Hírmorzsák 2016-07-15 (09:45)

Howard szerint nem voltak olyan nagyon jó kapcsolatban Hardennel, több labdát kellett volna kapnia. Buford szerint 2000 nyarán csak a Popovich és Duncan közötti kapcsolat miatt maradt a magasember a Spursnél. Larry Nance eltörte a jobb kezét. Ginobili hosszabbított a San Antonióval (1 év, 14 millió) - a Philly 2 évre 30 milliót ajánlott neki. Cserél a Clippers és a Magic - Devyn Marble és CJ Wilcox váltanak csapatot. A Knicks és a Lakers is a Top10-ben van a legtöbbet érő csapatok rangsorában. A Boston érdeklődik Budinger iránt. A Dallas vissza akarja hozni az NBA-be Beaubois-t. Szerződések: Davis Bertans, Arcidiacono, Bryn Forbes (Spurs), Varejao (Warriors, 1 év, vet.min), Felton, Diamond Stone (Clippers), Okaro White (Heat), Acy (Mavs, 2 év), Terrence Jones (Pelicans, 1 év, vet.min). A Kings lehívta waiverről Lamar Pattersont.

Az Atlanta Hawks új centere, Dwight Howard az ESPN Radio Mike & Mike című műsorában beszélt a Houston Rocketsnél töltött idejéről. Howard elmondása szerint nem volt olyan jó kapcsolata James Hardennel, hogy a pályán sikeresek tudjanak lenni, de most már utólag ezzel semmit nem tudnak kezdeni, nem tudnak változtatni a történteken. A center szerint egyáltalán nem vonták be annyira a támadójátékba, mint azt szerette volna - tudja, hogy mire képes, és nem arról volt szó, hogy minden egyes labdabirtoklásnál szerette volna magánál tudni a játékszert, azt sem akarja, hogy azt higgyék az emberek, hogy önző játékos lenne.

A San Antonio Spurs GM-je, RC Buford Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) mesélt 2000 nyaráról. A régi kollektív szerződés szerint három év után oda igazolhatott mindenki, ahova akart. Az ismert, hogy Tim Duncant nagyon szerette volna megszerezni az Orlando Magic, és Buford szerint jó esélyük is volt rá - volt egy csomó draft pickjük, elég fényesen festett a jövőjük, az ő beszélgetésük pedig egész egyszerűen pocsékul sikerült. Mikor kivonult a szakvezető a meetingről, azt mondta magának, hogy ennek az együttműködésnek annyi, Duncanről lemondhatnak - végül nem így alakult, Buford szerint pedig ez a Gregg Popovich és Duncan között lévő kapcsolatnak és bizalomnak volt köszönhető. Duncan meglátogatta az edzőt, akivel szó szerint birkóztak egyet, viccelődtek, sírtak - Buford úgy érzi, hogy ez az őszinte kapcsolat volt az, ami miatt Duncan a Spursnél maradt.

A Los Angeles Lakers erőcsatárának, Larry Nance Jr-nak nem sikerült sérülés nélkül megúsznia a nyári ligát - ma hajnalban, a Cleveland Cavaliers elleni találkozó negyedik negyedében rosszul érkezett a parkettre, és a röntgenfelvételek alapján eltörte az egyik kézközépcsontját a jobb kezében. Azt egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, ma egy kézspecialistával találkozik a játékos Los Angelesben, ezt követően hoznak majd több infót is nyilvánosságra a csapatnál.

Több rostermozgás is történt tegnap este. A Spurs pontot tett a Manu Ginobili-ügy végére - az argentin dobóhátvéd 1 évre 14 millió dollárért hosszabbított a csapattal. A hírek szerint nem véletlen, hogy ekkora pénzt fizetnek a szinte biztosan utolsó évére készülő legendának - Adrian Wojnarowski forrásai szerint 1 évre 4 millió dollárnál kezdődött az alkudozás, aztán jött a Philadelphia Sixers, akik 2 évre 30 millió dollárt adtak volna Ginobilinek, az első évben 17 milliót. Ekkor emelt ajánlatán a Spurs, és valószínűleg ezért nem tartották meg Boban Marjanovicot. A Spurs közben aláiratta a 2011-es draft 42. helyén kiválasztott Davis Bertanst, illetve a nyári ligás csapatban hasznosan és jól szereplő Ryan Arcidiacono, Bryn Forbes párost - egyikőjüknél sem tudni a pontos részleteket, de Bertansszal hosszabb távon számolnak, a másik két embernek az edzőtáborban nagyot kell virítania, ha be akar kerülni az alapszakaszkeretbe.

Bár Marc Stein (ESPN) információi szerint még nem egyezett meg egymással a New Orleans Pelicans és Terrence Jones, kapott más ajánlatokat is az erőcsatár, Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy megállapodott a két fél - egy évre veterán minimumot kap Jones, de az összeg lehet több, amennyiben a csapat fel tud szabadítani némi caphelyet. A Los Angeles Clippers leigazolta Raymond Feltont, illetve megállapodotak a második körben kiválasztott Diamond Stone-nal is - a szerződés részletei nem ismertek egyikőjük esetében sem. Quincy Acy 2 éves kontraktusban egyezett meg a Dallas Mavericksszel. A Miami Heat szerződést adott a nyári ligás csapatban jól teljesítő Okaro White-nak - az ő papírja valószínűleg nem vagy csak nagyon kis részben garantált. A Golden State Warriors 1 évre a veterán minimumért, 1.55 millió dollárért hosszabbított Anderson Varejaóval. A Sacramento Kings pedig lehívta waiverről Lamar Pattersont, akit az Atlanta Hawks rakott szabadlistára.

Nagyon úgy tűnik, hogy lesz egy kisebb tranzakció is: Josh Robbins (Orlando Sentinel) forrásai szerint a Clippers és az Orlando Magic az utolsó simításokat végzik egy cserén, amelyben Devyn Marble és egy 2020-as második körös kerül majd Doc Riversékhez, míg CJ Wilcox és készpénz a floridaiakhoz. A hírek szerint Marble-t ki akarta tenni keretéből a Magic, Wilcox viszont 2014-ben még első körös draftee volt, így gyorsan változtattak álláspontjukon - Marble ugyanebben az évben a második körben kelt el.

Kisebb pletykák is vannak. Sean Deveney (Sporting News) úgy tudja, hogy a Boston Celtics megkereste Chase Budingert - neki egyelőre nem sok helye lenne a csapatban, de ha a Celtics meghúz 1-2 nagyobb cserét, akkor a pad mélységén javíthat. Marc Stein pedig megerősítette, amit már lehetett hallani korábban is: a Dallas Mavericks tárgyal Rodrigue Beaubois-val, megpróbálják visszavinni a csapathoz az egykor 4 évet az NBA-ben már eltöltő, az előző szezonban a francia SIG Strausbourggal elég jó idényt záró hátvédet.

A végére ezúttal egy kis üzleti rész maradt: a Forbes legújabb kimutatása szerint a New York Knicks (7., 3 milliárd dollár) és a Los Angeles Lakers (10., 2.7 milliárd dollár) is ott van a 10 legtöbbet érő klubcsapat között az összes sportot figyelembe véve. A Lakersnél egyébként ez visszaesés, ők 2.6 milliárd dollárral a hatodikok voltak tavaly, a Knicks 2.5 milliárddal a hetedik, de úgy tűnik, hogy a több egymást követő történelmien gyenge szezon itt is visszaütött. A listát egyébként a Dallas Cowboys vezeti a Real Madrid és a Barcelona focicsapatok előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus