Hírmorzsák 2016-07-12 (21:45)

Duncant kitette keretéből a Spurs. Kidd szóban már elígérkezett San Antonióba 2003 nyarán, aztán megijedt - néha bánja, hogy nem volt Duncan csapattársa, pedig lehetősége volt rá. Scola Brooklynban (1 év), Vujacic hosszabbított a Knicksszel (1 év, vet.min). Jimmy Butlert nem cseréli a Bulls. A Philly úgy gondolja, hogy Ben Simmons, Saric és Embiid is esélyes az Év Újonca díjra. Gobert és a Jazz az olimpia után tárgyalnak tovább a hosszabbításról. A liga egyetlen javaslatot tett a Játékosok Szakszervezetének a sapka fokozatos növelésére.

A San Antonio Spurs kitette keretéből Tim Duncant - a legenda tegnap jelentette be visszavonulását, de korábban lehívta 5.6 millió dolláros játékosopcióját, így ki kellett tennie a csapatnak még hétfőn, hogy szerződése egy részét meg tudják spórolni.

Duncanhez tartozik, hogy Jason Kidd Ohm Youngmisuknak (ESPN) arról mesélt, hogy még mindig elgondolkodik azon, mi lett volna, ha 2003 nyarán a San Antoniót választja ahelyett, hogy 6 évre 103 millió dollárért hosszabbít a New Jersey Nets-cel. Kidd csak a Spursszel találkozott azon a nyáron, állítása szerint szóban el is ígérkezett a csapatnak a San Antonio-i látogatása alkalmával, de a hazafelé vezető repülőúton megijedt. Néha vannak még rémálmai ezzel kapcsolatban, mert talán nyerhetett volna 1-2 bajnoki címet a Spursszel, de szerencsére a Dallas Mavericksszel összejött ez is. Néha bánja ezt a döntését, mert szeretné tudni, hogy tudott volna-e nyerni a Spursnél is. Azt is elmondta Kidd, hogy 2001/02-ben nem érezte úgy, hogy elcsalták volna tőle az MVP címet Duncan javára, az is óriási megtiszteltetés volt számára, hogy a magasember mögött második lehetett. A legnagyobb csalódás az volt, hogy nem lett a csapattársa, amikor lehetősége volt rá.

Két szerződéskötés történt a mai napon. Egyrészt a Brooklyn Nets egy évre leszerződtette Luis Scolát - azt egyelőre nem tudni, hogy a veterán argentin erőcsatár mennyit fog keresni, mert a Brooklynnak bőven van helye a sapka alatt. Másrészt a New York Knicks hosszabbított Sasha Vujacic-csal - a szlovén hátvéd egy évre a veterán minimumot kapja.

Egyelőre nincs megegyezés a Utah Jazz és Rudy Gobert között, de ez nem akkora gond, hiszen a francia centerrel október végéig idő előtt megegyezhetnek a hosszabbításról - ha pedig ez nem történik meg, akkor jövő nyáron korlátozott szabadügynök lesz, még mindig meg lesz minden esélyük arra, hogy hosszútávra lekössék Gobert-t. Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) értesülései szerint szüneteltetik is most a tárgyalásokat egy ideig, az olimpia után beszélgetnek tovább Gobert új szerződéséről.

Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Chicago Bulls levette Jimmy Butlert az elérhető játékosok listájáról, tehát egyelőre biztosan nem cserélik a swingmant. Felmerült a Bullsnál, hogy újjáépítésbe kezdenek, de Rajon Rondo és Dwyane Wade leigazolás után ezeknek a terveknek ideiglenesen vége.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint a Philadelphia Sixersnél elég fényesen látják már a következő szezont is - a csapat úgy gondolja, hogy Ben Simmons, Joel Embiid és Dario Saric is esélyesek arra, hogy az Év Újonca díjat megnyerjék. A hírek szerint Embiid nagyszerű fizikai formában van.

A liga pénzügyeihez tartozik, hogy egyrészt az átlagfizetés 6-ról 8 millió dollárra nőtt - mivel a csapatok többet költöttek a vártnál, így a sapka a 107 milliós előrejelzésről 102 millióra csökkent a következő idényre vonatkozóan. Másrészt a már említett Zach Lowe jelentette, hogy a liga egyetlen javaslatot tett a fokozatos sapkaemelkedésre vonatkozóan a Játékosok Szakszervezetének, és megmondták, hogy vagy elfogadják ezt, vagy nem lesz másik ajánlat - a tulajdonosok nem akartak belemenni olyasmibe, amivel a játékosok nyerhetnek, például magasabb fizetések az újoncoknak vagy az előre meghatározotthoz képest magasabb MLE.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus