Hírmorzsák 2016-07-11 (10:30)

Stephen Jackson a Warriors edzőtáborában? Crabbe (4 év, 75 millió) szerződését a Blazers, Tyler Johnsonét (4 év, 50 millió) pedig a Heat meccselte, mindketten maradnak előző csapataiknál. A Miami megegyezett Haslemmel (1 év, 4 millió), Willie Reeddel (2 év), és csere útján megszerezték Luke Babbittet. Greivis Vasquez a Netsnél folytatja (1 év), a Brooklyn Dion Waitersen is gondolkodik. Jarrett Jack a Hawkshoz szerződött (1 év, vet.min). Marjanovicot (3 év, 21 millió) elengedte a Spurs. A Pacers Aaron Brooksszal tárgyal. Deyonta Davis rekordszerződést kötött a Memphisszel (3 év, 4 millió).

A mai morzsát a bulvárral kezdjük. Megvan a legújabb "játszani akarok a Golden State Warriorsnél"-veterán: Stephen Jackson tegnap este Rachel Nicholsnak (ESPN) elárulta, hogy az oaklandiek meghívták az edzőtáborba, úgyhogy elképzelhető, hogy visszatér még játékosként a pályára. Ezzel csak az a gond, hogy a CSN Bay Area értesülései szerint a Warriors erről semmit nem tud, a gárda szerint senki nem hívta meg Jacksont az edzőtáborukba - aztán hogy mi az igazság, az kiderül szeptemberben.

Tegnap este a Brooklyn Nets némileg fellélegezhetett, ugyanis mindkét általuk RFA-nak tett ajánlatot meccselték csapataik.

A Portland TrailBlazers kezdte a sort, akik megtartották Allen Crabbe-et 4 évre 75 millió dollárért. Lényegében 18.75 milliót kap majd évente a fiatal, előző idényben sokat javuló dobóhátvéd, de rengeteget kell még fejlődnie, hogy akár csak az új sapkával is érjen ennyit - az előző idényben 10.3 pontot átlagolt 39.3%-os triplamutatóval. Kavarja a dolgokat, hogy a negyedik éve játékosopciós, bónuszokkal együtt 83 millió dollárt is kitehet a szerződés összértéke, és van benne egy trade kicker is, tehát ha cserélik, még több lesz a bére.

A második meccselő a Miami Heat volt, ők a tegnap esti híreknek megfelelően cselekedtek, tartották Tyler Johnson 4 éves, 50 millió dolláros szerződését. Mivel rá vonatkozott az Arenas-szabály, ezért érdekes felbontásban lesz a fizetése - bizonyítania neki is bőven kell majd, ugyanis 2018/19-ben 18 milliót, egy évre rá pedig 19 millió dollárt fog keresni, márpedig első két évében összesen 68 találkozón lépett pályára, a szezon utolsó három hónapját például egy vállsérülés miatt kellett kihagynia.

A Heat még hármat lépett. Egyrészt Ethan J. Skolnick (Miami Herald) forrásai szerint megegyeztek Udonis Haslemmel, a veterán klublegenda 1 évre 4 millió dollárt kap az együttestől azért, hogy 14. idényét is a floridaiaknál kezdje.  Másrészt 2 éves szerződést kötöttek Willie Reeddel - a magasember az előző idényben a Brooklynnál 39 meccsen szerepelt, ott 4.7 pontot és 3.1 pattanót átlagolt mindössze 10.9 perc alatt. Harmadrészt pedig cseréltek a New Orleans Pelicansszel, megszerezték Luke Babbittet a Pels saját 2018-as második köröséért és készpénzért cserébe. A kiscsatár az előző idényben 47 mérkőzésen 7.0 pontot és 3.1 pattanót átlagolt 40.2%-os triplával.

A Nets gyorsan lépett is Crabbe és Johnson "elvesztése" után: Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint megállapodtak Greivis Vasquezzel egy egyéves kontraktusban - a venezuelai hátvéd jobb bokáját nemrég műtötték, a Netsnél valószínűleg lesz bőven ideje formába lendülni és "eladni magát". Szintén Wojnarowski jelentette, hogy a Brooklyn azon is gondolkodik, hogy Dion Waitersnek ajánlatot tegyen. A dobóhátvéd az Oklahoma City Thunder korlátozott szabadügynöke - tehát a Thunder ugyanúgy meccselhet esetében, mint Crabbe-nél a Blazers vagy Johnsonnál a Heat -, de egyelőre nem döntötték el Sean Marksék, hogy rámozduljanak-e vagy sem.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy az épp a Netstől kivásárolt Jarrett Jack egy évre a veterán minimumért az Atlanta Hawkshoz szerződött. Jacknek ACL-szakadása volt az előző idény közepén, úgyhogy nem tudni, hogy milyen teljesítményre lesz képes, de Malcolm Delaney-val együtt már képesek lehetnek ellátni a csereegyes szerepkörét Dennis Schröder mögött.

Ha már RFA-król volt szó legelőször, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a San Antonio Spurs nem meccselte a Detroit Pistons Boban Marjanovicnak adott 3 éves, 21 millió dolláros ajánlatát, így a szerb az autóvárosiaknál folytatja pályafutását.

A Memphis Grizzlies megegyezett 31. helyen kiválasztott újoncával, Deyonta Davisszel, aki 3 évre 4 millió dollárt kap az együttestől. Ez a szerződés all-time rekordnak számít az amerikai születésű második körös draftoltak között. Davis a több pénz mellett kipipálhatta az Arenas-szabályt is, ami azokra a korlátozott szabadügynökökre vonatkozik, akik 1 vagy 2 éve vannak csak a ligában. Így nincs megkötve, hogy második szerződésével mennyit kereshet majd, ha bizonyít, a Memphisnek pedig meg lesznek rá a teljes Bird-jogai. Davis éves bére egyébként meghaladja a 16. helyen választottét - az első körben a kollektív szerződés szerint lefixált fizetések vannak.

A már említett Charania értesülései szerint az Indiana Pacers előrehaladott tárgyalásokat folytat Aaron Brooksszal, az irányító valószínűleg Nate McMillanéknél folytatja pályafutását, és elvileg 1 éves szerződést kötnek vele.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus