Hírmorzsák 2016-07-10 (10:45)

Bird sosem igazolt volna a Los Angeles Lakershez Magic Johnson mellé. A Thunder játékosainak azzal volt leginkább gondja, hogy Durant és Draymond Green az egész szezonban tartották a kapcsolatot. A Hawks a Suns mellett a Nuggets-cel, a Raptorsszal és a Rockets-cel is tárgyalt Millsapről. Troy Daniels 3 évre 10 millió dollárért a Grizzliesnél. Még mindig nincs meg Tyronn Lue új szerződése. Dario Saric maga mondta el, hogy elkezdi NBA-karrierjét a most következő idényben. Dudley szerint nem csak azért kapja a fizetését, amit a pályán hozzátesz a csapathoz.

Kevin Durant átigazolása még mindig téma, legutóbb Larry Birdöt kérdezték az esetről. Az Indiana Pacers elnöke és a Boston Celtics legendája a Sirius XM NBA Radióban azt mondta, hogy ő anno el sem tudta volna képzelni, hogy mondjuk a Los Angeles Lakershez igazol Magic Johnson mellé. Ő inkább megpróbálta legyőzni ellenfelét, de a mai játékosok mások, és sok mindenben át is érzi a helyzetüket. A szabályokba sem ütközik Durant lépése, szóval azt tesz, amit akar. A ligában egyébként 1988 óta van szabadügynökpiac, és bár ennek kiharcolásában Bird nagy szerepet játszott, elmondása szerint sosem hagyta volna el a Celticset - azért sem, mert nagyszerű csapattársai voltak, semmi értelme nem lett volna.

Az Oklahoma City Thunder több játékosának nem is Durant döntésével volt gondja Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint, hanem azzal, hogy a kiscsatár jó kapcsolatot ápolt az egész szezon folyamán Draymond Greennel. Wojnarowski úgy tudja, hogy Russell Westbrookot és több más Thunder-játékost is zavart az, hogy Green és Durant az idény során végig tartották a kapcsolatot. A rájátszásban, az egymás elleni sorozat közben többekben felmerült, hogy Green kétszer is ágyékon rúgta Steven Adamst, próbálják legyőzni a címvédőt, erre Durant az ellenféllel lóg, és nem értették, hogy ez mégis mi. Durant egyébként a bemutatásánál elmondta, hogy Westbrook természetesen nem örült, de tiszteletben tartotta azt a döntését, hogy a Golden State-et választotta.

Még egy kis "múltidéző": Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Houston Rockets-cel és a Toronto Raptorsszal is tárgyalt az Atlanta Hawks Paul Millsapről - mint ismert, próbálták maradásra bírni Al Horfordot, és ha őket választja a center, akkor Millsapet cserélték volna. Horford végül a Boston Celticshez írt alá, így Millsap cseréje okafogyottá vált, a Houston Rockets pedig Ryan Andersonnal vigasztalódott. Korábban volt róla szó, hogy a Phoenix Suns is szóba került Milsappel kapcsolatban, Lowe forrásai szerint pedig a Denver Nuggets is ajánlatot tett az erőcsatárért - több játékos és pick szerepelt a csomagjukban, többek között Kenneth Faried is.

Egy megállapodás volt a hajnal folyamán: a Memphis Grizzlies javított a külső dobásain, a triplaspecialista Troy Danielst 3 évre 10 millió dollárért szerződtette a klub. Technikailag csere történt, sign-and-trade keretein belül kerül majd a dobóhátvéd a Charlotte Hornetstől a Memphishez - a Grizzliesnek nem kell a sapka alatti csapatok kivételét felhasználnia a játékos megszerzéséhez, a Hornetsnél pedig keletkezik majd egy Daniels kezdőfizetésével megegyező TPE, amit egy naptári évig felhasználhatnak majd egy cserére.

A Cleveland Cavaliersnél egyelőre továbbra sincs meg Tyronn Lue szerződéshosszabbítása - a vezetőedzőnek van még egy idényre kontraktusa, de Mike Longabardin és Larry Drew-n kívül a segédedzők közül senkinek nincs, az ő sorsuk kérdőjeles jelenleg. Az eredeti tervek szerint a nyári liga előtt meg akartak állapodni a felek, de Lue azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer), hogy nem aggódik a dolog miatt, mert végül úgyis egyezségre fognak jutni, ezt a részt ráhagyja az ügynökére és a csapatra. Lue-t egyébként biztosították, hogy minden segédedzője maradni fog a klubnál.

Bár tegnapelőtt olyan hírek jöttek ki, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Dario Saric megkezdi NBA-karrierjét a most következő idényben, az olimpiai selejtezőtorna sikeres megvívása után a horvát válogatott játékos maga mondta el, hogy most hazatér, utána pedig csatlakozik a Philadelphia Sixershez - anyagi lehetőségek és Ben Simmons ide vagy oda, Saric betartja ígéretét.

A Phoenix Sunshoz visszatérő Jared Dudley Paul Coróval (Arizona Republic) beszélgetett - a játékos 3 évre 30 millió dollárért szerződött az arizonaiakhoz. Dudley elmondása szerint évek óta szeretett volna visszatérni az együtteshez - egyébként a Brooklyn Nets és a Utah Jazz ajánlatát utasította vissza a Phoenix miatt. Saját bevallása szerint lehet nála jobb négyeseket találni, akár All-Starjai is lehetnek egy gárdának, de akkor is szükség van olyan emberekre, mint ő, akik összefogják a társaságot. Dudley szerint nemcsak arra kapta a szerződését, amit a pályán csinál, hanem arra, amit az öltözőben, az edzőteremben - segítenie kell a fiataloknak, hogy minél profibb hozzáállásuk legyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus