Hírmorzsák 2016-07-12 (11:45)

Horfordnak nehéz döntés volt elhagynia a Hawkst, de a Celticset érezte a legjobb fitnek. LeBron szerint Duncan minden idők legjobb erőcsatára, Kerr szerint Duncan center, de mindenképpen minden idők 10 legjobb játékosa közé tartozik. Cuban szerint Harrison Barnes húzóember lesz náluk. Jennings szerint a Knicks top5-ös keleti csapat. Lin nem akarja megismételni a Linsanityt Brooklynban. George Hill azt hitte, a Pacersből fog visszavonulni. Teague szerint működhetett volna a Schröderrel alkotott párosa, de egy álma vált valóra azzal, hogy az Indiana játékosa lett. Humphries marad a Hawksnál (1 év, 4 millió). Delaney az Atlantától 2, Georges Niang a Pacerstől 3 évre kap 2.5 millió dollárt. Noah szerint be kellene tiltani Amerikában a fegyvervásárlást. 

Nem sok szerződést maradt már hátra, a legnagyobb hajnali üzlet az Atlanta Hawks nevéhez köthető, akik Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Kris Humphriest igazolták vissza 1 évre 4 millió dollárért. Az erőcsatár tavaly márciusban írt alá Atlantába, miután a Phoenix Suns a Markieff Morris-cserében megszerezte, de ki is tette keretéből. Ugyancsak a Hawkshoz tartozik, hogy Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) úgy tudja, Malcolm Delaney 2 évre 2.5 millió dollárért érkezett a csapathoz a Lokomotiv Kubanytól - ő az Euroligában és az európai bajnokságokban hatalmas sztár volt, itt az ACL-szakadásából felépülő Jarrett Jackkel segíthetnek Dennis Schrödernek megoldani az 1-es posztot.

Az Indiana Pacers idei második körös draftoltja, Georges Niang ugyanennyit fog keresni, de a következő 3 idényben - 2.5 millió dollárért szerződést kötött a klubbal.

Ha már a Hawks és a Pacers került szóba, akkor itt térjünk ki két játékosra, akiket ebből a két csapatból cseréltek el nemrég. Az Indianából a Utah Jazzhez kerülő George Hill Scott Agnessnek (Vigilant Sports) azt nyilatkozta, hogy szinte a semmiből jött neki az, hogy elcserélték, mert úgy gondolta, hogy a Pacerstől fog visszavonulni. Nagyon meglepődött, de tudja, hogy az NBA egy üzlet is egyben, bármi megtörténhet, úgyhogy nem mérges. Most nagyon jó helyzetbe került, mert olyan együttesnél van, ahol úgy érzi, szükség van rá.

A Hill helyére Atlantából érkező Jeff Teague Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) elárulta, hogy tudta, hogy jön számára a vég a Hawksnál - tudta, hogy más irányba indul a csapat, nem vele terveznek, de el is fogadta már ezt. Úgy érezte, hogy tudnának egymás mellett is játszani Schröderrel, dinamikus duót alkothatnának, akik hatékonyan tudnak betörni és dobni is, de végül egy háborúvá alakult az egész, csak az volt a lényeg, hogy ki játszik jobban kettejük közül. Az indianapolisi származású játékmester elmondta, hogy mindig is szeretett volna a Pacersben játszani - most nagy lehetőséget kapott, mindent belead ebben az idényben, aztán reményei szerint hosszútávon is az együttes játékosa maradhat. Szeretné az egész karrierjét a Pacersnél tölteni, szerinte Indiana a legjobb kosarasváros - évekig a csapat szurkolója volt, most pedig egy álma vált valóra.

A szintén a Hawkstól távozó Al Horford a már említett Chris Vivlamore-nak elárulta, hogy egyáltalán nem volt könnyű döntés elhagynia Atlantát, de úgy érezte, hogy a Boston Celtics a legjobb fit számára - a játékosaik és a tehetséges fiatalok, a lehetőségeik miatt úgy érezte, Danny Ainge-ékban nagyobb a potenciál. A Hawksnál több sikeres évet is zártak, és remélte, hogy meg tud egyezni a csapattal, de mikor rájött, hogy ez nem fog összejönni, akkor kezdett el körbenézni, hogy hol van a legtöbb esélye bajnoki címet szerezni. Három-négy csapat került szóba, de nagyon jól sikerült a meetingje a Bostonnal - ott volt a beszélgetésen Ainge, Brad Stevens vezetőedző, két tulajdonos és 3-4 játékos is, úgy tűnt Horfordnak, hogy nagyon egységes franchise a Celtics. Abban nem volt biztos, milyen irányba indul, ha elhagyja Atlantát, de azt tudta, hogy ehhez valami különleges dolgot kell felmutatni, ezt pedig a Boston megtette.

A jelenlegi liga két legnagyobb játékosa, Steph Curry és LeBron James is búcsúztak Tim Duncantől twitteren - mint ismert, a San Antonio Spurs legendája tegnap jelentette be hivatalosan is, hogy visszavonul. A Cavs sztárja többek között minden idők legjobb erőcsatárának nevezte a San Antonio Spurs legendáját. Duncan egykori csapattársa, a Golden State Warriors jelenlegi vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta Tim MacMahonnak (ESPN), hogy ez a bejelentés tipikus Duncan volt így sajtótájékoztató nélkül - szerénység, alázatosság, ezek voltak mindig is jellemzőek a magasemberre, aki nagyszerű csapattárs volt, élvezet volt vele együtt játszani. Kerr szerint Duncan center, és csak azért mondják sokan erőcsatárnak, mert David Robinson mellett kezdte pályafutását. Ettől függetlenül úgy érzi, hogy minden idők 10 legjobb játékosa közé tartozik Duncan - az ő visszavonulásával egyébként Kevin Garnett maradt az egyetlen játékos, aki most is a ligában kosarazik, és 1998 előtt draftolták.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban is Tim MacMahonnal beszélgetett, ő Harrison Barnesról osztotta meg gondolatait. Cuban szerint a Golden State-től szerződtetett kiscsatár játékából sokkal több mindent láthatunk majd a Mavsnél, mint az eddigiek során - sokkal többre képes Barnes, mint amire eddig kérték, és arra számítanak, hogy ez majd előjön belőle. Talán nem az első évben, de szépen fokozatosan fel fog nőni a vezérszerephez - olyan játékos lesz, akihez lehet fordulni fontos meccsek végjátékában, vagy ha szorul a hurok. A tulaj úgy gondolja, hogy csak azért, mert valaki nem tett meg eddig valamit, az nem jelenti azt, hogy nem is képes rá.

Arról volt már szó korábban, hogy a New York Knicks új irányítója, Brandon Jennings csere lesz, hiszen Phil Jackson elnökkel arról beszélgettek, hogy a Legjobb Hatodik Ember díját bezsebelhetné a hátvéd. Jennings azt is elmondta Ian Begley-nek (ESPN), hogy szerinte bárkivel felveszik a harcot a keleti konferenciában. Úgy érzi, hogy a Chicago Bulls erősödött, a Cleveland Cavaliers pedig továbbra is a Cleveland Cavaliers, de nem nagyon látja az okát annak, hogy miért ne lehetnének ott a Top5-ben. Tehetséges játékosaik vannak, az a lényeg, hogy egészségesek tudjanak maradni.

A Brooklyn Nets új egyese, Jeremy Lin a NetsDaily.com munkatársának azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem akarja a Linsanityt megismételni, teljesen túllépett már azon a New York-i időszakon. Saját elmondása szerint az idény közben semmit nem olvas, se tweeteket, se újságcikkeket, se azt, hogy ez vagy az a kommentátor mit mondott róla, úgyhogy az elvárások számára ugyanazok lesznek, mint korábban. A megfelelő módon akar játszani a Netsnél is, mert az elmúlt években is így tett, ennek eredményével pedig elégedett - most sem akar változtatni játékstílusán és hozzáállásán.

A végére pedig egy kicsit más. Mostanában Amerikában kezd elszabadulni a pokol, minden hétre jut egy nagyobb lövöldözés, amelyben nem kevesen halnak meg, a rendőrök ellen egyre nagyobb az ellenszenv, ez az állapot pedig kritikus pontjára érkezett. Carmelo Anthony a múlt héten instagramon fel is szólította a sportolókat, mert szerinte nekik kellene utat mutatniuk - Muhammad Alival, Bill Russell-lel példálózott, akik anno az élharcosai voltak az afro-amerikaiak elfogadtatásának. Most a New York Knicks új játékosa, Joakim Noah mondta el a New York Timesnak adott interjújában, hogy ha ő lenne az elnök, ő bizony illegálissá tenné a fegyvervásárlást. A francia center úgy érzi, hogy ez nem újkeletű probléma, és az az igazán szomorú, hogy gyerekek ölnek gyerekeket. Noah hozzátette, hogy változtatni kell a törvényeken, nem lehet figyelmen kívül hagyni a történteket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus