Hírmorzsák 2016-07-13 (20:45)

Több GM is úgy gondolja, hogy még a szezon előtt elcseréli a Thunder Westbrookot - a Boston a legesélyesebb rá. Colangelo kijelentette, hogy az Embiid, Okafor, Noel trióból valakit el kell cserélniük. Dwight Howardot bemutatták a Hawksnál - egy új kezdetként fogja fel ezt a lehetőséget a center. Cuban a hackelésre vonatkozó szabályok megváltoztatása ellen szavazott. Jeff Teague a szüleivel fog együtt élni. Draymond Green a Michigan State egyik amerikai focistáját ütötte meg. Jordan Hill a Timberwolvesnál (2 év, 8 millió). Maurice N'Dourt a Knicks (2 év), Paul Zipsert a Bulls igazolta le. A Heat tárgyal Beno Udrihhal. A Rockets és Chris Finch útjai elváltak egymástól.

Howard Beck (Bleacher Report) írt egy hosszabb cikket Russell Westbrookról. Az újságíró forrásai szerint senki nem tudja jelenleg, hogy mit fog csinálni jövő nyáron az Oklahoma City Thunder irányítója, de a rivális csapatok GM-jei úgy gondolják, hogy Westbrook nem marad jelenlegi csapatánál. Ha ez tényleg így van, akkor az egyébként ilyen helyzetekben mindig pro-aktív Sam Presti szempontjából az a logikus, ha még azelőtt lép, minthogy ez megtörténne - James Harden, Reggie Jackson és Serge Ibaka esetében is ez volt a helyzet. A Las Vegas-i nyári ligában az a hír járja, hogy nemhogy elcseréli a Thunder Westbrookot, de erre inkább előbb fog sor kerülni, mint utóbb - valószínűleg a szezon kezdete előtt, és a Boston Celtics a legvalószínűbb célállomás jelenleg.

Ha már csere, akkor itt lehet kitérni a Philadelphia Sixersre - elnökük, Bryan Colangelo a Sirius XM NBA Radióban elmondta, hogy a Joel Embiid, Jahlil Okafor, Nerlens Noel trióból előbb-utóbb az egyiknek mennie kell. Colangelo szerint ha valaki megnézi a keretet, akkor egyértelmű, hogy nem túl kiegyensúlyozott jelenleg az állományuk - 4-5-ös poszton több nagy tehetségük is van. Meg kell nézniük, ki mire képes, aztán majd eldöntik, kivel mi a céljuk - jelenleg is érdeklődik több csapat is az előbb említett trió egyes tagjai iránt, de mindenki megpróbálja lehúzni őket. Csak azért nem fognak cserélni, hogy elmondhassák, megtették ezt - akkor lépnek, ha valamelyik centerrel meg tudják oldani az állomány más hiányosságait. Mindannyiukat kedvelik, de a valóság az, hogy egyikőjüknek mennie kell valamikor - de csak akkor, amikor megkapják a megfelelő ajánlatot.

Az Atlanta Hawksnál bemutatták Dwight Howardot, aki elmondta, hogy az egyik kisebbségi tulajdonosnak, Grant Hillnek nagy szerepe volt a tárgyalások során és abban, hogy ő végül a Hawks játékosa lett. Érezte, hogy Hill, Wes Wilcox GM és Mike Budenholzer vezetőedző is hisznek benne, emiatt az ő önbizalma is nagyobb lett. Az idény végeztével kicsit maga alatt volt, de az Atlanta július elsején, rögtön a piac nyitása után megkereste, emiatt sikerült hamar összeszednie magát. Howard Marc Stein (ESPN) elmondta, hogy ez egy új kezdet számára - próbál változni a korábbiakhoz képest, és karrierje hátralévő részéből a lehető legtöbbet kihozni. Sokan kritizálták őt az utóbbi időben, hogy nem a legjobb csapattárs, de szerinte csak az a lényeg, hogy ezzel ne nagyon foglalkozzon az ember. Mindig törődött a csapattársaival, szerinte egyáltalán nem igaz, hogy "öltözői rák" lenne, vagy hogy "dívaként" viselkedne. A Rocketsnél töltött időszakában sok mindent megtanult - azt is, hogyan viselje el, hogy olyan dolgok hangzanak el róla, amiknek semmi köze nincs a valósághoz.

Három szerződéskötés történt ma. Egyrészt a New York Knicks megegyezett Maurice N'Dourral, aki két évre garantált kontraktust kapott Phil Jacksonéktól - ő a tavalyi nyári ligában 9.6 pontot, 4.8 pattanót és 2.0 blokkot átlagolt a Knicksnél, a szezont pedig a Real Madridnál húzta le, de 18 mérkőzésen mindössze 9.1 perces mutatója volt. A Chicago Bulls is megállapodott egy játékossal, ők az idei draft 48. helyén kiválasztott Paul Zipsernek adtak többéves szerződést, állítólag neki is kétéves garantált papírja van már - a kiscsatár 2013 óta a Bayern Münchenben kosarazott, az előző idényben pedig a német első osztály legjobb német fiatal játékosának választották. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint pedig a Minnesota Timberwolves 2 évre 8 millió dollárért szerződtette Jordan Hillt.

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a Miami Heat Beno Udrihhal tárgyal - a floridaiaknak már 15 részlegesen vagy teljesen garantált szerződése van. Udrih az előző szezonban játszott a Heatnél, de februárban kitették a keretből azért, hogy elkerüljék a luxusadót.

A Houston Rockets és Chris Finch útjai elváltak egymástól - a támadójátékért felelős segédedzőt liga szerte nagyon nagyra értékelik, a legtöbb szakíró szerint elég komoly verseny lesz azért, hogy melyik együttes szerezze meg.

Volt arról szó ma délelőtt, hogy a liga megváltoztatott három szabályt, hogy visszaszorítsák a Hack-a-Shaq-et. A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Tim MacMahonnak (ESPN) elárulta, ő bizony a változtatások ellen szavazott, mert úgy érzi, hogy a gyenge büntetőzőket segítik, márpedig az szerinte egyetlen vállalkozásban sem kifizetődő, ha valakinek a hozzá nem értését jutalmazzák.

A végére két érdekesség maradt. Egyrészt az Indiana Pacers új irányítója, Jeff Teague a 97.5 FM Radióban elmondta, hogy most a szüleivel fog együtt lakni - vett egy házat Indianában, aztán mikor hosszabbított az Atlantával, akkor úgy döntött, hogy ott akar élni, így az indianai házát az édesanyjának és az édesapjának adta. Most, hogy a Pacershez cserélték, eladta az atlantai házát, így pedig újra egy fedél alatt élhet a szülőkkel.

Másrészt pedig Draymond Green letartóztatásával kapcsolatban kiderült, hogy a Michigan State egyetem egyik amerikai focistájának adott egy pofont a Golden State Warriors erőcsatára. Jermaine Edmondson elmondása szerint ő és barátnője fizikai összetűzésbe keveredtek két emberrel, akik Greennel voltak egy nappal azelőtt, hogy megtörtént volna a letartóztatást érő balhé. Másnap ugyanazon a helyen összefutottak, számonkérte Greent, ezt követően kapta a pofont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus