Hírmorzsák 2016-07-11 (21:30)

Duncan hivatalosan is visszavonult, többen is búcsúztak tőle, például a Spurs (videó). Sullinger a Raptorsnál (1 év, 6 millió). Vasquez 5 milliót kap a Netstől, a Brooklyn érdeklődik Anthony Bennett iránt is. A Toronto argentin csapatot lát vendégül az előszezonban. Draymond Greent letartóztatták egy pofon miatt. Wall Durant döntéséről beszélt, illetve arról, hogy még egy embert szeretne a Wizardshoz. Harden szerint csak egy labda lesz a pályán, ezt meg kell még oldania a Warriorsnek. Mindent megtett a Sixers Okafor elcseréléséért, a center állítólag frusztrált emiatt, de twitteren tagad. Colangelo Sergio Rodriguezről beszélt.

A nap legfontosabb eseményéről külön is beszámoltunk - minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, Tim Duncan bejelentette visszavonulását. Gyakorlatilag kivétel nélkül búcsúzott tőle az egész kosárlabdavilág és azok is, akiknek nincsen közvetlen kapcsolatuk a játékkal - volt Spurs-játékosok közül többen is elmondták, hogy minden idők legjobb csapattársa volt Duncan, de a "legenda" szó és a köszönetnyilvánítás volt a minimum Kobe Bryanttől, Dirk Nowitzkitől, Marc Gasoltól, Manu Ginobilitől és még sok mindenki mástól. 

Volt egy igazolás is a mai napon: a Toronto Raptors egy évre szerződtette Jared Sullingert - Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy nagyjából 6 millió dollár környékén fog keresni az erőcsatár, akinek a napokban vonta vissza QO-ját a Boston Celtics, ezért oda mehetett, ahova akart. Reggel volt már róla szó, hogy Greivis Vasquez megegyezett a Brooklyn Nets-cel - ő egy évre 5 millió dollárt kap. Az is a Netshez tartozik, hogy Michael Scotto (Sheridan Hoops) értesülései szerint kölcsönös érdeklődés van a csapat és Anthony Bennett között - az egykori 1/1-es a kanadai válogatottal a hétvégén csúszott le az olimpiai részvételről.

A Raptorshoz visszatérve: a Toronto lesz az első csapat október 14-én, amely argentin csapattal játszik az előszezonban, az Air Canada Centre-ben a San Lorenzo de Almagro gárdáját látják majd vendégül.

A Golden State Warriors erőcsatárát, Draymond Greent letartóztatták East Lansingben, Michigan államban testi sértés gyanújával. Evan Sernoffsky (San Francisco Chronicle) forrásai szerint Greent elkezdte cukkolni egy férfi egy nightclubban, ekkor adott az illetőnek egy taslit a kosaras - 200 dolláros óvadék fejében pár órával később elengedték.

A Washington Wizards irányítója, John Wall Kevin Durant átigazolásáról beszélt Scott Allennek (Washington Post). A fővárosiak játékmestere elmondta, hogy teljesen más korban élünk, mint Steve Smith és a többi old-school arc - ők egy csapatban töltötték majdnem teljes karrierjüket, de a jelenlegi NBA erről szól, amit az idei nyár alatt láthattunk. Mindenki bajnoki címet akar szerezni, és minél jobb esélyeket akar magának teremteni. Durant meghozta döntését, amitől úgy érezte, hogy boldog lesz - szerinte sok ember ezt nem tartja tiszteletben, de azért játszanak a kosarasok, hogy jól érezzék magukat, nem azért, hogy szomorúak és frusztráltak legyenek. Ha ő ezzel boldog, akkor ezt kell tiszteletben tartani. LeBron James is megcsinálta ugyanezt, és lehet, hogy Durant így jön majd rá, hogyan nyerhet bajnoki címeket, aztán eligazolhat, ahova akar, hogy megcsinálja ezt más csapattal is, ha akarja. Wall szerint jót tesz a kosárlabdának, érdekes lesz látni, hogyan illenek majd egymás mellé ezek a játékosok a Warriorsnél.

Wall arról is beszélt, hogy szerinte szereztek ők is több értekes játékost. Úgy érzi, hogy talán még egy emberre szükségük lenne, de ha nem tudják leigazolni azt az embert, akkor is minden tőlük telhetőt meg fognak tenni a pályán. Az irányító még egy periméterjátékost, leginkább 2-3-4-es poszton bevethető embert szeretne a Wizardsnál látni, mert szerinte a keleti konferenciában 3 vagy 4 kiscsatárt kell tartani LeBron James miatt. Megállítani nem tudják a Cleveland Cavaliers sztárját, de meg kell próbálni minél jobban lelassítani, kifárasztani, a faultgondok miatt pedig több embert kell rajta forgatni. Szerinte mást nem nagyon lehet James ellen tenni.

A Houston Rocketsnél tisztelik a Golden State-et, de elájulva nincsenek az új kerettől. James Harden AJ Neuharth-Keusch-nak (USA Today) elmondta, hogy persze nagyon jó csapat a Warriors, de csak egy labda lesz a pályán, ezt meg kell oldaniuk. A Rockets tulajdonosa, Les Alexander azt is hozzátette, hogy ellenük majd ki kell találniuk a védekezést is.

Tom Moore (Bucks County Courier Times) információi szerint a Philadelphia Sixers gyakorlatilag minden követ megmozgatott azért, hogy el tudják cserélni Jahlil Okafort, és Moore azt is hozzátette, hogy a center és a képviselői finoman szólva sincsenek elragadtatva ettől. Okafor twitteren reagált a dolgokra: az egyik pillanatban még azt írják, hogy azért ideges, mert a Phillynél kell játszania, a következő pillanatban meg azt, hogy azért frusztrált, mert el akarják cserélni a csapattól - nem tudja, hogy most akkor melyik igaz. A center szerint az újságírók unatkoznak, a kitalált sztorijaik mellé pedig odateszik, hogy "források szerint", és ezzel már alapot is szolgáltatnak a saját kitalációknak. Az egyik tweet végén Okafor megkérte a média munkatársait, hogy fejezzék ezt be. Elmondása szerint nagyon jó helyen van most, nagy szezon előtt állnak, és várja már az idényt.

A Sixers GM-je, Bryan Colangelo az egyik új játékosukról, Sergio Rodriguezről beszélt a nyári ligás meccsük alatt. A szakvezető szerint Rodriguez nagyon okos irányító, kiválóan játssza az elzárás-leválást, így sokat fog segíteni a magasembereiknek. Tapasztalt is a spanyol, jól is dob kintről is - egyelőre még nem írtak vele alá, néhány finomítást még eszközölni kell Rodriguez szerződésén, de jelenleg is ezen dolgoznak.

A végére pedig a San Antonio Spurs búcsúvideója maradt Tim Duncanről:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus