Hírmorzsák 2016-07-14 (11:30)

Bogut választhatott, hogy a Dallashoz vagy a Houstonhoz cseréljék. Curry szerint Durant gyorsan be fog illeszkedni, de más csapatuk lesz, nem lesz egyszerű dolguk. A Warriors nem igazolja le Larry Sanderst. Tim Duncan búcsúzott - talán még tudta volna folytatni, de annyira már nem élvezte, nem érdekli, hogy az All-Time listákon pontosan hanyadik helyre rakják, köszönetet mondott mindenkinek, és beszélt a benne lévő versenyszellemről. Kevin Garnett még nem döntött a visszavonulásról, a Timberwolves nem is sürgeti. Saric pénteken ír alá a Sixershez. Joe Harris a Netsnél (2 év, 2 millió). Christian Wood a Hornetsnél (2 év), Terrence Jones (1 év) a Pelicansnél. Prigioni a Rocketsnél (2 év). Jonathan Gibson a Mavsnél (3 év), Stefan Jankovic a Heatnél. Melo, Paul, Wade és LeBron beszéde az erőszak ellen az ESPY's díjátadón (videó). Chinanu Onuakut nem érdekli, ki mit szól ahhoz, hogy alulról dobja a büntetőt.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint a Golden State Warriors választási lehetőséget adott Andrew Bogutnak, hogy a Dallas Maverickshez vagy a Houston Rocketshez cseréljék - mindkét texasi együttes ugyanazt a csomagot ajánlotta a centerért. A hírek szerint az ausztrál iránt érdeklődött a Philadelphia Sixers is (hogy minek, azt nem tudni), de az oaklandiek olyan csapathoz akarták cserélni, ahol reális esélye van a rájátszásba kerülésre.

A Warriors irányítója, Stephen Curry Hannah Stormmal (ESPN) beszélgetett. Az irányító azt mondta, hogy szerinte Kevin Durant gyorsan be fog illeszkedni, mert a kosár IQ-ja nagyon magas az egész csapatnak és önzetlenek is. A szerepeken kicsit alakítaniuk kell majd, de akkor megy igazán a játék nekik, ha élvezik a kosárlabdát, ha egymásra támaszkodnak, ha segítik a másikat, úgyhogy nem lesz ezzel gond, gyorsan át fognak állni. Máshogy fog kinézni a csapat, hiszen elvesztettek pár kulcsjátékost: Bogut, Leandro Barbosa, Harrison Barnes és Mo Speights is nagy szerepet játszott a sikereikben. Sok mindent feladtak, hogy KD-t leigazolhassák, és úgy érzi, nincs is garancia semmire ebben a ligában. Nem lesz egyszerű feladatuk, ennyi biztos.

Az is a Golden State-hez tartozik, hogy Ethan Sherwood Strauss (ESPN) jelentette: a Warriors nem fogja leigazolni Larry Sanderst. Az oaklandiek a hírek szerint elgondolkodtak a dolgon, hogy a nemrég ideiglenesen visszavonuló centert a védekezése miatt reaktiválják, de úgy döntöttek végül, hogy ezt nem húzzák meg.

Több szerződéskötés is történt ma hajnalban. Ha már említettük a Sixerst, akkor kezdjük velük: a Philly közölte az Anadolu Efesszel, hogy Dario Saric idén ősszel elkezdi NBA-karrierjét - a 2014-es draft 12. helyén kiválasztott horvát csillag kivásárlási ára nagyjából 1 millió euró, Jessica Camerato (CSN Philly) pedig úgy tudja, hogy holnap ír alá Saric új csapatához. Jonathan Gibsonnak kifizetődött a jó nyári liga, a Dallas ugyanis 3 éves szerződésben egyezett meg vele, amiben vannak garantált részek is - a hátvéd az előző pár idényben Kínában játszott. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Rockets két évre visszavitte a csapathoz Pablo Prigionit - a második év csapatopciós.

A Sixers nyári ligás csapatában kiválóan játszó Christian Wood kétéves kontraktust kötött a Charlotte Hornets-cel - a második év csapatopciós. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a New Orleans Pelicans egyéves megállapodást kötött Terrence Jones-szal. A Brooklyn Nets az év közben a Cleveland Cavalierstől az Orlando Magichez cserélt, onnan rögtön kitett Joe Harrisszel írt alá - Michael Scotto (Associated Press) értesülései szerint 2 évre 2 millió dollárt kap a dobóhátvéd. A Miami Heat Stefan Jankovicnak adott szerződést - egyelőre ismeretlen feltételekkel.

A San Antonio Spurs ikonja, Tim Duncan tegnap búcsúzott mindenkitől, a ViVid Streamingnek mesélt a legendás magasember. Elmondása szerint fantasztikus pályafutáson van túl, nem is gondolta volna, hogy ilyen lesz. Talán még tudta volna folytatni, de ha itt az idő, akkor itt az idő, márpedig úgy érezte, hogy most itt van. Már nem élvezte annyira ezt az egészet, emiatt úgy érezte, hogy vége van. Az nem érdekli, ki hanyadik helyre rangsorolja az All-Time listákon, mert a legjobbak között emlegetik, és már ez is nagy szó, sokkal több, mint amire karrierje elején számított. Dicsérte az edzőit, a várost. Elmondta, hogy sosem volt egy üvöltözős fajta, ő nem így segítette a csapattársait, de a versenyszellem mindig is nagy volt benne - akkora, hogy oda kellett figyelnie, hogy amikor a gyerekeivel van, akkor ezt kikapcsolja. Senkinek nem okoz sérülést, de ha elérhető a győzelem, ő keményebben küzd az ellenfelénél. Mindig mindenben a legjobb akart lenni, amit elkezdett.

Írt egy levelet is, amelyben azt ecsetelte röviden, hogy ha 19 éve megkéri valaki, hogy írja le, milyen lesz a profi karrierje, nem is álmodott volna még csak hasonlóról sem. Nagy dolgokat élt át, és bár természetesen a győzelmekre és a vereségekre is emlékszik, leginkább az emberek maradtak meg benne. A szurkolók, a személyzet és az edzők, akik miatt folyamatosan fejlődni tudott, a csapattársak (és az ellenfelek), akik közül sokan a barátai lettek, a családja és a közeli barátai, akikkel átélt jót és rosszat is, és a gyerekei, akiket láthatott felnőni, és akik láthatták az édesapjukat "munka" közben. Ezeknek a dolgoknak örül leginkább. A végén megköszönte San Antonio városának és a szurkolóknak az egész világon a felé irányuló szeretet és támogatást.

Duncannel ellentétben Kevin Garnettnél továbbra is várunk, hogy visszavonul-e vagy sem. A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője, Tom Thibodeau elmondta, hogy nem is sürgetik az erőcsatárt, mert a legnagyobbak megérdemlik az időt.

A Rockets újoncáról, Chinanu Onuakuról nemrég volt már szó, mivel alulról dobja a büntetőket. Az idén draftolt center Shams Charaniának elárulta, hogy igazából nem nagyon érdekli, mit gondolnak erről az emberek -  ha be tudja így dobni, akkor neki teljesen megfelel ez a stílus. Mindenkinek a saját feladata, hogy megkérdezze magától, miért nem így dob, ha nem megy neki a büntető a rendes stílusban - félre kellett tenni a büszkeségét, mert csak az számít, hogy értékesítse az egypontosokat, mert be akarja bizonyítani, hogy hosszútávon is helye van a ligában.

A végére pedig az ESPY's díjátadó maradt, amelyen Carmelo Anthony, Chris Paul, Dwyane Wade és LeBron James szólaltak fel az erőszak ellen, a legutóbbi eseménysorozatok után:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus