Hírmorzsák 2016-07-10 (21:00)

Wayne Ellington (2 év, 12+ millió) és James Johnson (1 év, 4 millió) is aláírtak a Heathez, Haslem is közel a megegyezéshez a csapattal. Úgy tűnik, hogy Tyler Johnsont megtartja a Miami. Meyers Leonard marad a Portlandnél (4 év, 41 millió). A Pelicans hosszabbított Tim Frazierrel (2 év, 4.1 millió). Andrew Harrison szerződést kapott a Grizzliestől (3 év, 3 millió). Sullinger QO-ját visszavonja a Celtics.

 

Több szerződésről számoltak be a mai napon, a főszerepet pedig a Miami Heat játszotta.

A floridaiak egyrészt Wayne Ellingtonnal kötöttek megállapodást 2 évre több mint 12 millió dollárért. A dobóhátvéd az előző idényben 7.7 pontot, 2.3 pattanót és 1.1 gólpasszt átlagolt, karrierje során 37.6%-os tripladobó volt, de az előző szezonban csak 35.8%-kal célzott kintről. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Miami megegyezett James Johnsonnal is, neki egy évre 4 millió dollárt adtak Pat Riley-ék - Dwyane Wade távozása után rá, Ellingtonra és Derrick Williamsre nagyjából 15 milliót költenek a most következő idényben.

Ugyancsak a Heathez tartozik, hogy Tim Reynolds (Associated Press) információi szerint Udonis Haslemmel már az utolsó simításokat végzik a magasember új szerződésén - ő a 14. idényét kezdi majd meg a floridaiaknál.

Stein úgy tudja, hogy liga szerte egyre több vezető gondolja úgy, hogy a Miami megtartja Tyler Johnsont, meccselni fogják a Brooklyn Nets által elétett 4 éves, 50 millió dolláros szerződést. Johnson fizetése érdekes lesz, ha marad a Heatnél, mert a 3-4. évben 18-19 millió dollárt fog zsebre tenni.

Még egy nagyobb megegyezés volt: Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy a Portland TrailBlazers 4 évre 41 millió dollárért hosszabbított Meyers Leonarddel.

A New Orleans Pelicans E'Twaun Moore után újabb cserehátvédet igazolt: Tim Frazierrel 2 évre 4.1 millió dollárért szerződtek. Az irányító az előző évet még a Portland TrailBlazersnél kezdte, ők februárban tették ki a keretükből, ezt követően csatlakozott a Pelicanshez, méghozzá nem is rosszul: 16 meccsen 13.1 pontot, 7.5 gólpasszt és 4.4 pattanót hozott, 41.9%-os triplával. Hozzá kell tenni ehhez a mutatóhoz, hogy kintről nem sokat vállalkozott, de szépen használta ki a New Orleans sok sérülését és 29.3 perces meccsenkénti játékidejét.

Wojnarowski forrásai szerint a Memphis Grizzlies 3 évre 3 millió dollárt adott Andrew Harrisonnak. A hátvédet tavaly a 44. helyen draftolta technikailag a Phoenix Suns, de még a draft napján átkerült a Memphishez Jon Leuerért cserébe.

Kevin O'Connor (SB Nation) értesülései szerint a Boston Celtics úgy döntött, hogy Jared Sullinger 4.4 millió dolláros QO-ját visszavonják, így nem korlátozott szabadügynök, hanem oda igazol, ahova akar.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus