét, de a liga üzleti része rengeteg komplikációt okoz. Elmondása szerint örökké Heat marad - karrierje utolsó éveiben saját álmait akarja megvalósítani, de őrültség lenne tőle, ha végleg elhagyná Miamit.

Pénteken megvolt a Memphis Grizzliesnél Chandler Parsons bemutatása is. A kiscsatár azt mondta, hogy nagy dolog számára, hogy ő az első nagy nevű szabadügynök, aki a Grizzliest választja, és szeretne trendet teremteni ezzel. Megpróbál a tőle telhető legjobb játékos lenni, de jövő nyáron a GM-mel, Chris Wallace-szal fog együtt dolgozni, hogy még több tehetséges játékos igazoljon a Memphishez. Wallace szerint Parsons az a perimétersztár, akit már régóta keresnek, és még éreznek benne fejlődési lehetőséget is. A játékos elmondta, hogy nagyon bízik új csapata edzői stábjában. A kerettel kapcsolatban azt mondta, hogy nagy dolgokat vittek véghez az elmúlt években, ennek akart a részese lenni ő is. Úgy érzi, hogy az ő játékstílusa tökéletesen illeszkedik a csapatéhoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus