Hírmorzsák 2016-07-14 (21:20)

Clippers-Kings-Celtics hármascsere, Blake Griffin Bostonban, Rudy Gay Doc Riverséknél? Iguodala szerint az előző idényt a Thundernek kellett volna nyernie, ők voltak a legjobbak a PO-ban. Durant tudja, hogy nem lesz már olyan a kapcsolata Westbrookkal, mint volt. Cuban szerint jót tesz a Warriors összeállása a ligának, újra van negatív hős. A Golden State tulajdonosát nem érdekli, hogy Adam Silver mit mond. Cuban szerint szép Thon Makertől, hogy 40 évesen is még játszik. Ginobili és a Spurs 1 éves, 10 milliós szerződésről tárgyalnak. A Cavs GM-je szerint meg fognak egyezni JR Smith-szel. Anthony Bennett (2 év, vet. min) és Randy Foye (1 év) a Netsnél.

A mai nap legnagyobb pletykáját Sean Deveney (Sporting News) szállította, aki azt állította, hogy forrásai szerint a Boston Celtics nemcsak Russell Westbrookot, hanem Blake Griffint is kinézte magának. Az erőcsatárral kapcsolatban egy háromcsapatos cserét emlegetett az újságíró, amelyben Rudy Gay menne a Los Angeles Clippershez, Griffin Bostonba, és valószínűleg pickek kerülnének a Sacramento Kingshez. Deveney azt is hozzátette, hogy a Celtics nem akarja feladni egyik Brooklyn első körösét sem. Steve Bulpett (Boston Herald) úgy tudja, hogy sem Griffin, sem Westbrook cseréjéről nem tárgyalt a Boston a közelmúltban.

Marc Stein két infót hozott. Egyrészt David Griffin, a Cleveland Cavaliers GM-je azt mondta, hogy ha megfelelő az idő, történni fog valami JR Smith ügyében - a nem sok mindent jelentő szavak után hozzátette, hogy optimista, szerinte meg tudnak egyezni a dobóhátvéddel. Azt is Stein jelentette, hogy a San Antonio Spurs és Manu Ginobili egy egyéves, 10 millió dolláros szerződésről tárgyalnak - azt már korábban bejelentette az argentin legenda, hogy folytatja pályafutását, nem vonul vissza.

Három játékossal egyeztek meg a mai napon, ebből kettő a Brooklyn Nets igazolása. Sean Marksék 2 éves, minimum kontraktusban állapodtak meg Anthony Bennett-tel, a 2013-as draft 1/1-esével, aki azóta nem sok jót csinált a ligában - most olcsón próbálkozhatnak vele, a kanadai erőcsatár pedig bőven kaphat játéklehetőséget a nem túl erős Netsnél. A Brooklyn 1 évre szerződést kötött Randy Foye-jal is. A Detroit Pistons pedig 3 évre megegyezett második körös draftoljával, a 49. helyen húzott Michael Gbinjie-jel.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Tim MacMahonnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte többen fognak érdeklődni az NBA iránt így, hogy Kevin Durant a Golden State Warriorshöz szerződött. A tulaj szerint ugyanolyan negatív hőssé vált a Warriors, mint LeBron James, mikor a Miami Heathez igazolt - neki nagyon tetszik, hogy megint van egy ilyen játékos és csapat, mert mindenki annak szurkolt akkor, hogy kikapjon a Heat, és így lesz ez most is a Warriors esetében. Cuban szerint egyébként ezeknek a "szupercsapatoknak" nem olyan egyszerű a csúcson maradni - ha ennyi tehetség kerül egy csapatba, akkor a tulaj szerint egy sérülés mindent tönkre tehet. A Golden State a szabályoknak megfelelően cselekedett, úgyhogy ez van, szerinte semmi új dolog nem történt, ami ne történt volna eddig is. Adam Silver azt mondta, hogy a kollektív szerződésen módosításokat kell végrehajtani pont a Durant-féle csapatváltás miatt, de Cuban ezt nem kommentálta, csak annyit mondott, hogy alaposabb vizsgálatok szükségesek bármiféle komolyabb váltás előtt.

A Golden State tulajdonosa, Joe Lacob sem nagyon akarta kommentálni Silver szavait, aztán annyit mondott mindössze Ethan Sherwood Straussnak (ESPN), hogy hadd mondjon mindenki, amit akar - úgy néz ki, nem nagyon vette komolyan a commish mondatait, vagy így, hogy Durant már megvan a csapatának, annyira nem is érdekli, hogy milyen változtatások lesznek ezután.

Maga az érintett, Kevin Durant több nyilatkozatot is tett a napokban. Az egyik ilyen interjúja során elmondta, hogy tudja, nem lesz már olyan kapcsolata Russell Westbrookkal sosem, mint volt eddig, de át akart igazolni a Golden State-hez, ezt pedig elmondta az irányítónak is - reményei szerint ezt a döntését tiszteletben is tartja Westbrook. Bajnoki címet akar nyerni, ehhez viszont kiváló játékot kell produkálniuk a pályán. A Golden State az előző idényben is közel volt a végső sikerhez, úgyhogy a kiscsatár szerint most nagyon éhesek a sikerre, ő pedig szeretne az a játékos lenni, aki hozzá is segíti az együttest a gyűrűhöz. Nincs önző játékosuk, pedig sokan várják, hogy majd gond lesz a labdák elosztásából - szerinte nem lesz, mert mindenki a győzelemért játszik, és mindenki a megfelelő módon. Neki kell most adaptálódnia ahhoz, ahogy eddig a Warriors kosarazott - időbe telik majd, de úgy érzi, hamar be tud illeszkedni.

A Golden State - Oklahoma City kapcsolathoz tartozik, hogy Andre Iguodala legutóbb azt nyilatkozta, hogy szerinte a Thunder volt a legjobb csapat az előző idény PO-jában, jobbak voltak Billy Donovanék még náluk is, és nekik kellett volna megnyerni a végén a bajnoki címet.

A végére pedig szintén Cuban maradt, aki a ma hajnali Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks nyári ligás találkozó közben viccelődött. Elmondása szerint nagyon szép teljesítmény Thon Makertől, hogy még 40 évesen is képes játszani - egy kis nevetés után komolyra fordította a szót, szerinte tehetséges játékos a Bucks idei választottja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus